Disconfi-plater: Om den nakkesmerten

Sannsynligvis fra nakkebenene (kaller cervical vertebrae), men spill en betydelig rolle. I tillegg til å støtte hodet, som veier ca 9-12 pounds, tillater de deg også å rotere hodet på 180 grader. Dette kan ta en fin hyllest til dine livmorhalske vertebraes, de syv mest delikate beinene i ryggraden.

Å vite dette, det er fornuftig at nakken din kan ha problemer fra tid til annen. En av de mest alvorlige forhold som involverer nakkeben er en fremspringende plate.

De beinene

Hvis du noen gang har sett på nakkebenene til en kalkun eller en kylling, har du utvilsomt sett hvordan alle disse små vertebrale beinene forbinder for å danne ryggraden. Muskler, Ligaments og Tendons Koble hver vertebra til den neste. Ryggvirvlene er i form av en ring, noe som gir ryggraden en kabelkanal som omslutter og beskytter millioner av nervefibre som danner ryggmargen.

Du har totalt 24 ryggvirvler og de øvre syv er i nakken. Toppen av ryggraden er livmorhalsklanket. Nedenfor er den thoracic ryggraden og under thoracic ryggraden C’er lumbal kolonnen. Disse tre seksjonene i ryggraden, sammen med den hellige og coccyxen (coccyx) under lumbalregionen, danner ryggraden.

Cos’er en fremspringende plate?

Mellom hver vertebra C’Det er en disk fylt med gel som fungerer som en støtdemper og hjelper ryggraden til å bevege seg. En skadet plate kan hovne, skyve seg til ryggraden. Disken svulmer vanligvis til den ene siden av kanalen (høyre eller venstre), og derfor er folk med en fremspringende disk sannsynligvis har smerte og prikking på bare den ene siden av kroppen.

En fremspringende plate i nakken kan være relativt smertefri. Eller det kan forårsake alvorlige nakkesmerter, bak, til brystet og armene. Det kan også forårsake nummenhet eller svakhet til armene eller fingrene. Noen ganger kan denne smerten og nummen til og med få deg til å tenke på å ha et hjerteinfarkt.

Noen mennesker bruker feilaktig utstikkende diskkroner og diskbrettbarhet. A’Diskhernia er en helt ødelagt plate. Bulge-disker kan muligens bli diskbrikker.

Sammenbrudd årsaker

Spinalplater absorberer mye slitasje. Over tid begynner de å degenerere og svekke. Degenerativ disk sykdom er den vanligste årsaken til hevelse av plater, som ofte resulterer i spinal slitasjegikt. Andre faktorer som kan forårsake eller bidra til å oppblåse disker inkluderer:

 • innsats eller skade
 • fedme
 • røyk
 • dårlig holdning
 • inaktivitet

Hvordan Bulwhite-platene er diagnostisert?

Hvis du har smerte som kan skyldes en hevelse eller en § 8217; brokk på platen, vil legen gjennomgå en fysisk undersøkelse. Det er også sannsynlig at du har en eller flere bildebehandlingstester. Disse inkluderer spinal røntgenstråler, beregnet tomografi skanninger (TAC eller TAC) og magnetisk resonans (MR) skanninger. Legen kan anbefale et elektromyogram (EMG) for å sjekke forholdene til de berørte nervene.

Behandlingsalternativer

Heldigvis er det flere måter å behandle en hovent plate.

 • Konservativ behandling kalles også ikke-operativ ledelse. Inkluderer hvile og narkotika og er ofte tilstrekkelig til å behandle en fremspringende cervical plate.
 • Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) som ibuprofenes er første linje reseptbelagte legemidler for en hovent plate. For mer alvorlig smerte, kan legen foreskrive en muskuløs avslappende eller en narkotisk analgetisk.
 • Fysioterapi (PT) kan lindre press på nerven.
 • Traction-enheter hjemme kan lindre press på nerven.
 • Kortisoninjeksjoner (kjent som epidural eller ESI steroid injeksjoner) i ryggraden kan gi langsiktig lettelse.
 • Ulike kirurgiske prosedyrer behandler cervical brokk. Men bare om 10 prosent av personer med high-end-plater krever kirurgi.

Nakkeøvelser for A’Disc Bnia »