Divokolitt: Symptomer, årsaker, behandlinger og mer

Hva så & # 8217;?

Selv om det var sjeldent før det 20. århundre, er divertikulær sykdom i dag en av de vanligste helseproblemene i den vestlige verden. Er en gruppe av forhold som kan påvirke fordøyelseskanalen.

Den mest alvorlige typen divertikulær sykdom er divertikolitten. Det kan forårsake irriterende symptomer og i noen tilfeller alvorlige komplikasjoner. Hvis ikke behandlet, kan disse komplikasjonene forårsake langsiktige helseproblemer.

Fortsett å lese for å lære mer om divertikolitten, inkludert årsakene dine, symptomene, behandlingsalternativene og hvordan kostholdet ditt kan påvirke risikoen for å utvikle den.

Symptomer på divertikolitt

Divertikolitten kan forårsake symptomer som spenner fra mild til alvorlig. Disse symptomene kan plutselig vises eller kan vokse gradvis i den forskjellige daglige buen.

De potensielle symptomene på divertikulær sykdom inkluderer:

 • smerte Alle’Abdomen
 • opphovning
 • diaré
 • forstoppelse

Hvis divertikulitt utvikler seg, kan du oppleve:

 • Konstant eller intens smerte All’Abdomen
 • Kvalme og oppkast
 • Feber og kulderystelser
 • Blod i avføringen
 • Blødning fra dine rettferdige

Abdominal smerte er det vanligste symptomet på divertikolititt. Mest sannsynlig vil det skje i nedre venstre side av # 8217; Abdomen. Men det kan også vokse i høyre side av & # 8217;.

Hvis en av symptomene nevnt ovenfor, som for eksempel oppkast eller blod i avføringen, kan være et tegn på en alvorlig komplikasjon av divertikolitt eller en annen tilstand. Ring legen din med en gang.

Årsaker til divertikolitt

Den divertikulære sykdommen utvikler seg når posene dannes langs fordøyelseskanalen, typisk i tykktarmen (tarmkrasen). Disse posene er kjent som morsomt. De danner når svakheter i tarmveggen svulmer mot utsiden.

Divertikolitten oppstår når viderekoblingene er betent og i noen tilfeller er de smittet. Dette kan oppstå når de delvis fordøyede avføring eller mat blokkerer underholdningen av viderekoblingene.

Det er ingen enkelt notat på grunn av divertikulær sykdom. I stedet tror eksperter at flere genetiske og miljømessige faktorer sannsynligvis bidrar til utviklingen.

Diagnose av divertikolitt

For å diagnostisere divertikolitten, vil legen sannsynligvis spørre deg dine symptomer, din kliniske historie og alle stoffene du tar. Vil trolig utføre en fysisk undersøkelse for å kontrollere ømheten til Abdomen eller, hvis de trenger mer informasjon, en digital rektal eksamen for å kontrollere rektal blødning, smerte, masser eller andre problemer.

Flere andre forhold kan forårsake symptomer som ligner divertikolititt. For å utelukke andre forhold og verifisere tilstedeværelsen av divertikulittskilt, kan legen bestille en eller flere tester.

Test kan inkludere:

 • Abdominal ultralyd, abdominal magnetisk resonans, abdominal tac eller abdominal radiografi for å lage bilder av mage-tarmkanalen (GI)
 • Koloskopi for å undersøke det indre av mage-tarmkanalen
 • Feci undersøkelse for å verifisere tilstedeværelsen av infeksjoner, som et vanskelig Clostridium
 • Urin test for å verifisere tilstedeværelsen av infeksjoner
 • Blodprøver for å verifisere tilstedeværelsen av tegn på betennelse, anemi eller nyreproblemer eller lever
 • Bekkenundersøkelse for å utelukke gynekologiske problemer hos kvinner
 • Graviditetstest for å utelukke graviditet hos kvinner

Hvis du har en divertikolit, kan disse testene og testene hjelpe legen din til å forstå om det er enkelt eller komplisert.

Mer enn 75 prosent Sykehusvesker er ikke kompliserte, og gir rundt 25% for å utvikle komplikasjoner.

Disse komplikasjonene kan inkludere:

 • abscess, en pus-fylt infisert lomme
 • Flemmone, A’infisert område mindre begrenset av en abscess
 • fistel, en unormal forbindelse som kan utvikles mellom to organer eller mellom et organ og huden
 • intestinal boring, en tåre eller et hull i tarmveggen som kan tillate innholdet i tykktarmen å unnslippe i bukhulen, forårsaker betennelse og infeksjon
 • intestinal obstruksjon, en blokk i # 8217; tarmene som kan forhindre passasje av avføring

Behandling for divertikolitt

Behandlingen som legen foreskriver for divertikolitt vil avhenge av alvorlighetsgraden av hans tilstand.

Ukomplisert divertikulitt kan typisk herdes hjemme. Legen din kan oppmuntre deg til å gjøre endringer i kostholdet ditt. I noen tilfeller kan antibiotika foreskrive narkotika.

Hvis du utvikler komplikasjoner på grunn av divertikolitt, vil du sannsynligvis måtte besøke et sykehus for behandling. Det er mulig at væsker og antibiotika administreres gjennom en intravenøs linje (IV). Avhengig av hvilken type komplikasjon, kan det være nødvendig å gjennomgå kirurgi eller en annen prosedyre og en annen prosedyre.

Kostholdsendringer

For å gi fordøyelsessystemet muligheten til å hvile og gjenopprette, kan legen din foreslå at du unngår faste matvarer og følger et flytende kosthold i noen dager.

Hvis symptomene dine er milde eller begynte å forbedre, kan du prøve å spise lavfibre matvarer til forholdene dine forbedres. Etter hvert som dine forhold forbedres, vil legen din trolig oppmuntre deg til å legge til flere fiberrike matvarer til snacks og måltider.

Dressing

For å redusere smerte eller ubehag fra divertikulitt, kan legen anbefale over-the-drevne smertestillende medisiner, for eksempel paracetamol (Tylenol).

Hvis de mistenker at du har en infeksjon på 8217, vil foreskrive antibiotika for å kurere den. Disse inkluderer:

 • Metronidazol (Flagyl, Flagyl Er)
 • Amoxicillin
 • moxifloxacin

Det er viktig å følge den foreskrevne antibiotikaklusen, selv om symptomene forbedres etter de første dosene.

Andre prosedyrer

Hvis du utvikler et komplisert tilfelle av divertikolititt som ikke kan behandles bare med kosthold og narkotika, kan legen din anbefale en av følgende prosedyrer:

 • Drenering av’nål, hvor en nål er satt inn i # 8217; magen for å tømme en pus abscess
 • Kirurgi for å tømme en pus abscess, reparere en fistel eller fjerne infiserte kolon segmenter

Kirurgi for divertikolititt

Hvis flere episoder av divertikolitt oppstår som ikke kan styres effektivt med kosttilskudd og narkotika, kan legen anbefale kirurgi. Kirurgi kan også brukes til å behandle divertikisme komplikasjoner.

Det er to hovedtyper av kirurgiske inngrep som brukes til å behandle divertikulitt.

Intestinal reseksjon med anastomose

Under en intestinal reseksjon med anastomose fjerner en kirurg de infiserte segmentene av tykktarmen og kobler til de sunne segmentene L’en ALL & # 8217;.

Intestinal reseksjon med kolostomi

I en intestinal reseksjon med kolostomi fjerner kirurgen de infiserte delene av tykktarmen og forbinder enden av den sunne delen til A’åpning i # 8217; Abdomen, kjent som The Stomia.

Begge prosedyrene kan utføres som åpen kirurgi eller laparoskopisk kirurgi. Ytterligere informasjon om typer operasjon som kan brukes til å behandle divertikolitten.

Diett og divertikolititet

Eksperter er ennå ikke sikker på rollen som spilles av diett i divertikolit. Det er ingen spesielle matvarer som noen har avvikelighet må unngå. Men du kan finne ut at noen matvarer forbedrer eller forverrer dine forhold.

Under et akutt angrep av divertikolitt kan legen oppfordre deg til å redusere fiberinntaket for en PO & # 8216;. De kan råde deg til å unngå faste matvarer og holde fast i et flytende kosthold i noen dager. Dette kan gi fordøyelsessystemet muligheten til å hvile.

Som symptomene blir bedre, kan legen oppmuntre deg til å spise mer fiberrike matvarer. Noen studier har Han koblet diettene rike på fibre til en redusert risiko derehery. Annen utdanning De undersøkte de mulige fordelene med mat eller ekstra fiber for divertikulær sykdom, men er ikke sikker på at den rollen som fiber skal gjøre.

Legen din kan også oppmuntre deg til å begrense rødt kjøttforbruk, fete meieriprodukter og raffinerte frokostblandinger. EN Stor kohortstudie Det har oppdaget at folkene som følger en diett rik på disse matvarene, er mer sannsynlig å utvikle divertikulitt i forhold til folk som følger en diett rik på frukt, grønnsaker og hele korn.

Kostholdet kan spille en rolle i styringen av divertikolitisk og generell helse i Digestive System. Ta et øyeblikk for å bli kjent med noen av matene som kan påvirke symptomene dine.

Husholdningsartikler for divertikolititt

Husholdningsartikler for divertikolititt består hovedsakelig av å gjøre endringer i kostholdet, men det er noen andre alternativer som kan være nyttige for symptomer og helse på ypesestivsystemet.

Noen studier de har oppdaget at noen stammer av probiotika kan bidra til å lindre eller forhindre symptomer på divertikolit. Mer forskning er nødvendig for å evaluere potensielle fordeler og risikoer for bruk av probiotika for behandling av divertikolititt.

Noen urter eller kosttilskudd kan også ha helsemessige fordeler med fordøyelsessystemet. Imidlertid er det for tiden få undersøkelser til støtte for # 8217; bruk av urte rettsmidler for divertikolitt. Les mer om Hjem Remedies som kan hjelpe deg med å håndtere denne tilstanden.

Meckels divertikolititet

Divertikulær sykdom påvirker vanligvis voksne. Men i sjeldne tilfeller er barn født med divertikoli. Når dette skjer, er det kjent som Meckels fornøyelse. Hvis viderekoblingene er betent, kalles Meckels divokulering.

I noen tilfeller forårsaker Meckels moro ikke tydelige effekter. I andre tilfeller kan det forårsake symptomer som:

 • magesmerter
 • kvalme
 • Han retched
 • avføring
 • Blødning fra endetarmen

Hvis du mistenker at barnet ditt kan ha en divertikolitt, fikser du en avtale med legen din. Oppdag noen av strategiene som barneleger kan bruke til å diagnostisere og administrere Meckels morsomme.

Bilder av divertikolitt

Bruk av en koloskopi for å diagnostisere diverticolitis

Hvis du har divertikolit symptomer, kan legen din oppmuntre deg til å lage en koloskopi når den akutte episoden løser. Denne prosedyren kan bidra til å bekrefte en diagnose av divertikoliter eller en annen tilstand som forårsaker lignende symptomer, som ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom.

Under en koloskopi vil legen sette inn en fleksibel søker i endetarmen og i tykktarmen. De kan bruke dette omfanget til å undersøke tykktarmen inne. De kan også bruke den til å samle stoffprøver for testen.

For å hjelpe deg med å føle deg mer rolig under denne prosedyren, blir du først forseglet.

I noen tilfeller kan legen lære at du har underholdning under en rutinemessig koloskopi. Hvis viderekoblingene ikke er betent, smittet eller forårsaker symptomer, vil du sannsynligvis ikke trenge omsorg.

Hindre divertikolitt

Videre forskning er nødvendig for å finne ut hva årsakene til divertikulær sykdom er, inkludert divertikolit. For tiden tror eksperter at flere faktorer har en rolle. Noen av dine potensielle risikofaktorer kan endres av endringer i livsstil.

For eksempel kan det hjelpe:

 • Hold en sunn kroppsvekt
 • Følg en diett rik på fiber
 • Begrens mettet fettforbruk
 • Ta nok vitamin D
 • Gjør regelmessig trening
 • Unngå sigarettrøyk

Disse forebyggingsstrategiene kan også bidra til å fremme god generell helse.

Risikofaktorer for divertikolititt

En av de viktigste risikofaktorene for divertikolititt er alderen. Eldre mennesker er mer sannsynlig å utvikle divertikolit. Den Det er vanligvis verifisert Hos menn under 50 år og i kvinner i alderen 50 til 70 år.

Men folkene som utvikler viderekoblingene en ung alder Det kan være mer sannsynlig å oppleve divertikolitten. Selv unge mennesker er mer sannsynlig bli innlagt på sykehus om de har divertikolitt i forhold til eldre mennesker.

Ifølge en Forskning Revisjon Publisert i 2018 inkluderer andre potensielle risikofaktorer for divertikolititt:

Familie historie

To store studier på tvillinger fant at genetikk spiller en rolle i divertikulær sykdom. Forfatterne anslår ham ca 40 til 50 prosent av den potensielle risikoen for divertikulær sykdom er arvelig.

Lav fiber diett

Noen undersøkelser har tilkoblet lav fiber dietter til en økning i risikoen for divertikolit. Imidlertid har andre studier ikke funnet noen sammenheng mellom matfibre og denne sykdommen.

Lavt nivå av vitamin D.

En studie antyder at folk med høyere nivåer av vitamin D kan ha en lavere risiko for å få avvikende divertikatitt. Videre forskning er nødvendig for å forstå potensiell bånd mellom vitamin D og denne tilstanden.

Fedme

Noen utdanning De fant at folk med høyere kroppsmasseindeks og bredere liv driver større risiko for divertikolit.

Det er mulig at eller # 8217; fedme øker risikoen for divertikolitisk ved å endre bakteriene i tarmene på # 8217, men ytterligere forskning er nødvendig for å forstå den rollen som dette spiller.

Mangel på fysisk aktivitet

Noen utdanning De oppdaget at fysisk aktive mennesker har mindre sjanser for inaktive mennesker å utvikle diverticolitis. Imidlertid har andre undersøkelser ikke funnet noen sammenheng mellom øvelsen og denne tilstanden.

Bruk av ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) eller røyk

L’Vanlig bruk av aspirin, ibuprofen eller andre fans kan øke risikoen for divertikolit.

Røykerne har også flere sjanser til ikke-røykere å utvikle en divertikulær sykdom, inkludert divertikolititt.

Diverticolite vs. avvikende

Hvis du har viderekoblinger som ikke er smittet eller betent, er det kjent som avvikende.

Forskere rapporterer dem om 80 prosent av tilfellene, Diverticose forårsaker ikke noen symptomer. Hvis du har en divertikos uten symptomer, vil du sannsynligvis ikke trenge omsorg.

Men i andre tilfeller kan avvikende stoffet forårsake symptomer som smerte til # 8217; magen og hevelsen. Når dette skjer, er det kjent som ukomplisert symptomatisk diverticlar sykdom (Sudd).

Hvem vi er 4 prosent av mennesker Med sudd til slutt utvikler det divertikulitt.

Vescica Diverticolitis

Divensjonerte kan også utvikle seg i blæren. Dette skjer når blæren belegget formen på posene, slår svakheter i blæren veggen.

Noen ganger ved fødselen er det vesisk underholdning. I andre tilfeller vokser de senere i livet. De kan danne når blæren utgangen er blokkert eller blæren virker ikke riktig på grunn av sykdommer eller skade.

Hvis du har amuserts av blæren som er betent, er det kjent som en divertikolitt av blæren. For å behandle blærens divertikulitt, kan legen foreskrive antibiotika og smertestillende medisiner. De kan også anbefale kirurgi for å reparere viderekoblingene.

Det er også mulig at viderekoblingene i tykktarmen påvirker blæren. I de mest alvorlige tilfellene kan du utvikle en fistel mellom tykktarmen og blæren. Dette er kjent som colovesical fistel. Finn ut hva denne tilstanden innebærer.

Esophageal divertikulitt

Divensjonene kan potensielt danne seg i esophagus. Dette skjer når lommer utvikler seg i esophageal belegg.

Esophageal viderekoblingene er sjeldne. Når de utvikler seg, er det vanligvis sakte og i mange år. Når de vokser, kan de forårsake symptomer eller komplikasjoner som:

 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • smerte under svelging
 • halitose eller halitose
 • Mat og spytt regurgitasjon
 • pulmonal aspirasjon; Pust rigurgitasjon eller spytt i lungene
 • aspirasjon lungebetennelse; Utvikle en’lungeinfeksjon etter å ha breating mat eller spytt

Hvis viderekoblingene er betent, er det kjent som esophageal diverticolite.

For å behandle esophageal divertikulitt, kan legen foreskrive antibiotika og smertestillende medisiner. For å reparere viderekoblingene, kan de anbefale kirurgi. Få mer informasjon om dine behandlingsalternativer.

Divertikolitikk og alkohol

Tidligere har enkelte studier antydet at drikking av alkohol kunne øke risikoen for divertikatitt. Men andre studier har ikke funnet denne linken.

Ifølge en gjennomgang av et søk utgitt i 2017, C’Ingen sterke tester at drikker alkohol øker risikoen for denne sykdommen.

Hvis du drikker alkohol, vil legen din trolig oppmuntre deg til å drikke bare i moderasjon. Selv om alkoholforbruket ikke forårsaker divertikolitt, kan drikke for mye øke risikoen for mange andre helseproblemer.

Ta bort

Divertikulitten er relativt vanlig i den vestlige verden. I de fleste tilfeller kan det behandles gjennom kosttilskudd og kortsiktige stoffer.

Men hvis komplikasjoner er utviklet, kan de være veldig alvorlige. Hvis du lider av komplisert divertikulitt, vil legen din sannsynligvis anbefale deg å helbrede deg selv på sykehuset. Det kan være nødvendig å gjennomgå kirurgi for å reparere skaden på tykktarmen.

Hvis du har en divertikolitt, eller du har spørsmål om risikoen for å utvikle den, snakk med legen din. De kan hjelpe deg med å lære å behandle denne sykdommen og støtte fordøyelseshelsen.