Din hud under stress: akne, elveblest, utslett, fremspring, hårtap og sykdom

Kronisk stress kan bringe huden til å tilt

Vi har alle hørt, før eller senere, den skjønnheten starter fra innsiden. Og med en god grunn: Huden din er den større kroppen i kroppen din. Eksterne problemer kan være et avslørende tegn på krigene som gjennomføres alle «8217;.

Mens flaske serum og stoffmasker har et visst nivå av estetisk og beroligende sjarm, kan en solid hudpleie rutine ikke være nok til å roligere de ubalanserte hormonelle kamper som oppstår under overflaten.

Ferdig: Stress gjør huden din vanskeligere. L’Cortisol økning kan forvirre meldinger som nervene dine bestemmer seg for å sende, forårsaker noe, fra en Epidemic på 8217.

Mens dette sammenheng Mellom stress og lær kan tas tilbake til oldtiden, formelle studier som avslører den dypeste obligasjonsdatoen bare tilbake til de to siste tiårene.

Og ja, kostholdet ditt eller hudpleieprodukter kan forårsake hudproblemer, men det er også viktig å vurdere stress som et skyldig potensial, spesielt hvis A’utslett vises fra ingenting eller vedvarer lenge etter å ha testet alt.

Vi har skissert åtte påviste måter som psykisk stress, fysisk og hormonell stress endrer huden din. Men enda viktigere, forteller vi deg også hva du kan gjøre med det.

1. Solstress og utmattet hudforsvar

Selv før du ser på internt, er det en lysfaktor som fysisk kan stresse huden din og svekke dens forsvar: ultrafiolett stråler (UV). Karsinogenmiddel for soleksponering, kan ha en negativ effekt på huden.

Både i form av naturlig sollys eller mer kunstige midler som solsenger, L’absorpsjon av ultrafiolette stråler kan rapportere til blodceller for å skynde seg i # 8217; område som er utsatt for et forsøk på å reparere det. Dette manifesterer seg i solbrenner, men det slutter ikke her: Overeksponering til ultrafiolett stråler kan føre til mørke flekker, i og til og med hudkreft.

Den beste måten å bekjempe UV-stråler og solstress på er å bruke solkrem hver morgen. Merker som AvenOg Og dermalogical De har søte og kompakte oljefrie versjoner, og dermed reduserer banaliteten til en daglig rutine. De er ikke bare enkle å bære, men også enkle å bruke, så det er mindre sannsynlig å glemme å bruke dem hver dag.

Du vil kanskje også overordne Naturlige oljer som beskytter mot solen. Sekund Cell Study, Oliven, kokos, peppermynte, Tulsi og Citronella har den høyeste SPF-verdien.

Selv om de ikke kan erstatte solkrem, kan det være et stort løft for folk som har problemer med å finne en solkrem som ikke forlater en hvit dominerende.

I tillegg til oljer og kremer kan du også bekjempe solskader fra # 8217; interiør mot utsiden. Forskning & # 8211; Undersøkelser har koblet noen næringsstoffer til evnen til å øke naturlig solhudbeskyttelse.

Du kan gjenkjenne Limonene, en kjemisk avledet fra sitrusskall og Studert for bruk i medisiner for forebygging av kreft. Vel, spis de fruktene og # 8211; Spesielt sitrusfrukter og # 8211; Det kan også gi solkrem også.

Frukt rik på antioksidanter og vitamin C (som jordbær og granatepler) ha evnen til å beskytte cellene dine Skader på frie radikaler forårsaket av solens eksponering.

2. Betennelse og ekstra irritert hud

Urticaria, psoriasis, eksem, dermatitt, rosacea & # 8230; Disse er ofte resultatet av betennelse, men utdanning Viser også at når hjernen din er i overdrive, kan det faktisk gjøre det kompromiss De beskyttende evner i huden din.

Med andre ord gjør stresset justering og # 8217 vanskeligere; balanse av huden. Ikke c’det er å bli overrasket om du kunne ha et ekstra uttak under en søvnløs uke eller etter en «8217; intens diskusjon.

L’Betennelse kan også forårsake akne, men husk at selv noen hudforhold som rosacea kan ligne alle «8217; akne. Det er viktig å merke forskjellen før du arbeider med betingelsene, inkludert hvis irritasjonen din er et resultat av stress, allergier eller et dårlig produkt.

Bekjempelse av stressbetennelse begynner med eliminering av årsaken. Oppdag den nøyaktige grunnen bak stresset ditt, kan være vanskelig eller umulig, men det er fortsatt måter å temme branner med mat, mosjon eller terapi.

Eliminering av stress

  • Øv styringen av langsiktig stress, for eksempel meditasjon eller yoga.
  • Unngå behandlet eller kunstig mat og søtningsmidler.
  • Velg frukt i forhold til kunstige søtningsmidler, olivenolje i stedet for margarin og fisk i stedet for rødt kjøtt.
  • Drikk en hjemmelaget anti-stress tonic for å styrke kroppens forsvar.

3. Økt oljeproduksjon og akne

Enten det er den overhengende terroren til den siste uken eller spontan sprekk, har vi sannsynligvis alle lidd av en stædig kvise (eller to).

Ikke overraskende, Vitenskapen fant at denne typen stress er sterkt forbundet med akne, spesielt for en kvinne & # 8211; Og stress kan forvirre nervesignalene til huden vår, forårsaker hormonelle og kjemiske ubalanser Øk oljeproduksjonen.

Selv om det er nesten umulig å fullstendig fjerne stress fra Ligning på G & # 8217, er det måter å bekjempe det på. Hold triksene for å lindre stress på 5 og 10 minutter og teste lange stresshåndteringsteknikker, slik som L’trening, for å øke evnen til å tilpasse kroppen din.

Heldigvis reagerer de fleste av’akne også på topiske behandlinger.

L’Hemmelig ingrediens i våre mest elskede anti-akne produkter er en beta-hydroksychid kjent som salicylsyre. Denne oljeoppløselige kjemiske stoffet trengs ekstremt godt i porene for å elve og rense, men dette betyr ikke at det er unntatt fra sitt sett med ulemper. En overdreven eller for sterk mengde salisylsyre kan tørke og til og med irritere huden under prosessen.

Så, med en’forsiktig søknad i tankene, nattpotbehandlinger er en manna fra himmelen for å sikte problemområder uten å skade huden i de omkringliggende områdene. Origins Super Spot Remover Gel for behandling av akne Inneholder agurkekstrakter (som også kan rette opp alt’hyperpigmentering) mens Rask behandling for murad akne flekker Det er godt å håndtere betennelse og rødhet eller, for de som er rike på melanin, brown-bluish misfarging.

4. Munter hodebunn, hårtap og neglestykke

Det er ingen måte å prøve stress på. Du har aldri trukket håret mitt ubevisst, biter neglene dine eller klemmet seg? Det kan være stresshormonet, kortisol, som utløser kampen eller rømningsresponsen til kroppen din.

Før du gir at det er stress, kan du sjekke med en hudlege og en lege for å utelukke andre potensialer. For eksempel, i tilfelle av scaly eller voksaktig hud, kan det være eksemet;. Eller, i tilfelle av hårtap eller spikerflak, kan det være en «8217, utilstrekkelig strømforsyning fra å hoppe over måltider.

I mellomtiden, unngå ekstremt varme dusjer for å unngå ytterligere skade på huden og hodebunnen. Mer konsistent for dagen med sikte på å gjøre fysisk trening regelmessig og etter et balansert kosthold av frukt og grønnsaker.

5. Tynnere og sensitiv hud

I tilfelle av unormalt høye kortisolnivåer, kan huden bli tynnere. Kortisol forårsaker sammenbrudd av proteinene i dermis, som kan få huden til å virke nesten veldig tynn, i tillegg til å forårsake lett blåmerker og lacerations.

Dette symptomet er imidlertid mer forbundet med Cushing Syndrome. Også kjent som hyperkortisolisme, omfatter denne hormonelle sykdommen ytterligere symptomer som glukoseintoleranse, muskel svakhet og et svekket immunsystem (en økning i infeksjoner kan forekomme).

Hvis du tror du har Cushings syndrom, kan du sikre en avtale med legen din. I de fleste tilfeller kan stoffer foreskrives for styring av kortisolnivåer.

6. Forsinket naturlig sårheling

Del på Pinterest

Faced med sterk stress, kan epidermisene dine svekke seg raskt, og øke risikoen for miljømessige patogene infeksjoner og agenter. Dette bremser også ned den naturlige evnen til huden din for å helbrede sår, arr og akne.

For å reparere den kutan barrieren, kan du bruke produkter med glycerin og hyaluronsyre. L’vanlig hyaluronsyre 2% + b5 Det er et redusert serum som tar sikte på å gi deg nøyaktig hva huden din trenger, uten alle ekstra tilsetningsstoffer som er tilstede i de fleste produkter.

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence er også ganske lett nok til å bli overlappet på andre sera. De viktigste ingrediensene i formelen, Hyaluronsyre og hylsebukten, arbeid for å holde tilbake den naturlige hydrering og balansere eventuelle synlige arr.

De samme rettsmidler du pleide å bekjempe l’soleksponering gjelder her også! Konsumere mat rik på antioksidanter for en lignende effekt og en forsterket intern helbredelse.

Og i tillegg til å holde huden hydrert internt (gjennom vannforbruket), konsentrert på # 8217; bruk av sinkbaserte produkter, Sal (Shorea robusta) og linfrøolje. Disse ingrediensene er angitt for å holde huden hydrert og gi Healing Punch pakket for sårheling.

7. Utmattet øyne og orbital hud

Hvis du noen gang har vært mottaker av en kommentar om de ubestridelige mørke sirkler rundt øynene dine, vet du hvor mye søvnmangel som fysisk manifesterer seg. Og ja, dette er også stressende.

Ved kamp eller escape-modus aktivert, holder kroppene våre adrenalin til en konstant syklus, selv i de dyrebare timene og så mye trengte sent på kvelden.

Hvis du allerede prøver meditasjon og yoga å sove, øker det godnattsrutinen med diffusorer av essensielle oljer, hvite støymaskiner eller den enklere praksis å si enn å gjøre, og unngå skjermene helt i hele’bue to timer før sover.

For søvnforstyrrelser som søvnløshet og # 8217; nattapné, L’CBD olje og melatonin piller kan fungere som mer pålitelige rettsmidler.

8. Tynne linjer og rynker

Noen mennesker bærer sine hjerter på ermene, og noen bærer dem på hele ansiktet. Fra furen på en front til en rynke som vinner ansiktsmuskler, finner psykologisk stress uunngåelig en måte å gjøre våre følelser en permanent test for hele verden. Smile linjer, øyne folder, en & # 8220; 11 & # 8221; i halv øyenbryn og # 8230; vises etter gjentatte ansiktsbevegelser.

Så hva skal gjøres om det? Vel, ansikt yoga. Sannsynligvis tryggere enn Botox, ansikt yoga kan føre til lignende resultater, selv om forpliktelsen til å gjøre det hver dag, kan det ikke være verdt det.

Å ta sikte på ansiktsmusklene vi bruker ubevisst hver dag, gjennom pointe massasje teknikker i høyspenningsområder som pannen, øyenbrynene og kjeftene, disse øvelsene kan motvirke utviklingen av rynker og la huden fleksible og resistente.

For ytterligere hjelp, l’anvendelse av et ansiktstrykk med en kald jade ruller aktiverer lymfesystemet, som også kan redusere hevelsen og utseendet på stressskader på huden.

Stopp stresssyklusen

Stress manifesterer seg ikke i hver person, men hver person opplever til slutt stress til en viss grad. I stedet for å sammenligne stressnivåer med andre til å vurdere om stresset ditt er «så alvorlig & # 8221; eller ikke, velg å ta vare på deg selv når du trenger det.

Selv om vi ikke kan kontrollere de myriade av måter som stress øker hodet når vi er altfor uventede, kan vi sjekke hvordan vi velger å reagere på det. Vet hvordan stress kan påvirke huden din, kan frigjøre hvis du tillater det. Hvis dette betyr å håndtere rehancies av # 8217; akne eller tynne linjer (selv om de ikke er helt fryktelig), foul.

Husk å ta vare på oss selv, og huden vår er en av de små måtene vi kan sakte, men uforgjengelige å gjenopprette kontrollen & # 8211; Og disse mekanismene for å håndtere stress er et godt utgangspunkt!

Adeline Hocine er en freelance muslimsk algerisk forfatter basert i Bay Area. I tillegg til å skrive til Healthline skrev han for publikasjoner som Medium, Teen Vogue og Yahoo Lifestyle. Han er lidenskapelig om hudpleie og utforsker kryss mellom kultur og velvære. Etter svette under en varm yoga-sesjon, kan du finne den med en ansiktsmaske med et glass naturlig vin i hånden hver kveld.