Diplopia (dobbeltsyn): monokulære og kikkert årsaker og behandling

Beskrivelse

Diplopia viser deg to bilder av et objekt. Denne tilstanden kalles vanligvis dobbeltsyn. Generelt er dette problemet med synet resultatet av en tilstand nedenfor. Identifisere og behandle årsaken kan hjelpe deg med å gjenopprette utsikten og forhindre forekomst av andre symptomer.

Det finnes to typer diplopi: monokulær diplopi og kikkert diplopi. Du kan forstå hvilken type diplopi du har med en enkel test. Mens dobbeltsynet oppstår, dekke et øye. Hvis dobbeltsynet forsvinner, og dekker en av øynene, har du en binokulære diplera. I monokulær diplopi forsvinner dobbeltsynet når det hengivne øyet eller # 8220; dårlig & # 8221; Den er dekket og returnerer når den er dekket i det sunne øyet eller & # 8220; Good & # 8221;.

Monokulær diplopi er et resultat av et problem med en av øynene dine. Et problem i hjernen eller i øynene i øynene kan være årsaken til kikkert diplopi. Når legen din har identifisert hvilken type dobbeltsyn du har, kan du begynne å lete etter årsaken.

Årsaker til monokulær diplopi

Den monokulære dobbeltsynet oppstår på grunn av et problem med et øye og er mindre vanlig enn den dobbelt kikkert visjonen. Mange mennesker med monokulær diplopi rapporterer at en av bildene vil være veldig klare, mens den andre vil bli bleknet eller bleknet.

Mulig forårsaker ytterligere symptomer og informasjon alvorlig astigmatisme den uregelmessige formen og krumningen i’Øyet kan forårsake sløret syn og dobbeltsynsendringer i hornhindeformet (keratocono) kegleformet hevelse. Denne svulmen kan forårsake dobbeltsyn, sløret syn og lysfølsomhet. Selv arr eller hevelse i hornhinnen kan forårsake øyeendringer. Krystallinsk dekker øyet dekker øyet er normalt klart, men en katarakt gjør det vendes uklar og tåkete over tid. Dette kan føre til synsproblemer, inkludert dobbeltsyn. Andre problemer med posisjonen eller formen på linsen kan også forårsake en dobbel visning. Tørt øye øynene produserer stadig smørefluider. Disse væskene gjør det mer behagelig å slå øyelokkene eller slå øynene dine. Hvis ikke C’det er ganske flytende, kan du føle deg brennende, kløe og synproblemer.Pterygium Det viktigste symptomet på dette synet er en kjøttfull vekst i lettelse på lettvev som dekker øyelokk og øyepærer (Conjunctiva). Denne veksten er ikke kreft. Det er en sjelden årsak til dobbeltsyn, og problemet oppstår bare når veksten dekker hornhinnen.

Årsaker til binokulær diplopi

Binokulær diplopi vil forsvinne hvis du beskytter et øye. Dobbelvisningen oppstår fordi de to øynene ikke fungerer sammen. Personer med denne typen dobbeltsyn rapporterer ofte at de to bildene de ser er like klare.

Mulig forårsaker ytterligere symptomer og informasjon nervøs skade De delikate nerver i øynene dine er ansvarlige for overføring av informasjon mellom øynene og hjernen din. Enhver betennelse eller skade på nerver kan forårsake en dobbel visning.Diabetethis sykdom kan forårsake skade på nerver som kan føre til en dobbeltsyn og permanent synproblemer.Lammelse av kranialnerven kranialnervene løper langs overflaten av hjernen. Noen ganger kan disse nerver forbli lammet. Når dette skjer, kan du utvikle synproblemer, inkludert dobbeltsyn. Diabetes og l’hypertensjon er vanlige årsaker. Mientenia Grav Denne immunforholdet påvirker kommunikasjonen mellom nerver og muskler i hele kroppen. I øyet kan dette forårsake rask tretthet. Denne svakheten i okulære muskler kan føre til dobbeltsyn.Gravesthe Disorder Disorder av immunsystemet er resultatet av en overaktiv skjoldbrusk. Av 30 prosent av mennesker med denne tilstanden opplever en slags synsproblem. Strabismo (krysset øyne) Dette er en vanlig årsak til dobbeltsyn hos barn. Øyemuskler har problemer med å jobbe sammen. Fører til en rekke synproblemer og kan forårsake et permanent tap av utsikten. Dette problemet krever oppmerksomhet til en øye lege i hvert barn over 4 måneder gammel.

Når skal du ringe legen din

Dobbelvisningen krever alltid evalueringen av en lege for å bestemme årsaken. Dobbelvisningen er et symptom på noe unormalt som skjer i øynene dine, hjerne eller nervesystemet. Problemet trenger en fullstendig vurdering for å oppdage årsaken.

I mange tilfeller er det ekstra bildet du ser på ditt visuelle felt, et resultat av en behandlingsbar tilstand. Men enhver plutselig endring i din mening krever umiddelbar medisinsk behandling.

Noen forhold krever akutt medisinsk behandling for å hindre permanent tap av syn eller farlige komplikasjoner for livet.

Diplopia komplikasjoner

Alle mulige årsaker til dobbeltsyn har potensielle komplikasjoner. Årsakene til dobbeltsyn kan variere fra noe lett korrigert til noe mer komplisert, som en kronisk sykdom.

Noen mennesker med dobbeltsyn kan oppleve kvalme eller svimmelhet på grunn av det endrede visuelle feltet. Andre kan prøve øyebelastning og lysfølsomhet eller lyder.

Potensielt dødelige forhold som infeksjoner eller hjernesvulster kan forårsake en dobbeltsyn, men disse tilfellene er sjeldne. I disse tilfellene forekommer sterke smerter eller hodepine ofte sammen med visuelle endringer. Enhver hodepine ledsaget av visningsendringer anses som farlig for livet og krever umiddelbar medisinsk behandling.

Diplopi diagnose

Diagnosen av dobbeltsyn som en monokulær eller kikkert er generelt enkel. Bestem årsaken kan være vanskeligere. Hvis du har en dobbel visning, vil symptomene dine og visuelle erfaringer hjelpe til med diagnosen.

Når du besøker legen din, vil de legge merke til symptomene dine og kjøre noen tester for å se etter videre visningsproblemer. De vil nok også lede en kort test for å diagnostisere typen diplopi.

Når du har en diagnose av diplopopi, begynner jobben å finne en årsak. For å gjøre dette, vil legen trolig utføre tre typer tester:

1) Ta vare på din nåværende tilstand av helse

Du og legen din Du kan bruke tid til å oppdatere din kliniske historie. Dette inkluderer:

 • En komplett historie om symptomene dine: Helt beskrive øyeproblemene dine til legen din, kan hjelpe deg med å eliminere de mulige årsakene og bestemme hvilke tester som kan være nyttige. Pass på at du informerer legen din om noen uvanlige symptomer du har funnet, selv om du ikke er sikker på at de er relatert til ditt synsproblem.
 • Din personlige kliniske historie: Legen din kan ta hensyn til underliggende faktorer som diabetes, skjoldbruskkjertelproblemer eller nevrologiske lidelser som kan forårsake visningsproblemer.
 • Helsehistorie av familien din: Hvis familiemedlemmer har hatt syn eller lidelser som kan føre til dobbeltsyn, informer legen din. Disse problemene kan være et godt utgangspunkt for diagnosen din.

2) Fysisk undersøkelse

En komplett fysisk eksamen kan hjelpe legen din til å finne og identifisere de mulige årsakene til din dobbeltsyn. Denne eksamenen kan omfatte:

 • Blodprøver for å lete etter en infeksjon i & # 8217
 • Kontrollerer visningen og undersøkelsen av den utvidede utsikten
 • Øyebevegelsesprøve
 • Toksisitetstest
 • Blodsukkeravlesninger
 • Imaging test, for eksempel en tac eller en magnetisk resonans

Behandlinger og hjemmemedisiner for diplopi

Før du bestemmer deg for en behandling, er det viktig at du og legen din oppdager årsaken til problemet med visning. I mange tilfeller kan synproblemer forsvinne når det underliggende problemet har blitt korrigert eller behandlet.

De vanligste behandlingene for diplopia inkluderer:

 • Korrigerende linser: Spesielle briller eller linser kan rette opp problemet med visning. For eksempel kan prismer graves på glasslinser for å justere visningen.
 • Bandasje eller deksel på’øye: dekke et øye kan avbryte dobbeltsyn. Selv om dette ikke kan være en langsiktig løsning, kan øyeomslaget hjelpe til med å håndtere dobbeltsyn til det er en mer permanent løsning.
 • Øyeøvelser: Hvis problemet med syn er resultatet av strukket eller svekket øyemuskler, kan legen gi deg / # 8220; Hvem kan hjelpe deg med å gjenopprette styrken av øye muskler. Som musklene blir sterkere, bør dine synsproblemer bli bedre.
 • Kirurgi: Avhengig av årsaken, må operasjonen må rette opp eventuelle fysiske problemer. Også, folk med problemer som katarakt eller problemer, alt vil trolig trenge kirurgi på et bestemt tidspunkt. L’kirurgi for å rette opp at problemet også skal løse noen dobbeltsyn.

Tilleggsinformasjon: 3 Øyeøvelser for Strabismo »

Outlook

Personer med dobbeltsyn gjenoppretter ofte helt. Noen mennesker vil gjenopprette med en minimumsbehandling avhengig av årsaken. Andre kan trenge mer omsorg, men eksperimenterer fortsatt en fullstendig gjenoppretting når legen identifiserer problemet.

En gang behandlet den underliggende årsaken, bør dobbeltsynet og alle de andre symptomene du finner forsvinne. I noen tilfeller vil du trenge en ekstra behandling, men de fleste anstrengelser for å behandle diplopia vellykket.

Noen vanlige årsaker til dobbeltsyn kan gjenta. Disse inkluderer grå stær og kranial nerve lammelse. I disse tilfellene er det viktig at du samarbeider med legen din for å identifisere problemet så snart det manifesteres, slik at du kan starte behandlingen hvis problemene i synet fortsetter.