Diett for type 2 diabetes: mat mat, mat å unngå, keto og mer

Beskrivelse

Hvis du bor med type 2 diabetes, følg et balansert kosthold kan hjelpe deg med å håndtere blodsukkernivåer og vekt. I sin tur, hvis matprogrammet ditt hjelper deg med å oppnå en sunnere vekt og holde blodsukkernivået i et normalt område, kan det redusere risikoen for komplikasjoner. For eksempel kan sunn mat redusere risikoen for skade på nerver, hjertesykdom og slag.

Fortsett å lese for å lære mer om hvordan forskjellige dietter og matordninger kan påvirke helsen din og påvirke styringen av type 2 diabetes.

Hvilke matvarer bør inkludere kostholdet mitt?

Det er mange diettmodeller og forskjellige dietter som du kan følge for å tilfredsstille dine helsebehov. Når du bestemmer deg for hvilken som passer deg, vurder sjansen til å undersøke denne listen over spørsmål:

Denne matplanen inneholder en «8217; bredt utvalg av matvarer rik på næringsstoffer?

For å møte kroppens behov, er det viktig å spise et farget utvalg av matvarer som er rik på næringsstoffer. For eksempel, frukt, grønnsaker, bønner og andre belgfrukter, valnøtter og frø, fullkorn og fisk er gode kilder til vitaminer og mineraler, så vel som fiber.

Inkluderer sunne fettstoffer for hjertet?

Å spise moderate mengder av monoumettede og flerumettede fettstoffer kan bidra til å senke LDL-kolesterolnivået (dårlig) i kroppen. Enumettet fett finnes i valnøtter, frø, avokado, oliven og canolaolje. Flerumettede fettstoffer finnes i fettfisk, i valnøtter, linfrø, solsikkefrø, i # 8217; soyabønneolje, i # 8217; papirolje og i # 8217; maisolje.

Er lavt i kolesterol, mettet fett, transfett og tilsatt sukker?

Begrens også mettet fettforbruk, transfett og kolesterol kan bidra til å redusere kolesterolet. Tilsatt sukker gir tomme kalorier, med dårlig næringsverdi.

For å begrense forbruket av kolesterol, mettet fett, transfett og tilsatt sukker:

 • Velg kilder til magert protein, for eksempel tofu, bønner og andre belgfrukter, laks og annen fisk, kylling og kalkun uten hud og skinny svinekjøtt.
 • Velg tynn melkesisk, som skummet melk, magert yoghurt og tynn ost.

Det vil hjelpe meg å kontrollere deler?

Å spise for mye kan gjøre styringen av blodsukkernivået vanskelig. Fører også til en vektøkning. Spis fiberrike matvarer kan hjelpe deg med å føle deg full lenger, noe som kan hjelpe deg med å praktisere deler kontroll. Disse inkluderer bønner og belgfrukter, de fleste frukter og grønnsaker og hele korn.

De American Diabetes Association (ADA) Anbefaler også produkter laget med integrert frokostblandinger i stedet for med raffinerte frokostblandinger. For eksempel tilbyr den integrerte risen A’mer næringsrik og rikelig alternativ enn hvit ris.

Jeg kan holde fast i dette langsiktige matprogrammet?

Sunn matplaner fungerer bare hvis du følger dem. Hvis planen din er for restriktiv eller ikke passer til din livsstil, kan det være vanskelig å beholde det. Hvis du elsker en bestemt mat, og du kan ikke forestille deg livet uten det, sørg for at du velger en matplan som lar deg få det i det minste av og til.

Hvilke matvarer bør unngås med type 2 diabetes?

Det er ikke mange matvarer som du må unngå helt når du har type 2 diabetes. Imidlertid er noen matvarer sunnere valg, noe som betyr at de er rikeste kilder til vitaminer og mineraler og inneholder mindre fett, sukker og kolesterol.

L’ADA anbefaler at borepartier kontrollerer og velger mer næringsrik mat enn mindre næringsstoffer. For eksempel, L’ADA oppfordrer folk til å velge:

 • Lav mat kolesterol mat. Dette betyr å unngå rike kolesterolmat, som rødt kjøtt, eggeplommer; egg rik på fett og andre produkter av animalsk opprinnelse.
 • Mat med lav mettet fett. Dette betyr å redusere matvarer rik på mettet fett, for eksempel palmeolje, kokosnøttolje, rødt kjøtt, kyllinghud, fettfattige meieriprodukter og andre produkter av animalsk opprinnelse.
 • Mat fri for transfett. Unngå transfett når det er mulig: de befinner seg i # 8217; fettolje, hydrogenert og delvis hydrogenert.
 • Lav mat av tilsatt sukker. Dette betyr å begrense sukkerholdige drikker, godteri, desserter og være forsiktig mot bearbeidede matvarer.

Hvordan karbohydrat teller fungerer for type 2 diabetes?

Karbohydrat teller er en tilnærming som du kan adoptere for å håndtere blodsukkernivået. Det er også kjent som en karbohydrat telling. Det brukes vanligvis av folk som tar insulininjeksjoner.

I karbohydrat tellingen er antall gram karbohydrater du spiser under hvert måltid, lagt til. Med nøye overvåking kan du lære hvor mange gram karbohydrater du må spise for å opprettholde et nivå av sukker i trygt blod under insulininjeksjonsinntaket. Legen din, sykepleier eller dietitian kan hjelpe deg med å starte.

Mange matvarer inneholder karbohydrater, inkludert:

 • Korn, ris og andre frokostblandinger og frokostblandinger
 • Tørkede bønner, linser og andre belgfrukter
 • Poteter og andre rike stivelsesgrønnsaker
 • Frukt frukt og juice
 • Melk og yoghurt
 • Maskinert snacks, desserter og sukkerholdige drikker

Det er mange bøker og elektroniske ressurser som du kan bruke til å lære hvor mange gram karbohydrater er i porsjoner av vanlige matvarer. Du kan også sjekke næringsetikettene til pakkede og transformerte matvarer.

Hva er fordeler og ulemper ved keto dietten for type 2 diabetes?

Keto dietten er et lavt karbohydrat diett som understreker protein rik mat, for eksempel kjøtt, fjærfe, sjømat, egg, ost, valnøtter og frø. Inkluderer også ikke-stivelse grønnsaker, som brokkoli, blomkål, kål, kål og andre grønne bladgrønnsaker. Begrenser rike matvarer av karbohydrater, inkludert frokostblandinger, tørkede grønnsaker, rotgrønnsaker, frukt og desserter.

Avhengig av maten som er rik på protein du velger, kan keto dietten og mange andre lav karbohydrat dietter være rik på mettet fett. Du kan redusere mettet fettforbruk ved å begrense mengden rødt kjøtt, fettlag av svinekjøtt og høy fettost du spiser.

Det kan også være vanskelig å få nok fiber mens du følger keto dietten. Imidlertid er noen lave karbohydratmatvarer rike på fiber. For eksempel, valnøtter, frø og grønne bladgrønnsaker er lavt i totalt karbohydrater, men rik på fiber.

Noen studier har oppdaget at lavkarbohydratdieter kan bidra til å forbedre blodsukkerkontrollen hos personer med type 2 diabetes, se forfatterne av a 2017 Gjennomgang. Imidlertid er det nødvendig med videre forskning for å lære om de langsiktige fordelene og risikoen for keto dietten og andre lave karbohydratmetoder for å spise.

Middelhavet diett er nyttig for type 2 diabetes?

Middelhavet diett er en mat modell som legger vekt på vegetabilske baserte matvarer, inkludert frukt, grønnsaker, tørre belgfrukter, hele korn, valnøtter og frø. Inkluderer også små porsjoner av fisk, fjærfe, egg og meieriprodukter. Inkluderer svært lite rødt kjøtt. Hovedkilden til fett er oljen D’olivenolje.

Middelhavet diett er rik på vitaminer, mineraler, fibre og sunne fettstoffer. Er lavt i kolesterol, mettet fett, transfett og tilsatt sukker.

Ved 2014 Forskning Revisjon Han oppdaget at folk med type 2 diabetes som følger Middelhavet diett pleier å ha et lavere blodsukkernivå enn de som følger en konvensjonell amerikansk diett. Middelhavet diett var også forbundet med reduksjon av vekt, kolesterol i blod og blodtrykk.

Dash diett er nyttig for type 2 diabetes?

Dash dietten, som er for kosttilskudd til å stoppe hypertensjon, ble designet for å senke blodtrykket. Som Middelhavet diett, understreker vegetabilsk mat, for eksempel frukt, grønnsaker, tørkede grønnsaker, hele korn, valnøtter og frø. Inkluderer også fisk, fjærfe og fettfattige meieriprodukter. Begrenser rødt kjøtt, søtsaker og andre matvarer rik på mettet fett eller tilsatt sukker. Begrenser også mat med høyt salt.

Ifølge en å gjennomgå Publisert i 2017, dash diett gir en mat plan rik på næringsstoffer og bærekraftig for personer med type 2 diabetes. Kan bidra til å redusere blodtrykket, blodkolesterolet, motstanden ALL’insulin og vekt.

Jeg kan følge en vegetarisk eller vegansk diett med type 2 diabetes?

Vegetariske dietter inneholder ikke rødt kjøtt eller fjærfe og inneholder ofte ikke sjømat. Vegan dietter inneholder ikke noen animalske produkter, inkludert rødt kjøtt, fjærfe, sjømat, egg eller meieriprodukter.

I stedet legger disse diettene vekt på protein vegetabilske kilder, som tofu, teem, bønner, linser, ødelagte erter, valnøtter, frø og frokostblandinger. Inkluder også A’bredt utvalg av frukter og grønnsaker. Vegetarere spiser generelt egg og meieriprodukter, men veganer nr.

Du kan følge en vegetarisk eller vegansk diett som tilfredsstiller dine ernæringsbehov med type 2 diabetes. Men ikke alle vegetariske og vegansk dietter er det samme. Bare fordi en mat er vegetarianer eller veganer betyr ikke at det er hilsen.

For optimal helse, spis en’bredt utvalg av matvarer og sørg for at du mottar nøkkelnæringsstoffer du trenger. Noen ganger, når folk prøver å følge en vegetarisk eller vegansk diett, er de ikke forsiktig med å sørge for å spise nok proteiner eller kilder til vitaminer og mineraler. I tvilstilfeller kan en dietiker gi deg råd om hvilke matvarer som inkluderer i ditt matprogram for å møte dine ernæringsmessige behov.

L & # 8217;

Uansett dietten eller matmodellen du velger å følge, er det best å spise et komplett utvalg av matvarer som er rik på næringsstoffer og borekontroll av delene. Forsøk å begrense mettet fettforbruk, transfett, kolesterolrike matvarer og tilsatt sukker. Legen din eller dietiker kan hjelpe deg med å utvikle en tilnærming til måltidsplanlegging som passer for dine helse- og livsstilbehov.