Disdochocinesy: Diagnose, årsaker, øvelser og mer

Definisjon

Disaladochocinesy (DDK) er det medisinske termen som brukes til å beskrive vanskeligheten med å utføre raske og vekslende bevegelser, vanligvis kontrasterende muskelgrupper. Uttalelser & # 8220; dis-to-o-ki-ki-nee-ze-a & # 8221;. DDK er ikke en sykdom i seg selv, men et symptom på et helseproblem som ligger til grunn.

DDK er ofte sett som et symptom på multippel sklerose (SM) eller andre hjerneforhold.

Fortsett å lese for å lære mer om DDK.

Symptomer

DDK kan påvirke tre hovedområder i kroppen:

 • Muskler i de øvre lemmer
 • Nedre lemmer muskler
 • Muskler sjekker ordet

Dette betyr at du kan ha symptomer på ett eller flere av disse områdene.

Du kan finne noen eller alle disse symptomene hvis du har DDK:

 • en endring i # 8217; balanse og gå, inkludert langsomhet, eller guff eller stive bevegelser
 • Lav koordinering av armer, hender eller ben
 • Inarticulate eller uforståelig tale
 • Vanskeligheter med å stoppe en bevegelse og starte en annen i motsatt retning

En person med DDK kan ha problemer med å snu hånden raskt over en hard og flat overflate, eller å skrue eller skru av en lyspære. De kan også ha problemer med å gjenta raskt fra en til tre stavelser nedenfor, som & # 8220; PA-TA-KA & # 8221;.

Våre initiativer

DDK kommer oftest fra en cerebellum lidelse. Cerebellum er en stor del av hjernen som styrer frivillige muskelbevegelser, holdning og # 8217; balanse. Det antas at folk med DDK ikke er i stand til å aktivere og deaktivere de motsatte muskelgruppene på en koordinert måte.

DDK kan være et resultat av en cerebral tilstand nedenfor, for eksempel:

 • multippel sklerose
 • L’Friedreich Ataxia
 • ATAXICA DIANDRIA (en språkforstyrrelse)

Diagnose

Det er mange fysiske tester som en lege kan utføre for å observere tilstedeværelsen og # 8217; DDK-enheter.

I de tidlige stadiene kan legen anbefale fysiske tester for å verifisere din evne til å raskt alternere bevegelsene. Disse testene utføres vanligvis i legenes studie, ofte av en nevrolog.

Andre tester kan inkludere:

 • Rating Rapid Alternation Evaluation. Hold håndflaten på en flat overflate (ofte den øvre delen av låret), og velg deretter håndflaten kontinuerlig mot # 8217; høy, og deretter tilbake så raskt som mulig.
 • Evaluering av dotpunktsbevegelse. Du vil bli bedt om å røre nesen din og deretter bruke samme finger og så raskt som mulig, trykk på den tidlige fingeren til personen som utfører testen.
 • Heel Shank Test. Plasser en hæl på en shin like under kneet, og skyv hælen langs skinnet opp til foten. Du bør sikte på raske og koordinerte bevegelser.
 • Romberg test. Du vil bli med hælene forenet og øynene dine lukket. Hvis du mister balansen i denne stillingen, kan du ha en form for DDK.
 • Test Dell’Gait. Du vil bli bedt om å gå normalt, og gå fra hælen til spissen.

En person med DDK vil ikke kunne utføre disse testene riktig eller koordinert. Dine bevegelser kan være klumpete, uvanlige eller bremses.

Hvis du tror at symptomene kommer fra hjerneskade, vil legen bestille en magnetisk resonans for å oppdage og beskrive skaden.

Behandling

Årsakene til en hjerneskade og DDK er mange og behandling kan varieres og utfordrer. En felles tilnærming er fysioterapi for å hjelpe med bevegelsesforstyrrelser.

Øvelser for Disdidocinesis

Hvis du har DDK, eller en annen betingelse for balanse eller gå, må du alltid være tillatelse fra en fysioterapeut før du prøver å trene hjemme. Også, sørg for at du trener deg i et trygt miljø. Unngå trening på harde overflater som kan forårsake skade i tilfelle et fall.

Varm musklene dine før du starter disse øvelsene. For å varme opp, utfør en kontinuerlig aktivitet, hvordan å jogge, bruke en armsykkel eller tredemølle, i minst fem minutter. Dette øker temperaturen på musklene og kroppen, som igjen hjelper:

 • Øke bevegelsesområdet
 • stivhet
 • utvide blodårene
 • Forbedre mental konsentrasjon

Romberg trening

Denne øvelsen følger de samme passasjer som Romberg-testen. Opphold med hælene forenet. Hold øynene åpne i 10 sekunder mens du fortsetter balansen; så nær i 10 sekunder eller til du begynner å miste balansen;. Pass på at du har noe å ta tak i hvis du mister balansen;.

Ensidig posisjon

Hold deg på ett ben i maksimalt 30 sekunder, så endre benet. Dette kan gjøres igjen og igjen, og når du merker at balansen din er bedre, kan du begynne å variere overflaten og bevegelsene til å trene stillingen og balansere strategier.

Annen trening for balanse; balanse

Du kan også prøve å flytte armene og bena på en koordinert måte mens du sitter eller står. En måte å gjøre dette på er å prøve å alternere punktstreker og hæl på gulvet. Clutching magen muskler og ta hensyn til stillingen, denne øvelsen bidrar til å styrke de sentrale musklene, som er en viktig del av kroppens generelle styrke.

Styrke øvelsene

Muskel svakhet er vanlig i DDK og gjør bevegelse vanskeligere. Også muskulær styrke reduseres med alderen. Øvelsene for å øke styrken til de nedre lemmer og den øvre delen av kroppen, spesielt skuldrene, er en god måte å bidra til å forbedre eller opprettholde balansen og muskelstyrken. Øvelser kan også være nyttige for å styrke sentrale muskler.

Ta bort

DDK er et klinisk symptom som det kan være noe galt med hjernedelen som styrer muskelfunksjonen. Behandling avhenger ofte av søket etter den underliggende årsaken.

En viktig del av behandlingen er å jobbe med en fysioterapeut, en ergoterapeut eller en tale terapeut. Selv om det ikke nødvendigvis er en & # 8220; omsorg & # 8221; Øvelser foreskrevet av disse medisinske fagfolk kan bidra til å redusere symptomene til et håndterbart nivå.

Q&A: DysdiadoChokinesis og Parkinson’S sykdom

Spørsmål:

DDK er et symptom på Parkinsons sykdom?

TIL:

Disliatocinesy er vanligvis forårsaket av flere sklerose eller cerebellar anomalier. Pasienter med Parkinsons sykdom kan ha en unormal sekundær rask alternativ bevegelsestest til acinesia eller stivhet, noe som skaper et falskt inntrykk av dizzychinesy.

Gregory Minnis, Dptanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.