Disse 10 hudpleiepåstandene er meningsløse

Det kan overraske den gjennomsnittlige forbrukeren å vite at hudpleieprodukter, med deres plettfrie emballasjedesign, pusteløse markedsføringskampanjer og glansede magasinannonser, stort sett er uregulert av FDA.

Del på PinterestAlle elsker en hudpleierutine, men hva kan disse produktene egentlig gjøre for deg? Getty bilder

Kosmetikk og hudpleieprodukter er big business.

Fuktighetskremer, rynkekremer, mørke flekkfjernere og andre hudforbedrende produkter introduseres årlig milliarder av dollar.

Så det kan overraske den gjennomsnittlige forbrukeren at disse produktene, med deres plettfrie emballasjedesign, fantastiske markedsføringskampanjer og annonser i glansede magasiner, stort sett er uregulerte.

Kongressen vedtok Federal Food, Drug and Cosmetic Act for mer enn 80 år siden, og satte kosmetikk under Food and Drug Administration (FDA).

Siden den gang har loven stort sett vært uendret mens kosmetikkindustrien har vokst betydelig.

I dag er det kun fargetilsetningsstoffer i kosmetiske produkter som krever FDA-godkjenning. Reguleringsorganet er håndfritt, forutsatt at språket rundt løftene til et produkt er riktig formulert.

«FDA definerer et medikament som ethvert element som har til hensikt å «endre den faktiske funksjonen eller strukturen til et organ» – i dette tilfellet huden. Som et medikament må produktet oppnå FDA-godkjenning før det blir satt på markedet, demonstrere sikkerhet og effekt, «sa han Dr. Fayne Frey, en hudlege og dermatologisk kirurg i West Nyack, New York.

«En kosmetikk har imidlertid ikke til hensikt å endre huden, men heller å modifisere» utseendet «på huden eller pryde den,» la Frey til.

Frey nevner produkter som øker vanninnholdet for å gjøre huden mer hydrert, eller rettere sagt, for å få den til å se mer hydrert ut.

«Økningen i vanninnhold, for eksempel, forbedrer hudens utseende midlertidig – tenk på en rosin pumpet med vann som ser mer ut som en drue. FDA anser produkter som midlertidig øker hudens vanninnhold, eller hydrater, [som] kosmetikk, «sa Frey. «De krever ikke FDA-godkjenning, og det er ikke nødvendig å bevise sikkerhet eller effekt.»

Faktisk sier Frey at «det store flertallet» av hudpleieprodukter uten resept – tingene du kjøper for å hydrere eller redusere rynker, skjule mørke ringer eller redusere solskader – er kosmetiske.

«Som sådan kan de ikke lovlig kreve å endre huden,» sa Frey. «Av denne grunn er produktmarkedsføring begrenset til setninger som» redusere forekomsten av fine linjer «i stedet for» eliminere fine linjer «».

Hvordan skal da den gjennomsnittlige forbrukeren filtrere strømmen av påstander som brukes til å markedsføre mylderet av produkter?

Det første trinnet er å vite hva de mener, sier han Dr. Manish Shah, en styresertifisert plastikkirurg i Denver, Colorado.

«Som med de fleste markedsføring, treffer bekreftelser kundene følelsesmessig på riktig måte,» sa han. «Hvis en kunde kan identifisere et problem og produktet hevder å forbedre det, vil salget øke.»

Shah la til: «Påstander er ikke løgner, men de er heller ikke sannhet. Noen pasienter vil faktisk se de forventede forbedringene «.

Her forklarer vi de vanligste markedsføringspåstandene, hva de egentlig betyr, og hva du trenger å vite for å finne de riktige produktene for deg.

10 vanlige markedsføringspåstander – avkreftet

Botaniker

Denne uttalelsen kan bety at en eller flere ingredienser er avledet fra en plante, sier Shah.

Det kan også bety at noe i produktet er syntetisk, men oppfører seg på samme måte som en plantebasert ingrediens. Det er en erklæring om velvære, spesielt siden folk ser etter mer «naturlige» produkter enn syntetiske.

«De ‘naturlige’ ingrediensene kan antyde hvor ingrediensene kommer fra, men avslører ingenting om sikkerheten til ingrediensen,» sa Frey. «Mens de fleste forbrukere kan bruke produkter for personlig pleie som hevder å være «helt naturlige» uten bivirkninger, kan noen plantebaserte ingredienser forårsake alvorlige reaksjoner hos allergikere.».

Patentert teknologi

«Dette er en måte å vise at produktet deres kanskje er unikt sammenlignet med konkurrentene,» sa han Susan Bard, en styresertifisert generell og prosedyrehudlege i Brooklyn, New York.

«Unik betyr imidlertid ikke nødvendigvis bedre eller til og med effektiv.»

Umiddelbare resultater

Ethvert produkt kan gi en midlertidig fuktøkning eller ha en rask «oppstrammende» effekt, men disse resultatene kan forsvinne snart, sier Shah.

Du vil ha produkter med langsiktige resultater, som ikke er en like sexy uttalelse som «instant».

oppstrammende

Få en flaske oppstrammende nattkrem fordi du vil at huden din skal se strammere ut, men denne uttalelsen betyr egentlig ingenting, sier Shah.

«Det er ingen objektiv måte å måle oppstramming på. Når et merke hevder at produktet har vist seg å stramme huden, kan den påstanden bare være basert på en veldig subjektiv oppfatning av forbrukeren, sa han.

Maksimal styrke

«Maksimal styrke refererer til produkter som gir en høyere konsentrasjon av den aktive ingrediensen enn vanlige styrker,» sa han Dr. Erum Ilyas, en styresertifisert hudlege i Pennsylvania. «Men dette refererer ikke nødvendigvis til å kjøpe den maksimale styrken som er tilgjengelig.»

Ilyas sier at denne uttalelsen kan være misvisende for folk som prøver å få mer effektivitet fra høye styrker.

«Etter å ha prøvd en ‘maksimal kraft’ uten respons, kan det antas at det heller ikke fungerte,» sa han.

Klinisk styrke

Et skritt fremover sammenlignet med «maksimal styrke» kan være «klinisk styrke».

Men «dette vil fortsatt sannsynligvis ikke nå reseptbelagte styrke,» sa Ilyas.

Medisinsk emballasje

Emballasjedesignere kan prøve å lure deg til å tro at produktet deres er mer legitimt ved å bruke smarte designelementer som prøverør eller til og med et førstehjelpskryss.

Dette kan tyde på at dette produktet har en reseptbelagt formel, selv om det selges over disk.

Anti-aldring eller anti-aldring

«» Anti-aldring «er etter min mening det lyseste markedsføringsbegrepet på hudpleieproduktetiketter,» sa Frey.

Over-the-counter anti-aldring, anti-aldring eller revitaliserende produkter kan øke hydrering og midlertidig redusere forekomsten av veldig fine linjer, «men uttalte rynker og hudfolder kan ikke korrigeres ved å bruke en fuktighetskrem,» bemerket han. Frey.

Hvis de kunne endre teksturen på huden, legger han til, ville de bli klassifisert som legemidler og ville trenge FDA-godkjenning.

FDA godkjent

FDA godkjenner kun produkter som er medisiner og sier at de vil endre funksjonen til huden.

Bortsett fra det, godkjenner ikke FDA noen gjenstand eller påstand om hudpleieprodukter før de kommer på markedet. De sier bare at produktet som selges er trygt å bruke på den måten produsenten sier.

«Godkjenningen av FDA er ikke en legitimasjon som viser overlegenheten til resultatene,» sa Shah.

Bard sier det ikke er nødvendig å lete etter dette falske godkjenningsstempelet. «Bare fordi noe kanskje ikke blir godkjent, betyr det ikke nødvendigvis at det er dårlig og omvendt,» sa han.

For alle hudtyper

Du kan holde deg unna, sier Bard. «Sjelden er noe virkelig for alle hudtyper. Men som med alle produkter, er prøving og feiling nøkkelen.

Hva du skal se etter i hudpleieprodukter

Å tyde påstander og løfter vil bidra til å sette forventninger til hva hudpleieproduktene dine kan gjøre. Deretter kan du lære å forstå hva produktet faktisk forteller deg.

«Jeg ber pasientene mine om å se på ingrediensetikettene i stedet for på forsiden av pakken,» sa Ilyas. «Se etter produkter som inneholder visse ingredienser som vi vet basert på medisinske studier er effektive. Se også etter prosenter. «

Hudlegen din kan henvise deg til produkter og ingredienser som vil hjelpe deg med å håndtere hudproblemene dine.

«Det er stor forskjell mellom et produkt som inneholder salisylsyre og et som hevder å ha 2% salisylsyre. Det kan bare være en skvett eller skvett av en ingrediens du bruker, men ikke nok til å ha en klinisk effekt.

Du kan og bør også se etter resultater.

Noen merker vil tilby «kliniske studier» som viser betydelige resultater i løpet av uker. De betyr ikke så mye, sier Shah.

«Det beste bedrifter kan gjøre når de markedsfører hudpleieprodukter rettet mot forbrukere, er å vise visuelt nøyaktige «før og etter»-bilder av pasienter som har brukt produktene konsekvent i mer enn seks måneder, spesielt hvis de hevder forbedringer i kollageninnhold eller hudfargeskorreksjon,» sa Shah.

«Et bilde sier mer enn tusen ord, og forbrukere kan føle seg trygge ved å vite at et produkt virkelig fungerer ved å se de faktiske resultatene.»