Dissociativ lidelse i identiteten: symptomer og behandling

Beskrivelse

Den dissociative uorden i’identitet, tidligere kjent som en flere personlighetsforstyrrelse, er en type dissociativ lidelse. Sammen til den dissociative amnesi og depersonalization-deraliseringsforstyrrelsen, er en av de tre viktigste dissociative forstyrrelsene.

Dissociative lidelser finnes hos mennesker i alle aldre, løp, etnisiteter og bakgrunn. Den nasjonale alliansen på psykisk lidelse (NAMI) esteem det om 2 prosent Folk opplever dissociative forstyrrelser.

Hva er symptomene på den dissociative uorden i # 8217; identiteten?

Det mest gjenkjennelige symptomet på dissosiativ lidelse i den dissociative uorden i # 8217; identiteten (gjorde) er identiteten til en person som utilsiktet deles mellom minst to forskjellige identiteter (personlighetstilstander). Andre symptomer kan omfatte:

  • Dissociativ amnesi. Dette er en type minne tap og # 8211; Utover glemsomheten & # 8211; som ikke er forbundet med en medisinsk tilstand.
  • Dissosiativ flykte. En dissociativ rømning er en episode av amnesi som innebærer manglende å huske visse personlige opplysninger. Det kan inkludere vagrancy eller løsrivelse fra følelser.
  • Sløret identitet. Dette skjer når du føler at det var to eller flere folk som snakker eller bor i hodet ditt. Du kan til og med føle deg eid av en av de mange andre identitetene.

Det er viktig å merke seg at, ifølge den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser, inkluderer mange kulturer rundt om i verden besittelse som en del av en vanlig ritual eller åndelig praksis. Dette anses ikke som en dissociativ lidelse.

Interagere med noen med dissociativ lidelse i Identitet

Hvis du tror at noen du kjenner, har, kan du få inntrykk av å kommunisere ikke med en, men med forskjellige forskjellige mennesker, siden personen går fra en personlighet til 8217; andre.

Ofte vil hver identitet ha sitt eget navn og egenskaper. Hver av dem har vanligvis en ikke-relatert detaljert bakgrunn med åpenbare forskjeller i alder, kjønn, stemme og mannerisme. Noen kan også ha individuelle fysiske egenskaper som en svak eller svak utsikt som krever briller.

Det er ofte forskjeller i bevissthet og i forholdet mellom hver identitet og # 8211; eller i deres mangel & # 8211; med andre identiteter.

Årsaker til dissosiativ personlighetsforstyrrelse

Dissociativ lidelse i identiteten, sammen med andre dissociative lidelser, utvikler seg vanligvis som en måte å håndtere noen typer traumer de har lidd.

Ifølge L’American Psychiatric Association, 90 prosent Personer med dissociativ lidelse i USA, Canada og Europa har gjennomgått uaktsomhet eller barndomsmisbruk.

Hvilke typer behandling er der for gjorde det?

Hovedbehandlingen for gjorde er psykoterapi. Også kjent som terapi av ordet eller psykososialterapi, fokuserer psykoterapi på å snakke med en psykisk helsepersonell på din mentale helse.

L’Psykoterapi mål er å lære å håndtere uorden og forstå årsaken.

L’hypnose vurderes også av noe nyttig verktøy for behandling.

Noen ganger brukes stoffene også i behandlingen av det. Selv om det er spesielt anbefalte stoffer for behandling av dissociative sykdommer, kan legen bruke dem til tilknyttede psykiske symptomer.

Noen vanlige stoffer er:

  • Anti-angst narkotika
  • Antipsykotiske legemidler
  • antidepressiva

Når skal du se en lege

Hvis du kan identifisere deg selv med ett av følgende, bør du gjøre en avtale for å se legen din:

  • Du er klar over & # 8211; eller andre observere & # 8211; som ufrivillig og utilsiktet har du to eller flere personligheter eller identiteter som har en betydelig annen måte å forholde seg til deg og verden rundt deg.
  • Uttrykk over vanlig glemsomhet, så stor tom i minnet ditt for viktig personlig informasjon, ferdigheter og arrangementer.
  • Dine symptomer er ikke forårsaket av en medisinsk tilstand eller fra # 8217; bruk av alkohol eller rusmidler.
  • Symptomene dine forårsaker deg eller stress i viktige områder som ditt personlige liv og arbeid.

Ta bort

Hvis du identifiserer deg selv med symptomene på den dissociative uorden i Dell ‘# 8217; identitet, bør du gjøre en avtale for å se legen din.

Hvis din venn eller en kjære viser de vanlige symptomene, bør du oppfordre ham til å søke hjelp. Du kan også kontakte Helpline Nami på nummer 1-800-950-6264 eller send en e-post Info @ nami.org for støtte.