DissSonnia: Typer og symptomer

Definisjon av Disssonnia

Desonnia er navnet gitt til en gruppe søvnforstyrrelser som forårsaker en manglende evne til å sove eller komplikasjoner med søvn.

De er klassifisert i hypersonnolens (dagtid døsighet eller langvarig natts søvn) eller søvnløshet (manglende evne til å sove).

Det er noen forskjellige kategorier av Dissonnia som kan påvirke søvnmønstre. De er kjent som:

 • Intrinsic søvnforstyrrelser
 • Extrinseci søvnforstyrrelser
 • Circadian Rhythm Søvnforstyrrelser

Intrinsic søvnforstyrrelser

Intrinsiske søvnforstyrrelser er forhold eller forstyrrelser forbundet med interne søvnmekanismer eller relatert til andre medisinske lidelser knyttet til søvn.

Psykofysiologisk søvnløshet

L’søvnløshet er en søvnforstyrrelse der du har problemer med å sovne og forbli i søvn.

L’Psykofysiologisk søvnløshet oppstår når du lærte foreninger som hindrer deg i å sovne. Dette betyr at du kan bekymre deg og gjøre deg ivrig på å ikke være i stand til å sovne. Dette kan gjøre deg stress for å sove og forverre søvnløshetssyklusen.

L’Søvnløshet behandles vanligvis med en kombinasjon av narkotika og terapi.

Narkolepsi

Hvis du ikke kan kontrollere når du sovner, kan du lide av narkolepsi. Denne lidelsen påvirker evnen til å kontrollere søvnvannscykler.

Dette betyr at du kan sove godt eller ikke i løpet av natten, men at du ofte føler deg trøtt i løpet av dagen, og du kan utilsiktet sove i upassende øyeblikk.

Det er fortsatt ingen kur for narkolepsi, men det blir vanligvis behandlet og administrert med en kombinasjon av narkotika og livsstilsendringer.

Obstruktiv søvnapné

Dette er en vanlig lidelse som ofte er resultatet av den øvre luftbanen kollaps under søvn. Dette fører til at hyppige pauser i pusten som fører til snorking og avbrutt søvnvaner.

Behandling inkluderer endringer i livsstil Slik unngår å sove på baksiden. Legen kan også abonnere på en kontinuerlig positiv trykkenhet (CPAP) som skal brukes under søvn.

Andre lidelser

Det er mange andre lidelser som faller inn i kategorien iboende søvnforstyrrelser, inkludert:

 • iPersonnia
 • Sentral Alveolar Hypoventilasjonssyndrom
 • Ben syndrom uten hvile
 • Lidelse i den periodiske lemmen bevegelsen

Extrinseci søvnforstyrrelser

EXTLINSECI søvnforstyrrelser er forårsaket av problemer eller forhold utenfor kroppen din som miljø, allergier eller vaner.

Høyde søvnløshet og matallergi

L’søvnløshet må ikke være psykologisk. Det kan også skyldes endringer i kroppen din på grunn av høyden eller en mat du har spist som avbryter din evne til å sovne.

Hvis du finner ut at du lider av søvnløshet knyttet til høyden eller maten, kan du unngå å utløse faktorer for å stoppe søvnløshet.

Lav søvnhygiene

L’søvnhygiene er praksis for å etablere en vanlig søvnrutine som inkluderer riktig ernæring og trening.

Hvis du ikke trener god søvnhygiene, som ikke å slå av fjernsynet ditt mens du sover eller drikker kaffe sent på kvelden, kan din lave søvnhygiene bidra til søvnproblemer.

Night Power Syndrome

Nattmatesyndrom er preget av forbruket på mer enn en fjerdedel av det daglige kostholdet etter middagen.

Dette betyr at du har en økning på # 8217; appetitt i løpet av timene før du går i seng som oversetter til en «8217; manglende evne til å sove på grunn av # 8217; økt kalorisk inntak og sukker.

Circadian Rhythm Søvnforstyrrelser

Circadian Rhythm Søvnforstyrrelser oppstår når en miljø livsstil eller endring påvirker naturlig sirkadian rytme.

Et lite eksempel på dette er når det begynner å bli mørkere til begynnelsen av vinteren. Selv om din typiske tid å gå til sengs er kanskje klokka 8 eller 9: 6, kan du begynne å sove på Xnumx: Xnumx fordi utenfor er mørkt.

Noen andre eksempler på søvnforstyrrelser i den sirkadiske rytmen inkluderer:

 • Endring av tidssone
 • Søvnforstyrrelse fra skiftarbeid
 • Uregelmessige vigil ganger
 • Avbrudd av søvnfasen

Ta bort

Dissonnia er en kategori av søvnforstyrrelser som påvirker måten du sovner, og hvis du fortsetter å sove.

Hvis du føler at du ikke kunne sovne, føler du deg spesielt søvnig i løpet av dagen, eller du er ellers påvirket av din manglende evne til å sovne, ta den til legen din. Vil hjelpe deg med å diagnostisere hvis du lider av eller ikke en søvnforstyrrelse.

Hvis de ikke forstår hva som skjer med søvnen, vil de lede deg til en spesialist som kan gjøre det.