Dishydrering av platen: Symptomer, årsaker og behandling

Så’er disktørking?

Din ryggrad er sammensatt av en haug med bein kalt vertebrae. Mellom hver vertebra har du en hard og svampet rekord som fungerer som en støtdemper. Over tid slites disse platene ut som en del av en prosess som kalles degenerativ disk sykdom.

L’tørking av platen er en av de vanligste funksjonene i degenerativ disk sykdom. Refererer til dehydrering av platene dine. Dine vertebrale plater er fulle av væske, som holder dem fleksible og robuste. Aldring, plater begynner å dehydrere eller langsomt miste væsken. Diskvæsken er erstattet av fibrokardylage, det harde fibrøse vevet som er den ytre delen av platen.

Hva er symptomene?

Det første disktørkeskiltet er vanligvis stivheten til ryggen. Du kan også prøve smerte, svakhet eller prikking i ryggen. Avhengig av hvilke disker som er interessert, kan du også føle nummen i nedre rygg.

I noen tilfeller smerte eller # 8217; nummenhet vil reise fra baksiden og ned til en eller begge bena. Du kan også legge merke til en endring i refleksjonene til kneet og foten.

Hva årsaken?

L’tørking av platen er vanligvis forårsaket av ryggraden, som naturlig oppstår med alderen i Dell & # 8217;.

Flere andre ting kan også forårsake disktørking, for eksempel:

 • D & # 8217 ulykke traumer; bil, høst eller sportsskade
 • Gjentatt innsats på baksiden, spesielt for å løfte tunge gjenstander
 • plutselig vekttap, som kan miste mange væsker i kroppen, inkludert disker

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Legen din vil trolig starte med en fysisk undersøkelse. De kan be deg om å utføre visse bevegelser for å se om de forårsaker smerte. Dette kan også hjelpe legen din å forstå hvilke disker som kan være interessert.

Deretter trenger du sannsynligvis en radiograf, en TAC eller en magnetisk resonans for å gi legen din en bedre utsikt over ryggvirvlene og platene dine. Dehydrerte disker er generelt tynnere og mindre konsistente enn form. Disse bildene vil også vise noen ekstra problemer som kan forårsake ryggsmerter, som en pause eller en «8217, diskhernia.

Hvordan det blir behandlet?

Hvis symptomene er milde, kan legen gi deg råd til å opprettholde en sunn vekt, trene god holdning og unngå vanlige utløsende faktorer av ryggsmerter, for eksempel å løfte tunge gjenstander.

Hvis symptomene dine er mer alvorlige, er det flere behandlingsalternativer som kan hjelpe, inkludert:

 • Legemiddel. Smertestillende midler, inkludert ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) som ibuprofen (Advil) og naproser (Aleve), kan bidra til å redusere smerte.
 • Massasjeterapi. Avslappende muskler i nærheten av de berørte ryggvirvlene kan bidra til å lindre smertefullt press.
 • Fysioterapi. En fysioterapeut kan lære deg hvordan du styrker de sentrale musklene som hevder bagasjerommet og letter trykket på baksiden. De kan også hjelpe deg med å forbedre stillingen og utarbeide strategier for å unngå bevegelser eller steder som kan utløse symptomer.
 • Spinal injeksjoner. En’kortikosteroid injeksjon kan bidra til å redusere betennelse og ryggsmerter.

I sjeldne tilfeller kan vertebral kolonnekirurgi være nødvendig. En fyr, kalt spinal fusion kirurgi, inkluderer to vertebrae permanent union. Dette kan bidra til å stabilisere ryggraden og forhindre bevegelsene som forårsaker smerte. Andre alternativer inkluderer skiveutskifting eller L’å legge til en annen type spacer mellom ryggvirvlene.

Det er forebygges?

Disktørking er en normal del av Aging, men det er flere ting du kan gjøre for å senke prosessen, inkludert:

 • trener regelmessig og sikrer deg å inkorporere kjerneforsterkende øvelser i rutinen din
 • Strekker seg regelmessig
 • Hold en sunn vekt for å unngå å utøve ekstra trykk på ryggraden
 • Ikke røyk, noe som kan akselerere degenerasjonen på platene dine
 • Hold deg hydrert
 • Hold en god spinalstilling

Noen grunnleggende øvelser kan også hjelpe eldre mennesker til å forbedre muskelfunksjonen.

Lev med Disk Tørking

L’tørking av platen kan være en uunngåelig del av et langt og sunt liv, men det er flere alternativer for å håndtere symptomene du har. Hvis du lider av ryggsmerter, samarbeider med legen din til å behandle en smertebehandlingsplan. Dette innebærer vanligvis en kombinasjon av narkotika, fysioterapi og trening.