Disco gled (brokk): symptomer, årsaker og effekter

COS’er en glatt plate?

Ryggraden består av en serie bein (vertebre) stablet den på og en annen. Fra # 8217; høy nedover, inkluderer kolonnen syv bein i livmorhalsklanket, 12 i thoracal ryggraden og fem i lumbale kolonnen, etterfulgt av den hellige bein og coccyxen til basen. Disse beinene amortiseres av platene. Skivene beskytter beinene som absorberer sjokkene til daglige aktiviteter som turgåing, løfting og vridning.

Trenger hjelp til å dekke kostnadene for din autoimmune behandling? Crowdfund Penger her »

Hver disk har to deler: et mykt og gelatinøst interiør og en motstandsdyktig ekstern ring. Skader eller svakhet kan gjøre innsiden av platen fra # 8217; ytre ring. Dette er kjent som en glatt plate, herniated eller prolaps. Dette forårsaker smerte og ubehag. Hvis disken gled, komprimerer en av spinalnerven, kan du også prøve nummenhet og smerte langs den berørte nerve. I alvorlige tilfeller kan kirurgi må fjerne eller reparere den glidede platen.

Finn en lege i nærheten av deg: Nevrolog » Ortopedisk kirurg & # 8220;

Hva er symptomene på en glatt plate?

Du kan få en plate gled hvor som helst i ryggraden, fra nakken til nedre rygg. Den nedre ryggen er et av de vanligste områdene for glidede plater. Din ryggrad er et intrikat nettverk av nerver og blodårer. En gledet plate kan utøve ekstra trykk på nerver og musklene som omgir den.

Symptomer på en glideskive inkluderer:

 • Smerte og nummenhet, mer vanlig på den ene siden av kroppen
 • Smerte som strekker seg til armene eller bena
 • smerte som blir verre om natten eller med visse bevegelser
 • smerte som blir verre etter å ha stått eller sittende
 • smerte når du går for korte avstander
 • Uforklarlig muskel svakhet
 • Sensasjoner av prikking, smerte eller brennende i det berørte området

Smerte typer kan variere fra person til person. Kontakt legen din dersom smerte forårsaker nummenhet eller prikking som påvirker evnen til å kontrollere muskler.

Hva er årsakene til platene glippet?

En gledet disk oppstår når den ytre ringen svekkes eller tåre og tillater innsiden av å glide ut. Dette kan skje med L & # 8217;. Noen bevegelser kan også forårsake en glatt plate. En plate kan glide ut av sted mens du vender eller roterer for å løfte et objekt. Løftingen av en veldig stor og tung gjenstand kan legge til en hard test nedre ryggen, forårsaker en glidende skiven. Hvis du har en svært utfordrende jobb fra et fysisk synspunkt som krever mye løfting, kan du være mer utsatt for glideskiver.

Overvektige mennesker har også større risiko for å glide av platen fordi deres plater må støtte den ekstra vekten. Selv de svake musklene og en stillesittende livsstil kan bidra til utviklingen av en glatt plate.

Aldring, det er mer sannsynlig å forekomme en glatt plate. Dette skyldes at diskene dine begynner å miste en del av deres beskyttende vanninnhold med alderen i alderen;. Som et resultat kan de glide mer lett ut av sted. De er vanligere hos menn enn kvinner.

Hvordan Drided Discs er diagnostisert?

Legen din vil først utføre en fysisk undersøkelse. De vil søke kilden til din smerte og ubehag. Dette vil føre til kontroll av nervøs funksjon og muskelstyrke, og hvis du føler deg smerte når du beveger deg eller berører det interesserte området. Legen din vil også spørre deg om din medisinske historie og dine symptomer. De vil være interessert i når du hørte symptomene for første gang, og hvilke aktiviteter forårsaker forverringen av smerten din.

Imaging Tests kan hjelpe legen din vise ryggen og musklene i ryggraden og identifisere eventuelle skadede områder. Eksempler på bildeskanninger inkluderer:

 • X-ray
 • Ct skanninger
 • MR-skanner
 • hemogram

Legen kan kombinere all denne informasjonen for å avgjøre hva som forårsaker smerte, svakhet eller ubehag.

Hva er komplikasjonene av en glatt plate?

En alvorlig og ubehandlet gledet plate kan forårsake skade på permanente nerver. I svært sjeldne tilfeller kan en glideskive forstyrre nerveimpulser til nerver av hesta cauda i nedre rygg og ben. I dette tilfellet kan du miste kontrollen av blæren eller blæren.

A’annen langsiktig komplikasjon er kjent som sadelbedøvelse. I dette tilfellet komprimerer den glidede platen nervene og gjør at du mister følsomhet i innsiden av lårene, på baksiden av bena og rundt endetarmen.

Mens symptomene på en glideskive kan bli bedre, kan de forverres. Hvis du ikke kan gjøre aktivitetene du har når du kan, er det på tide å se legen din.

Hvordan de glidede platene behandles?

Behandlinger for en glatt plate gå fra konservativ til kirurgisk. Behandlingen er vanligvis avhengig av nivået på ubehag du opplever, og fra hva platen er gled ut av sted.

De fleste kan lindre smerter til platen gledet med et program med øvelser som strekker seg og styrker ryggen og de omkringliggende musklene. En fysioterapeut kan gi råd til øvelser som kan styrke ryggen ved å redusere smerte.

Ta også benk smertestillende og unngå tunge heiser og smertefulle stillinger kan være D’hjelp.

Kjøp nå OTC Paekillers.

Selv om du kunne bli forsøkt å avstå fra enhver fysisk aktivitet, mens du prøver smerten eller ubehaget i en glideskive, kan dette føre til muskel svakhet og felles stivhet. I stedet, prøv å holde seg så aktiv som mulig gjennom strekk eller lav effektaktivitet som å gå.

Hvis smerten i den glidede disken ikke reagerer på motbehandlinger, kan legen foreskrive sterkere narkotika. Disse inkluderer:

 • Muskel avslappende for å lindre muskelspasmer
 • Narkotika for å lindre smerte
 • Narkotika for nervøs smerte som gabapentin eller duloxetin

Legen kan anbefale kirurgi hvis symptomene ikke demper i seks uker, eller hvis den glidede disken påvirker muskelfunksjonen. Kirurgen kan fjerne den skadede eller fremspringende delen av platen uten å fjerne hele disken. Dette kalles mikrodiscektomi.

I de mest alvorlige tilfellene kan legen erstatte disken med en kunstig eller fjerne platen og slå sammen ryggvirvlene sammen. Denne prosedyren, sammen med en laminektomi og spinalfusjon, gir stabilitet til ryggraden.

Hva er perspektivet for noen med en glatt plate?

De fleste med en diskhernia reagerer godt på konservativ behandling. Innen seks uker vil smerte og ubehag gradvis redusere.

Du kan forhindre at platen glir?

Du kan ikke være i stand til å forhindre en slått disk, men du kan ta tiltak for å redusere risikoen for å utvikle en glatt plate. Disse trinnene inkluderer:

 • Bruk sikre løfte teknikker: bøyd og øker fra knærne, ikke fra livet.
 • Hold en sunn vekt.
 • Ikke sitte i lange perioder; stå opp og nå periodisk.
 • Trening for å styrke ryggmuskulaturen, bena og # 8217; magen.