Dissociative Amnesia: Symptomer, årsaker, behandling, prognose

Dissociative Amnesia er en type amnesi der du ikke kan huske viktig informasjon om livet ditt, inkludert ting som ditt navn, familie eller venner og personlig historie. Det kan skje på grunn av intens traumer eller stress.

Fortsett å lese mens vi undersøker mer om denne tilstanden, hva årsaken og hvordan det blir behandlet.

Typer av dissociativ amnesi

L’Dissociative Amnesia (fra) er en dissociativ lidelse. Dissociative lidelser er en type psykisk lidelse. De er preget av frakobling mellom ting som dine minner, identitet og miljø.

Hvis du lider av en dissociativ lidelse, kan du høre at du kobles fra verden rundt deg. Dissosiasjonsperioder kan vare timer eller dager, og i noen tilfeller kan det vare lenger, i uker eller måneder.

Det finnes forskjellige typer fra:

 • Lokalisert. Her er hvor du ikke kan huske hendelsene i en bestemt tidsperiode.
 • Generalisert. Dette er et komplett tap av minne, inkludert ting som identiteten og livets historie. Det er veldig sjeldent.
 • Lekke. I den dissociative rømningen glemmer du mest eller alle dine personlige opplysninger, og du kan vandre eller reise på steder der du normalt ikke ville gå. I flere varige tilfeller kan du til og med leie en’helt ny identitet.

Symptomer på dissosiativ amnesi

Fra kan karakteriseres av følgende:

Minnetap

Minnetap kan være komplett (generalisert) eller bekymring en bestemt tidsperiode (lokalisert). Hvis du har fra, kan du glemme ting om personlig historie, ID’identitet eller hendelser, men behold den generelle informasjonen.

I noen typer amnesi, som det som er forbundet med demens, har en person vanskelig å danne nye minner. Bortsett fra L’Amnesi, folk med de synes å være i stand til å skape nye minner og opprettholde kognitive funksjoner.

Folk med ofte synes å ha liten bekymring for deres hukommelsestap, mens andre typer minne tap kan forårsake ubehag for en person. Videre, når den forsvinner, gjenoppretter de fleste sine minner.

Forening med et traumer

Dissociative forstyrrelser som de ofte er knyttet til en bestemt traumatisk eller stressende livshendelse. Eksempler er å bli misbrukt eller delta i militære kamp.

Folk med de kan ikke huske informasjonen som de refererer til denne perioden med traumer. Et eksempel er en person som har hatt misbruk som ikke er i stand til å huske detaljer eller informasjon fra tidsperioden der eller # 8217 skjedde;.

Varighet

Mange tilfeller av fra er korte og siste timer eller dager. I noen tilfeller kan de vare lenger.

Det kan ikke forklares av A’annen tilstand

Mange ganger kan minnetapet forklares av A’annen medisinsk tilstand. Men i mennesker med fra, kan ikke minnetapet forklares av andre forhold, for eksempel hjerneskader, hjerneslag eller alkohol eller narkotikabruk.

Årsaker til dissosiativ amnesi

Det er knyttet til traumatisk eller intenst stressende hendelser. Eksempler kan inkludere ting som:

 • være i kamp under en krig
 • gjennomgå fysisk, følelsesmessig eller seksuelt misbruk
 • være et offer for en forbrytelse eller se en forbrytelse
 • Krysser en naturkatastrofe som et jordskjelv eller en orkan
 • gjennomgå en sterk stress knyttet til relasjoner, økonomi eller arbeid.

Det er flere tanker om hvorfor disse hendelsene kan føre til fra. Det er sannsynlig at en kompleks kombinasjon av disse spiller en rolle i utviklingen av tilstanden:

 • Fra det er resultatet av forsøkene på hjernen å møte eller beskytte deg mot smertefulle minner dissociere fra en traumatisk opplevelse.
 • Stress fra traumatiske hendelser forstyrrer hjernens evne til å gjenopprette personlige minner relatert til det øyeblikket.
 • Noen studier har foreslått Den genetikken kan spille en rolle i utviklingen av dissociative episoder.
 • Hvem er i fare for å utvikle seg fra?

  Noen grupper er mer utsatt for å utvikle seg fra. Disse gruppene inkluderer personer som har hatt misbruk i barndommen, og folk som har hatt en, traumatisk opplevelse når som helst av livet deres.

  Andre forhold kan oppstå med?

  Det er andre forhold som kan oppstå sammen med. Disse kalles condibidity forhold og kan omfatte:

  • Post-traumatisk stressforstyrrelse (PTSD)
  • Depresjon
  • Lidelser d’angst
  • Personlighetsforstyrrelser
  • søvnforstyrrelser
  • Lidelser fra alkohol eller narkotikabruk

  Hvordan diagnostisert L’Dissociative Amnesia

  For å diagnostisere fra, vil en lege først ta en komplett medisinsk historie og vil utføre en fysisk undersøkelse. Dette kan hjelpe dem med å utelukke andre årsaker til amnesi, for eksempel:

  • sykdommer
  • cerebral skade
  • Narkotika og alkoholeffekter

  Hvis en fysisk årsak til amnesi kan utelukkes, vil du bli rettet mot en psykisk helsepesialist, som en psykolog eller en psykiater. Dette er noen som er opplært til å identifisere og diagnostisere ulike psykiske lidelser.

  En psykologisk undersøkelse vil bli utført for å samle inn informasjon og ha en god ide om dine livserfaringer og ditt operasjonsnivå. Du vil bli bedt om dine symptomer, så vel som din atferd, tanker og følelser.

  I tillegg til en psykologisk undersøkelse kan andre verktøy brukes til å bidra til å gjøre en diagnose. Et eksempel er den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM-5), publisert av American Psychiatric Association.

  Behandling av dissociative amnesi;

  Målene med behandlingen de inkluderer:

  • Avlast symptomene på hukommelsestjenesten, som hjelper deg med å kunne koble til igjen med miljøet og omgivelsene og # 8217;
  • Bidrar til å lære å møte traumatiske eller smertefulle hendelser trygt
  • Øk driftsnivået ditt, gjennom L’lære et nytt livs- eller håndteringsferdigheter

  Behandlinger ved inkluderer terapi og narkotika:

  • Terapi. Dette kan inkludere ting som Word-terapi (psykoterapi), atferdsmessig kognitiv terapi og # 8217; hypnose.
  • Medisinering. Det er ingen narkotika å behandle spesifikt fra. Imidlertid kan narkotika brukes til å behandle forhold som kan forekomme sammen med fra, for eksempel depresjon og lidelser D’angst.

  Hva er perspektivet for den dissociative amnesi?

  Fra er typisk kortsiktig, men i noen tilfeller kan det i noen tilfeller vare uker eller måneder. Det er også mulig at du kan ha flere episoder av da i løpet av livet ditt.

  Samlet sett utsiktene for en god. I de fleste mistet suvenirene i slutten avkastningen, noen ganger uten behandling. Minneutvinning kan oppstå plutselig eller gradvis over tid.

  Prognosen for det kan variere avhengig av type og alvorlighetsgraden av amnesi og situasjonen i livet ditt. Se etter en rettidig behandling av fra og forholdene som kan oppstå sammen med det, kan også forbedre utsiktene betydelig.

  Main takeaways

  Det er når du glemmer personlig eller selvbiografisk informasjon. Forekommer i fravær av A’annen helsetilstand som kan forårsake amnesi. Generelt varer i timer eller dager, men noen ganger kan det vare lenger.

  Det kan kobles til en veldig stressende eller traumatisk hendelse, for eksempel misbruk, militære kamp eller naturkatastrofer. Folk som har lidd barn eller traumatisk situasjon i løpet av livet, er mer utsatt for å utvikle tilstanden.

  De fleste har gjenopprettet sine minner fra slutten, ofte i fravær av behandling. Men sørg for at du mottar rettidig behandling, kan forbedre dine prospekter.