Disco brokk kirurgi: hva du kan forvente

Årsaker, effekter og når operasjonen er riktig

Mellom hver av ryggraden (den vertebre) C’det er en disk. Disse platene fungerer som støtdempere og bidrar til å pute. En’herniated plate er den som strekker seg utover kapselen som inneholder den og skyver den inn i spinalkanalen. Du kan ha en disk brokk overalt langs ryggraden, selv i nakken, men det er mer sannsynlig å forekomme i nedre rygg (lumbal vertebrae).

Du kan utvikle en disk brokk ved å heve noe på feil måte eller tøpe ryggraden plutselig. Andre årsaker inkluderer overvekt og degenerasjon på grunn av sykdommer eller aldring.

En’disk herniation forårsaker ikke alltid smerte eller ubehag, men hvis den skyver mot en nerve i nedre rygg, kan du ha smerte i ryggen eller bena (iskias). Hvis A & # 8217 oppstår; brokk på platen i nakken, kan du ha nakkesmerter, bak og armer. I tillegg til smerte, en’plate brokk kan forårsake nummenhet, prikking og svakhet.

Operasjonen som involverer ryggraden, er generelt ikke anbefalt før du har prøvd alle de andre alternativene. Disse kan inkludere:

 • ikke-steroid anti-inflammatorisk
 • smertestillende
 • Trening eller fysioterapi
 • steroid injeksjoner
 • hvile

Hvis disse er ineffektive og du har en vedvarende smerte som forstyrrer kvaliteten på livet ditt, er det flere kirurgiske alternativer.

Før # 8217; intervensjon

Når du vurderer kirurgi, sørg for å konsultere en kvalifisert vertebral (ortopedisk eller nevrokirurgisk) kirurg og få en annen mening. Før du anbefaler en kirurgisk prosedyre sammenlignet med en’kirurgen vil sannsynligvis bestille bildebehandlingstester, som kan inkludere:

 • Røntgen: En røntgenstråle produserer skarpe bilder av ryggvirvler og ledd.
 • Datastyrt tomografi (TC / TAC): Disse skanningen gir mer detaljerte bilder av spinalkanalen og de omkringliggende strukturer.
 • Magnetisk resonans for bilder (MR): En magnetisk resonans produserer 3-D-bilder av ryggmargen og nerve røtter, så vel som diskene selv.
 • Elektromiografi eller studier på nerveduksjon (EMG / NCS): De måler elektriske impulser langs nerver og muskler.

Disse testene vil hjelpe din kirurg å bestemme den beste typen operasjon for deg. Andre viktige faktorer i beslutningen inkluderer posisjonen til diskbrenneren, din alder og din generelle helse.

Typer av kirurgi for diskhernia

Etter å ha samlet all mulig informasjon, kunne kirurgen gi deg en av disse kirurgiske inngrepene. I noen tilfeller kan en person be om en kombinasjon av kirurgiske inngrep.

Laminotomi / Laminectomy

I en laminotomi gjør en kirurg en åpning i vertebralbuen (lamina) for å lette presset på nerveøttene. Denne prosedyren utføres gjennom en liten gravering, noen ganger ved hjelp av et mikroskop. Om nødvendig kan laminaen fjernes. Dette kalles Laminectomy.

Discektomi / mikrodiscektomi

Discektomi er den vanligste operasjonen som brukes til diskhernia i lumbalregionen. I denne prosedyren fjernes delen av platen som forårsaker trykket på roten av nerven. I noen tilfeller fjernes hele platen.

Kirurgen vil få tilgang til platen gjennom en’tilbake gravering (eller nakke). Når det er mulig, vil kirurgen bruke en mindre incision og spesielle verktøy for å få de samme resultatene. Denne nyeste og mindre invasive prosedyren kalles mikrodiscektomi. I noen tilfeller kan disse prosedyrene utføres på ambulant basis.

Kunstig disk kirurgi

For kunstig diskoperasjon, vil du være under generell anestesi. Denne intervensjonen brukes vanligvis til en enkelt plate når problemet er på bunnen av ryggen. Det er ikke et godt alternativ hvis du har L’leddgikt eller # 8217; osteoporose eller når mer enn én plate viser en degenerasjon.

For denne prosedyren går kirurgen gjennom en gravering i # 8217; Abdomen. Den skadede platen er erstattet med en kunstig disk i plast og metall. Du må kanskje være på sykehuset i noen dager.

spinal fusjon

L’Generalbedøvelse er nødvendig for spinalfusjon. I denne prosedyren blir to eller flere vertebre permanent fusjonert sammen. Dette kan oppnås med beintransplantater fra A & # 8217, en annen del av kroppen eller en donor. Det kan også føre til skruer og metall eller plaststenger som er utformet for å gi ytterligere støtte. Dette vil permanent immobilisere den delen av vertebral kolonnen.

Spinal Fusion krever vanligvis et sykehusopphold på flere dager.

Risiko og hva du kan forvente etter L & # 8217;

Alle kirurgiske inngrep innebærer risiko, inkludert infeksjoner, blødninger og skade på nerver. Hvis platen ikke er fjernet, kan den bryte igjen. Hvis du lider av degenerativ disksykdom, kan du utvikle problemer med andre disker.

Etter en spinal fusion kirurgi, forventes en viss stivhet. Dette kan være permanent.

Etter intervensjonen vil du gi deg spesifikke instruksjoner for utslipp når du skal gjenoppta normal aktivitet og når du skal begynne å trene. I noen tilfeller kan fysioterapi være nødvendig. Det er veldig viktig å følge legenes anbefalinger.

De fleste helbreder godt etter diskoperasjon, men hvert tilfelle er unikt. Ditt individuelle perspektiv avhenger av:

 • Detaljene i din intervensjon
 • eventuelle komplikasjoner du kan ha møtt
 • Din tilstand av generell helse

Forhindre problemer

For å forhindre fremtidige problemer med ryggen, prøv å holde en sunn vekt. Bruk alltid tilstrekkelige løfteteknikker. Sterke abdominal og ryggmuskler bidrar til å støtte ryggraden, så sørg for at du trener dem regelmessig. Legen din eller fysioterapeut kan anbefale øvelser designet for dette formålet.