Distlications: Årsaker, diagnose og behandlinger

COS’er en dislokasjon?

En dislokasjon oppstår når et bein glir ut av en & # 8217;. For eksempel passer den øvre delen av armbenet inn i A’artikulasjon på skulderen. Når det glir eller kommer ut av det eller # 8217; artikulasjon, har du en lyst skulder. Du kan forskyve nesten alle kroppsleddene, inkludert kne, hofte, ankel eller skulder.

Siden en dislokasjon betyr at beinet ditt ikke lenger er der det skal være, bør du behandle det som en lege og konsultere en lege så snart som mulig. En ubehandlet dislokasjon kan forårsake skade på ledbånd, nerver eller blodårer.

Hva forårsaker en dislokasjon?

Dislokasjonene oppstår vanligvis når A’artikulasjon gjennomgikk en uventet eller ubalansert innvirkning. Dette kan skje hvis du faller eller har et hardt skudd på det berørte området. Etter en felles dislokasjon er det mer sannsynlig å forlate igjen i fremtiden.

Hvem er i fare for dislokasjon?

Alle kan forskyve en artikulasjon på 8217, hvis faller eller lider en annen type traumer. Men eldre har imidlertid en høyere risiko, spesielt hvis de ikke har noen mobilitet eller mindre i stand til å forhindre fall.

Barn kan også være mer i fare for dislokasjoner dersom de ikke overvåkes eller spilles i A’område som ikke har vært barnesikre. De som praktiserer usikre atferd under fysiske aktiviteter, blir utsatt for større risiko for ulykker som demontering.

Hva er symptomene på en dislokasjon?

I de fleste scenarier, vil du lett kunne se en dislokasjon. L’Området kan være hovent eller vises. Du kan legge merke til at området er rødt eller misfarget. Det kan også ha en merkelig form eller deformere på grunn av dislokasjon.

Noen av de andre symptomene som er forbundet med lystede ledd, inkluderer:

 • Tap av bevegelse
 • smerte under bevegelse
 • nummenhet rundt området
 • kriblende følelse

Hvordan en dislokasjon er diagnostisert?

Det kan være vanskelig å avgjøre om beinet ditt er ødelagt eller en dislokasjon har skjedd. Du bør gå til beredskapsrommet så snart som mulig.

Legen vil undersøke det interesserte området. Kontroller sirkulasjonen i området i området, deformiteten og hvis huden er ødelagt. Hvis legen din mener at du har en knust bein eller en dislokasjon, vil bestille en røntgenstråle. Noen ganger kan en & # 8217 være nødvendig; spesiell avbildning som en magnetisk resonans. Disse bildebehandlingsverktøyene vil tillate legen å se nøyaktig hva som skjer i # 8217; artikulasjon eller i # 8217; bein involvert.

Hvordan en dislokasjon er behandlet?

Valget av behandling av legen vil avhenge av’artikulasjon du har lyst. Det kan også avhenge av alvorlighetsgraden av dislokasjonen. Sekund Johns Hopkins University, Den første behandlingen for enhver dislokasjon inkluderer ris: hvile, is, komprimering og høyde. I noen tilfeller kan L’Littet artikulasjon kunne gå tilbake til sted naturlig etter denne behandlingen.

Hvis artikulasjonen ikke kommer tilbake til normal naturlig, kan legen bruke en av følgende behandlinger:

 • Håndtering eller reposisjonering
 • immobilisering
 • dressing
 • reintegrasjon

Håndtering

I denne metoden vil legen manipulere eller omplassere artikulasjonen på plass. Du vil bli gitt en beroligende eller en bedøvelse for å holde deg rolig og også for å tillate muskler i nærheten av artikulasjonen av avslapning, noe som letter prosedyren.

Immobilisering

Etter artikulasjonen av leddet tilbake i hans sted, kan legen be deg om å ha på deg en Splint eller en kritt i flere uker. Dette vil forhindre bevegelsen av artikulasjonen, og det vil tillate området å helbrede helt. Tidsperioden som trengs for å immobilisere artikulasjonen varierer, avhengig av «8217; artikulasjon og alvorlighetsgrad av skaden.

Dressing

Det meste av smerten skal forsvinne etter at artikulasjonen er tilbake på plass. Imidlertid kan legen foreskrive en analgetisk eller en muskuløs avslappende hvis du fortsatt føler smerte.

Kirurgi

Du trenger bare kirurgi hvis dislokasjonen har skadet nervene eller blodårene, eller hvis legen din ikke kan bringe beinene dine tilbake i sin normale posisjon. Kirurgi kan også være nødvendig for de som ofte lukker de samme leddene, som skuldre. For å forhindre redisklocation, må du kanskje rekonstruere artikulasjonen og reparere eventuelle skadede strukturer. Noen ganger, en’artikulasjon må byttes ut, som en D & # 8217 protese;.

Reintegrasjon

Rehabilitering starter etter at legen reposisjoneres eller manipuleres riktig L’ledd i riktig posisjon og fjernet L’sele eller splint (om nødvendig). Du og legen din vil behandle en rehabiliteringsplan som fungerer for deg. L’Rehabiliteringsmål øker gradvis styrken av artikulasjonen og gjenoppretter sin mobilitet. Husk at det er viktig å gå sakte for ikke å gjenoppfinne deg før gjenopprettingen er fullført.

Hvordan kan jeg forhindre en dislokasjon?

Du kan forhindre en dislokasjon hvis du trener en sikker oppførsel. De generelle forslagene for å hindre dislokasjoner inkluderer:

 • Bruk rekkene når du går og går av trappen.
 • Hold et førstehjelpsutstyr i området.
 • Bruk glidende matter i våtmarker, som bad.
 • Flytt de elektriske kablene fra gulvet.
 • Unngå bruk av skyting tepper.

For å hindre barn fra mulige dislokasjoner, ta hensyn til å øve følgende:

 • Lær barnsikker oppførsel.
 • Se og se barna etter behov.
 • Pass på at hjemmet ditt er barn og trygt.
 • Sett portene på trappene for å unngå fall.

Hvis du er en voksen, og du vil beskytte deg mot dislokasjoner, bør du:

 • Bruk klær eller verneutstyr når du gjør fysiske aktiviteter, for eksempel sport.
 • Fjern gulvmatter eller erstatt dem med glidende tepper.
 • Unngå å stå på ustabile objekter, for eksempel stoler.

Hva er det langsiktige perspektivet?

Hver dislokasjon har sin unike helbredende tid. De fleste opplever full utvinning i flere uker. For noen ledd, som hofter, kan komplett utvinning ta flere måneder eller år og kan kreve ytterligere kirurgi.

Hvis din dislokasjon har mottatt rettidig behandling, er det sannsynlig at det ikke vil forverres i en permanent lesjon. Det er imidlertid viktig å huske at området vil være svakt og er mer sannsynlig å avhende i fremtiden.

Helbredelsestiden vil også være lengre hvis blodkarene eller nerver har blitt skadet i dislokasjonen. Noen ganger er blodkarene som leverer beinene permanent skadet.

Hvis dislokasjonen er alvorlig eller ikke behandles i tide, kan det være permanente problemer som vedvarende smerte eller celledød av deler av # 8217; bein rundt artikulasjonen.