Disastis øvelser gjør for nye mødre

En muskel blir to & # 8230; mer eller mindre

Kroppen din har mange måter å overraske deg og graviditeten kan gi deg de største overraskelsene! L’vektøkning, den nedre delen av sår ryggen, det flytende brystet og fargeendringene i huden er alle parametere i løpet av ni måneder. Så det er en ganske ufarlig, men uønsket tilstand kalt diastasis rettere.

Diastasen komposten er en adskillelse av abdominal høyre muskler i median linjen, mer kjent som & # 8220; abdominal & # 8221;. Abdominalene dine består av to parallelle band av muskler på venstre og høyre side av bysten. De løper i midten av # 8217; magen fra den nedre delen av brystburet opp til # 8217; pubic bein. Disse musklene er forbundet med en stripe av stoff som heter Alba-linjen.

Hva årsaken?

Presset av et voksende barn & # 8211; Hjulpet fra # 8217; relaxine graviditetshormon, som mykner kroppsvev og # 8211; Det kan skille bukene langs alba-linjen. Dette gjør en hevelse i midten av magen vises. Noen tøyler av diastasen virker en ås, men de fleste tilfeller er en klassisk & # 8220; hund & # 8221; gravid.

Øvelser for helbredelsen av Diastase Rett

Den gode nyheten er at du kan behandle diastasen med noen delikate, men effektive øvelser. Imidlertid kan rapportering av abdominalene i pre-child form ta litt & # 8216; mer arbeid.

Ilene Chazan, MS, PT, OCs, Faaompt, har nesten en fjerdedel av et århundre erfaring som trener og fysioterapeut. I sin studie av Jacksonville, Ergo kropp, har sett mange tilfeller av diastasis rettere.

Min første øvelse for folk med diastasi rekti er å lære de riktige pusteteknikkene & # 8221; sier Chazan. & # 8220; Dette betyr at du lærer å drive pusten langs L’hele omkretsen på 360 grader av membranen.& # 8221;

Membranen er en stor kuppelmuskel som strekker seg i den nedre delen av thoraxburet. Skiller brystet ditt, eller lungene og hjertet, fra abdominalplassen. Optimalt, han og hans nabo & # 8211; Den transversale abdominal muskelen & # 8211; Hold kjernen stabil. En stabil kjerne beskytter ryggen og gir et komplett spekter av bevegelser av lemmer og bysten.

Øvelse 1: Diaphragrmatisk pust

L’tilsynelatende enkel utøvelse av diafragmatisk pust begynner å ligge på baksiden. Sett hendene over det nedre thoracic buret og inspirere.

Du føler at membranen som gjør at de nedre ribbene ekspanderer i hendene, spesielt mot sidene og anbefaler Chazan. Mens du exhaling, konsentrert seg om sammentrekningen av membranen, skaper det som kazan kaller A & # 8220; Korsett-effekt & # 8221;.

Når du er sikker på å puste inn membranen, gå til de neste to øvelsene.

Øvelse 2: Flexions stående

Tenk deg hvor bedre en videregående gymnastikk ville ha vært hvis jeg hadde hørt føtter. Disse øvelsene kan bidra til å kurere den diastasen rettene og gi deg toning av overkroppen og # 8217; strekker den nedre delen av kroppen av vanlige pushhhhhhhhhhhhhhhhe.

Hold deg foran en vegg til lengden på armene med føttene spredt til bredden på hoftene. Leaning håndflatene mot veggen, inspirere. & # 8220; oppfordrer pusten til å strømme dypt inn i lungene og sier Chazan. & # 8220; la ribbenene utvide periferisk i stedet for å la luften skape en hovent mage.& # 8221;

Under utåndingen bringer magen innover mot ryggraden. Slik at armene kan bøye seg, lene på veggen under neste inspirasjon. Fjernet fra veggen under eksponering og gjenoppta oppreist stilling.

Øvelse 3: Pose av broen

En mer avansert helbredende øvelse er en vanlig yoga posisjon, posisjonen til broen (eller setu bandha sarvangasana, hvis du foretrekker sanskrit poses).

Å starte pose av broen, liggende på baksiden med ryggraden presset forsiktig på gulvet. Føttene dine skal være flate og knær foldet. Lener armene sine langs hoftene med palmer vendt ned. Inhalere sakte, ved hjelp av diafragmatisk pust.

Under utåndingen, vipp bekkenområdet mot taket til kroppen din danner en rett skråning med knær som et høyeste punkt og skuldre som det laveste punktet. Inhalere forsiktig mens du holder stillingen og under utløpet, ruller du sakte ryggraden på gulvet sakte.

& # 8220; den vakre tingen om denne sekvensen & # 8221; sier Chazan, & # 8220; er at det hjelper deg å bytte til dine daglige funksjoner mens du helbreder. Bevisstheten om pusten din og hvordan du bruker dype abdominals i løpet av dagen & # 8211; Mens du tar babyen din eller brettet for å endre det & # 8211; Det er viktig for helbredelsen av den rettede diastasen som de mest fysiske øvelsene. & # 8220;

Hva er dine muligheter?

Din mulighet for å utvikle diastasen komposte øker hvis du har to tvillinger (eller mer) kommer eller hvis du har hatt mange graviditeter. Hvis du har mer enn 35 år, og jeg forlater et barn med høy fødselsvekt, kan du også ha større sjanse til å utvikle rektal diastase.

Sannsynligheten for rettlinjet diastasis øker når vi strever ved å bøye eller vri bysten. Pass på at du løfter med bena, ikke med ryggen, og vri på siden din og trykk mot # 8217; høy med armene dine når du vil stå opp fra sengen.

COS’Mer du burde vite?

Du kan se diastasen rettere i babyens mage, men ikke bekymre deg for mye. Behandling i nyfødte med diastasis RETS er bare nødvendig hvis A & # 8217 utvikler seg, brokk mellom separate muskler og krever kirurgi. Det er svært sannsynlig at barnets abdominale muskler vil fortsette å vokse og diastasen rettene vil forsvinne med tiden. Selvfølgelig bør du umiddelbart kontakte en lege dersom barnet ditt har rødhet, magesmerter eller kontinuerlig oppkast.

Den vanligste komplikasjonen av rektal diastaser hos voksne er også brokk. Disse krever vanligvis en enkel kirurgi for korreksjon.

Tilleggsinformasjon: Hernia »

Outlook

En bit & # 8216; av lett aktivitet noen dager i uken kan gjøre mye for å helbrede diastasen din. Husk imidlertid å konsultere legen din før du prøver hardere øvelser.

Fra vår ekspert

D: Hvilken frekvens jeg må utføre disse øvelsene? Etter hvor lenge vil jeg se resultatene?

A: Forutsatt at du hadde en vaginal fødsel, kan du starte disse delikate øvelsene umiddelbart etter fødselen og kjøre dem daglig. En keisersnitt vil trolig forhindre deg i å utføre kjerne- / abdominal muskeløvelser i minst to eller tre måneder etter fødselen. Fordi hver pasient er annerledes, bør du konsultere legen din for å finne ut når du er autorisert for abdominaløvelsen.

Mens diastasen rushes ofte løser seg alene når pasientene går ned i vekt etter fødsel, kan disse øvelsene hjelpe musklene til å plassere seg raskere. Hvis etter 3-6 måneder med vanlig utførelse av disse oppgavene, kan du ikke se forbedringer, se legen din for å ekskludere en’brokk.

Til slutt, bruk et abdominal band eller en korsett i postpartumperioden, kan hjelpe de riktige musklene tilbake til sin median posisjon. & # 8211; Catherine Hannan, MD

Svarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.