Doble nyfødte syfilistilfeller

Det er grunnen til at tilfellene av denne farlige sykdommen har økt.

Del på PinterestMedisinske eksperter har blitt skremt av økende forekomst av seksuelt overførbare sykdommer over hele landet. Getty bilder

Hyppigheten av medfødt syfilis – når syfilis overføres fra en gravid mor til babyen hennes i utero – er de høyeste de siste to tiårene.

Sykdommen er potensielt dødelig for barn, men kan behandles. Offentlige helsemyndigheter sier imidlertid at trenden er en indikasjon på mye dypere problemer i det amerikanske helsevesenet.

Spredningen av medfødt syfilis, noen ganger kalt neonatal syfilis, har vokst i årevis.

Antall rapporterte tilfeller har økt hvert år siden 2012, med totalt 918 i 2017, iht en ny rapport fra Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Den nasjonale satsen var 23.3 tilfeller per 100 000 levendefødte, en økning på over 150 % siden 2013 (9.2 tilfeller per 100 000 levendefødte).

Økning i seksuelt overførbare sykdommer i USA

De økende ratene er parallelle med andre seksuelt overførbare sykdommer i USA, som har steget de siste årene. Antall tilfeller av klamydia, gonoré og syfilis har økt hvert år de siste fire årene, fører til 2.Rekord 3 millioner tilfeller i 2017 – det høyeste antallet som noen gang er rapportert over hele landet på ett år.

«Min bekymring er at syfilis vanligvis oppstår før HIV. Vi sa for år siden at hvis jeg begynner å se en økning i syfilis, vil en økning i andre seksuelt overførbare sykdommer følge, «sa Dr.Jill Rabin, co-head, avdeling for ambulatorisk omsorg og kvinnehelseprogrammer-PCAP Services, Northwell Health i New York.

Hun og andre har beskrevet syfilis som en «kanarifugl i en kullgruve» for kjønnssykdommer på grunn av den kortere vinduperioden for diagnose, noe som betyr at den kan manifestere seg mye raskere under screening.

Når du ser frekvensen av syfilis øke, vil du garantert se frekvensen av andre seksuelt overførbare sykdommer, inkludert HIV, også øke.

En forlengelse av økningen i STI-rater er muligheten for at disse sykdommene overføres til barn.

Hvorfor medfødt syfilis er av spesiell bekymring

Medfødt syfilis kan forårsake spontanabort, dødfødsel eller død like etter fødselen. Når en baby overlever fødselen, kan den komme undervektig og for tidlig. I henhold til CDC, virkningene av sykdommen kan også omfatte:

  • deformerte bein
  • nevrologiske problemer og hjerneskade
  • blindhet
  • døvhet
  • meningitt
  • anemi

«Syfilis er kjent for å påvirke hvert enkelt organ i kroppen,» sa Dr. Jeffrey Klausner, klinisk professor i medisin i avdelingen for infeksjonssykdommer ved UCLAs David Geffen School of Medicine og adjunkt i epidemiologi ved UCLA Fielding. School of Public Health.

Og babyer kan bli født uten synlige symptomer. I noen tilfeller kan det hende at tegn på alvorlige helseproblemer ikke vises før uker eller til og med år senere.

I tillegg til faren for barnet, sier offentlige helsemyndigheter at økende forekomst av medfødt syfilis også signaliserer en farlig forstyrrelse av helsesystemet.

«Når vi ser en økning i medfødt syfilis, vet vi at det er mye dypere systemiske problemer i vår evne til å forebygge og kontrollere kjønnssykdommer, og dette er fordi medfødt syfilis er en av de lettest mulige tilstandene med et effektivt offentlig helsesystem,» sa Klausner.

Syfilisscreening er en standard del av svangerskapsomsorgen, vanligvis administrert i første trimester av svangerskapet og ofte igjen i tredje trimester.

Medfødt syfilis representerer ikke bare en svikt når det gjelder trygge sexprosedyrer som lar sykdommen spre seg mellom partnere, men også i omsorgen for gravide mødre.

Selv om det ikke helt er legenes feil. Rabin påpeker at noen mødre kanskje ikke søker svangerskapsomsorg. Men også mødre som må bekrefte med legen sin at de blir screenet for syfilis da protokollen for testene kan variere.

«Ikke gå ut fra at legen vil teste deg for alt du bør testes for og spør legen hva du skal testes for», sa Klausner.

Gravide kvinner må sørge for at de blir testet og behandlet på riktig måte, fordi når sykdommen passerer gjennom morkaken, «er skaden stort sett gjort,» sa Rabin.

Tidlig behandling er nøkkelen

Syfilis gjenstår svært behandles med antibiotikaog det faktum at det spretter er bekymringsfullt.

«Syfilis er utrolig mottakelig for effektive folkehelseprogrammer, men det krever penger, investeringer, ressurser,» sa Klausner.

Medisinske fagpersoner, inkludert Klausner, har dokumentert en merkbar nedgang i offentlige helseutgifter i USA de siste årene. Noen grupper med høyest risiko for syfilis, inkludert svarte og homofile menn, er uforholdsmessig berørt av sykdommen og rammes sannsynligvis hardest av hull i offentlige helseutgifter.

Når det gjelder forebygging, anbefaler både Rabin og Klausner bruk av kondomer for å hindre spredning av syfilis og andre seksuelt overførbare sykdommer mellom partnere (selv om kondomer ikke gir fullstendig beskyttelse). Det er også viktig å begrense seksuelle partnere og å kjenne partnernes seksuelle historie.

Som nevnt ovenfor er tilstrekkelig svangerskapsomsorg også viktig for å sikre at syfilis ikke forårsaker medfødt syfilis som oppstår hos et barn.

«Det er store hull i vår evne i mange jurisdiksjoner til å utføre grunnleggende folkehelsearbeid, og deretter faller infiserte kvinner gjennom sprekkene og er uvitende om testresultatene deres, og leger blir ikke varslet om det positive testresultatet. , og derfor er kvinnen ikke behandlet, sa Klausner.

Bunnlinjen

Tilfeller av medfødt syfilis har økt hvert år siden 2012, med totalt 918 i 2017, iht en ny rapport fra CDC. Den nasjonale satsen var 23.3 tilfeller per 100 000 levendefødte, en økning på over 150 % siden 2013 (9.2 tilfeller per 100 000 levendefødte).

Sykdommen kan forårsake spontanabort, dødfødsel og andre problemer under svangerskapet. Hos spedbarn kan det blant annet forårsake blindhet, hjernehinnebetennelse og anemi.

Eksperter sier at økningen kom ettersom en rekke seksuelt overførbare sykdommer øker over hele landet. Mens syfilis kan behandles med antibiotika, kan det være ekstremt skadelig for både mor og baby hvis det ikke tas tidlig i svangerskapet.