Diradati Hair: Behandling, vitaminer og mer

Beskrivelse

Hårtynning refererer til et mildt til moderat hårtap. I motsetning til det utbredte håravfallet, forårsaker hårtynning ikke nødvendigvis skallethet. Det gir imidlertid utseendet på tynnere hår flekker på hodet.

Hårtynning skjer gradvis, noe som betyr at du har tid til å identifisere årsakene og forstå de beste behandlingsforanstaltninger.

Hva årsaken?

Hårtynning kan skyldes livsvaner, genetikk eller begge deler. Noen medisinske forhold kan også føre til hårtynning. I følge American Academy of Dermatology (AAD), Det er normalt å miste fra 50 til 100 hår om dagen. Mer enn dette betyr at du kan miste mer enn du burde.

Livsvaner er en nøkkelfaktor for tynnhår. Disse inkluderer:

 • Overfor å behandle håret ditt. Dette inkluderer fargebehandlinger, permanent, avslappende og mer.
 • Bruk aggressive hårprodukter, for eksempel ekstrem forseglet spray og hårgel. Den midlertidige fargen kan også være vanskelig for håret ditt.
 • Ta håret ditt også trukket. Enten du har på deg en opptar eller trekker håret i en hestehale for å trene, kan dette trekke håret og bryte dem fra folliklene, noe som forårsaker tynne flekker over tid.
 • Ikke ansett nok jern, folsyre og andre mineraler i kostholdet. Alle disse hjelper folliklene til å produsere hår på en naturlig måte.
 • Opplev en ukontrollert stress. Stress er relatert til en økning i hormoner som kortisol. For mange stresshormoner kan drepe nye hår som prøver å vokse fra hårsekkene.

Selv hårtynning kan være arvelig. Selv underliggende medisinske hensyn kan føre til denne tilstanden. Du kan ha sparsomt hår hvis:

 • Han hadde nylig et barn
 • Slutte å ta prevensjonspillen
 • De går gjennom hormonelle endringer
 • De mistet mer enn 20 pounds på kort tid
 • Jeg blir behandlet for en autoimmun sykdom
 • De har mangler i immunforsvaret
 • har en sykdom eller en «8217; hudinfeksjon

Mindre vanlig, hårtynning kan skyldes:

 • Trekke håret ditt
 • lidelser
 • en høy feber

Hårtynning er noen ganger forvirret med alopecia, som er et utbredt hårtap. Selv om hårtynning kan føre til hårtap, er disse to enhetene ikke nødvendigvis det samme.

Husholdningsartikler og rettsmidler

De fleste tilfeller av tynnhår er behandlet hjemme. Vurder følgende 12 alternativer og snakk med legen din før du tar et supplement.

1. Hodebunnsmassasje

Kanskje den billigste metoden for å få tykkere hår er en hodebunnsmassasje. Det koster ingenting, og det er ingen bivirkninger.

Når du vasker håret, gjelder forsiktig et trykk med fingertuppene rundt hodebunnen for å fremme blodstrømmen. For ytterligere fordeler kan du prøve en håndholdt massasje for hodebunn for å også fjerne døde hudceller.

2. Essensielle oljer

De essensielle oljene er væsker avledet fra noen planter og brukes hovedsakelig i aromaterapi og andre typer alternativ medisin. I følge Mayo Clinic, L’Lavendelolje har blitt brukt med hell av noen mennesker med skallethet. Oljen er ofte kombinert med andre typer, som de som er basert på rosmarin og timian.

Imidlertid er det ikke nok bevis på at essensielle oljer kan behandle skallethet eller hårtynning. Hvis du bestemmer deg for å prøve denne behandlingen, sørg for at du tester en liten mengde olje på armen og vent 24 timer for å se om en reaksjon utvikler seg. Rødhet, urticaria eller utslett kan indikere en allergisk reaksjon.

3. Anti-tynn sjampo

Den anti-tynnere sjampoen fungerer på to måter. Først av alt, disse produktene gir volum til hår, så de ser mer tykke ut. Dette kan være nyttig for folk som har sparsomt eller naturlig hår.

Sjampo for tynning eller hårtap inneholder også vitaminer og aminosyrer som lover en sunnere hodebunn for å generere mer hår over tid. For å få de beste resultatene, bruk produkter hver dag. Du kan også spørre legen din en foreskrevet versjon av sjampoen.

4. Multivitamin

Sunt hår avhenger av din gode generelle helse. Ved underernæring eller med noen spiseforstyrrelser, kan det nye håret ikke genereres av folliklene. En blodprøve fra legen din kan hjelpe deg med å finne ut om du mangler i næringsstoffer.

Hvis du er lav i forskjellige nøkkelområder, kan legen din anbefale et daglig multivitamin. Sunt hår trenger jern, folsyre og sink for å fortsette å vokse tykk og sterk.

Imidlertid, den Mayo Clinic Jeg anbefaler ikke å ta ekstra vitaminer hvis du allerede antar næringsstoffene du trenger. Dette skyldes at det ikke er noe bevis på at dette kan invertere hårtynning. Videre, ta for mange næringsstoffer kan faktisk skade enn bra.

5. Folsyre kosttilskudd

L’folsyre er en type vitamin B viktig for den nye generasjonen av celler. Når det gjelder tynnhår, antas det at folsyren hjelper folliklene til å generere nytt hår i de skallede områdene. Men som med multivitamin er det ikke nok bevis på at 8217; folsyre er garantert å gjøre håret tykkere.

6. Biotin

Biotinet, eller vitamin B-7, er en hydrosoluble næringsrik som er naturlig funnet i matvarer som valnøtter, linser og lever. Hvis du følger et balansert kosthold, er det lite sannsynlig at du er lavt i biotin. Imidlertid har flere former for biotin økt de siste årene, takk delvis til markedsføringsoperatører som lover mer energi og bedre hårvekst med slike produkter.

Mens biotinet bidrar til å bryte ned enzymer i kroppen din, er det få tester som kan hjelpe med hårtynning.

Du bør ikke ta biotin hvis du tar vitamin B-5 kosttilskudd: Hvis du samler, kan disse redusere effektiviteten av # 8217; en av # 8217;.

7. Omega-3 og omega-6 fettsyrer

Omega-3 og omega-6 fettsyrer kalles essensielle fettsyrer. Dette skyldes at de ikke kan produseres av menneskekroppen. Omega-3 hjelper kroppen din til å bekjempe betennelsen, en årsak til foten av mange forhold. For tidlig hårfall kan også relateres til betennelsen. L’Omega-6, D’En annen del, er viktig for generell hudhelse, som kan ha nytte av hodebunnen.

Vegetabilske oljer er primære kilder til omega-6, mens omega-3 fettsyrer er i fisk. Hvis du vanligvis ikke bruker disse matvarene, snakk med legen din på’bruk av et supplement.

8. Minoxidil

Bedre kjent som sin merkevare Rogaine, minoxidil er en behandling mot hårtap godkjent av United States Mat og Drug Administration (FDA) tilgjengelig på telleren. Hvis det brukes direkte på hodebunnen to ganger om dagen, kan du gradvis se det tykkere håret i de skallede områdene. Produktet er tilgjengelig både flytende og skum, avhengig av innstillingene.

Rogaine kan ta opptil 16 uker for å få full effekt, ifølge Mayo Clinic. Det er viktig å bruke produktet konsekvent, ellers kan du ikke se resultatene. L’Irritasjon i hodebunnen og veksten av overflødig hår på ansiktet og på nakken er noen mulige bivirkninger for å være oppmerksom på.

9. Spironolactone

Spironolactone (Aldactone) er foreskrevet for folk som har tynnhår på grunn av produksjon av androgener. Selv om det er teknisk A & # 8220; Pill D’vann & # 8221; Aldactone er også et anti-androgen. Hos kvinner kan dette stoffet hjelpe til med å behandle hårtynning og påfølgende hårtap knyttet til hormonelle svingninger. En blodprøve er nødvendig for å gjøre denne bestemmelsen på forhånd.

10. Finasterid

Finasterid (Propecia) er et stoff mot hårtap. Det er bare for menn. I motsetning til aktuelle behandlinger som Minoxidil, er Propecia som en daglig pille som menn tar for hårtap. Kvinner bør unngå disse stoffene på grunn av alvorlige bivirkninger, spesielt hvis du er gravid eller ammer.

11. Kortikosteroider

Kortikosteroider er reseptbelagte behandlinger som brukes til forhold knyttet til den underliggende betennelsen. Noen ganger kan inflammatoriske forhold forårsake en rekke symptomer, inkludert håravfall.

12. Hjem laser terapi

Laserterapi brukes vanligvis av dermatologer og andre hudspesialister. Nå har FDA åpnet veien til noen produkter som skal brukes hjemme. Homeless Hair Laser Therapy tar sikte på å hjelpe håret gjenvekst som gjør dem enda tykkere. Resultatene kan ta flere måneder å tre i kraft.

Den største ulempen med laserterapi hjemme er kostnaden. Noen maskiner selges for hundrevis av dollar og kan ikke fungere. Snakk med legen din før du gjør en så stor investering.

L & # 8217;

Selv om ALLE’Start prosessen med tynnhår kan være bekymringsfullt, det er sannsynlig å bli behandlet. I følge Aad, Behandlinger kan ta fra seks til ni måneder.

Men hvis du fortsetter å lide av hårtap, kan det være på tide å snakke med legen din. Dette gjelder spesielt hvis du begynner å utvikle skallet poeng. Legen din kan hjelpe deg med å oppdage noen underliggende medisinske forhold, samt tilby eventuelle relaterte stoffer. Hårtransplantasjoner kan være et annet alternativ for avansert alopecia.