Disse 7 matene kan bidra til å lindre sesongmessige allergi symptomer

Når du tenker på mat og allergi, kan du tenke på å holde visse matvarer ut av kostholdet ditt for å unngå en bivirkning. Men sammenhengen mellom sesongens allergi og mat er begrenset til noen få grupper av mat som kalles korsfarerreaktivitetsmat. Reaksjoner på kryssreaktive matvarer kan oppleves av de som lider av sesongbyrdsallergier, AMBROSIA ELLER ALLE & ALLE «EMBROSIA.

Bortsett fra disse matgruppene, sesongens allergier, også kalt hayfeber eller allergisk rhinitt, forekommer de bare i noen deler av året; år, vanligvis vår eller # 8217; sommer. De utvikler seg når immunforsvaret forretter seg for allergener, som for eksempel plantepollen, som forårsaker mye overbelastning, nysing og kløe.

Selv om behandling vanligvis innebærer benk-toppmedikamenter, kan livsstilsendringer også bidra til å lindre vårproblemer. L’å legge til visse diettmatvarer kan faktisk bidra til å lindre symptomene som nesen som drikker og munnen vann. Fra reduksjonen av oppgradering av inflammasjon for å styrke immunforsvaret, er det en rekke kostholdsvalg som kan bidra til å redusere lidelsen til sesongens allergi.

Her er en liste over matvarer å prøve.

1. Ingefær

Mange av de ubehagelige symptomene på allergi kommer fra inflammatoriske problemer, som hevelse og irritasjon i nesegatene, i øynene og i halsen. Ginger kan bidra til å redusere disse symptomene naturlig.

I tusenvis av år har ingefær blitt brukt som et naturlig middel for en rekke helseproblemer, som kvalme og leddsmerter. Det var også påvist Å inneholde antioksidant og antiinflammatoriske fytokjemiske forbindelser. Nå undersøker eksperter hvordan disse forbindelsene kan være nyttige for å bekjempe sesongmessige allergier. I en 2016 Animal Studio, Ginger slettet produksjonen av pro-inflammatorisk protein i blodet av mus, noe som førte til en reduksjon i allergi symptomer.

Det ser ikke ut til å være en forskjell i den anti-inflammatoriske kapasiteten til den friske ingefæren sammenlignet med den tørkede. Legg til en av de to varianter for å blande frites, karri, bakevarer eller prøv å forberede ingefærte.

2. Pollen d’bier

Pollen D’API er ikke bare mat for bier, det er også spiselig for mennesker! Denne blandingen av enzymer, nektar, honning, pollen av blomster og voks blir ofte solgt som en helbredelse for hayfeber.

Forskning & # 8211; Undersøkelser viser at pollen d’bier kan ha antiinflammatoriske, antifungale og antimikrobielle egenskaper i kroppen. I En studie på dyr, Pollen D’Bee hemmet mastcelleaktiveringen, en avgjørende passasje i forebygging av allergiske reaksjoner.

Hva slags pollen d’bier er det beste og hvordan du spiser det? Det er noen tester til støtte for forbruket av pollen D’lokale bier for å bidra til å bygge styrken til kroppen din til pollen som du er allergisk & # 8221; sier han Stephanie Van’T Zelven, En registrert dietitian som hjelper kundene med å håndtere allergier. Det er viktig at honningen er lokal, slik at den samme lokale pollen som kroppen din er allergisk, er inneholdt i Pollen D & # 8217;. Hvis mulig, se etter Pollen D’bier på markedet i din lokale bonde.

Pollen D’API er tilgjengelig i små baller, med en smak som noen beskriver som Sweetholce eller Hazelnut. Kreative måter å spise det inkluderer sprinkling litt og frokostblandinger eller bland den i en smoothie.

3. Sitrusfrukter

Mens det er en gammel historie om koner som vitamin C forhindrer forkjølelsen, kan hjelpe deg med å forkorte levetiden til forkjølelse og gi fordeler for de som lider av allergi. Det har vist seg å spise vitamin C Rich Foods. Redusere allergisk rhinitt, L’irritasjon av den første luftveiene forårsaket av pollen av planter i blomst.

Så i allergi sesongen, vær så snill å fylle opp med sitrusfrukter med høyt innhold av vitamin C som appelsiner, grapefrukt, sitroner, kalk, paprika og bær.

4. Gurkemeie

Gurkemeie er velkjent som kraftig antiinflammatorisk for en god grunn. Den aktive ingrediensen, curcumin, har vært knyttet til reduksjonen av symptomene på mange sykdommer forårsaket av betennelsen og kan bidra til å minimere hevelse og # 8217; irritasjon forårsaket av allergisk rhinitt.

Selv om effekten av gurkemeie på sesongallergier ikke har blitt studert i stor grad i mennesker, loves dyreforsøk. Man viste at behandlingen av mus med gurkemeie Redusert sitt allergiske svar.

Gurkemeie kan tas i piller, fargestoffer eller te eller åpenbart spist i mat. Enten du tar gurkemeie som et supplement eller bruker det på kjøkkenet ditt, må du kontrollere at du velger et produkt med svart pepper eller piferine eller samsvarer med gurkemeie med svart pepper i oppskriften din. Den svarte pepper øker biotilgjengeligheten av curcumin opp til 2000 prosent.

5. Tomater

Selv om sitrusfrukter har en tendens til å få all den herligheten når det gjelder vitamin C, er tomater en essensielle næringsmiddelkilde. En mellomstor tomat inneholder ca 26 prosent av den anbefalte daglige verdien av vitamin C.

Videre inneholder tomater lycopen, en annen antioksidantforbindelse som bidrar til å roe systematisk betennelse. Lycopen absorberes lettere fra kroppen når kokt, velg deretter hermetisert eller kokt tomater for en ekstra trykk.

6. Laks og annen fettfisk

En fisk om dagen kan holde nysing bort? Det er noen bevis på at omega-3 fettfisksyrer kan styrke motstanden mot allergi og til og med forbedre astmaen.

TIL Tysk studie av 2005 Han oppdaget at flere økosapentaenoiske fettsyrer (EPA) personer hadde i blodet, desto mindre var risikoen for allergisk følsomhet eller høst.

En annen Siste studie har vist at fettsyrer har bidratt til å redusere den innsnevrige av luftveien som oppstår i astmaen nr. 8217, og i noen tilfeller av sesongens allergier. Disse fordelene kommer sannsynligvis fra de anti-inflammatoriske egenskapene til omega-3.

De American Heart Association Og Kostholdsretningslinjer for amerikanere Vi anbefaler at voksne skal ta 8 gram fisk en uke, spesielt fisk & # 8220; fett & # 8221; lav i kvikksølv som laks, makrell, sardiner og tunfisk. Å øke mulighetene for å lindre L’allergi, streber etter å nå eller overgå dette målet.

7. Løk

Løk er en god naturlig naturlig kilde til quercetin, en bioflavonoid som du kanskje har sett solgt alene som et kosttilskudd.

Noen Undersøkelser antyder at quercetin fungerer som et naturlig antihistamin, noe som reduserer symptomene på sesongmessige allergier. Fordi løk også inneholder en serie andre antiinflammatoriske og antioksidantforbindelser, kan du ikke gå galt ved å inkludere dem i kostholdet ditt i allergi sesongen. (Du vil kanskje bare oppdatere pusten etter.)

Rårøde løk har den høyeste konsentrasjonen av quercetin, etterfulgt av hvite løk og sjalott. Matlaging reduserer quercetininnholdet i løkene, så for maksimal innvirkning, spis rå løk. Du kan prøve dem i salat, i sauser (som guacamole) eller som en sandwich krydder. Løk er også mat som er rik på prebiotika som har sunne tarmbakterier og videreundersetter immuniteten og helsen ytterligere.

Siste ord

Blomstring og vårblomst kan være en vakker ting. Disse matvarene er ikke ment å erstatte enhver behandling for sesongmessige allergier, men kan hjelpe som en del av din generelle livsstil. Å gjøre kosttilskuddene som nevnt kan tillate deg å redusere betennelsen og den allergiske responsen for å smake sesongen, i stedet for å ligge gjennom det.

Sarah Garone, Ndtr, er en ernæringsfysiolog, freelance helseforfatter og matblogger. Han bor sammen med sin mann og tre barn i Mesa, Arizona. Truela mens han deler informasjon om helse og ernæring og (spesielt) sunne oppskrifter opp Et brev d’kjærlighet til mat.