Diet Cheto og forstoppelse: Årsaker, forebygging og behandling

Beskrivelse

Det ketogene dietten (eller keto) fortsetter å være en av de mest populære kostholdstrendene i USA. Dette skyldes hovedsakelig det faktum at kliniske studier viser at det kan hjelpe deg å miste vekt og forbedre helsen din.

Drastisk redusere karbohydrater og erstatte dem med fettfett eller protein mat, denne dietten kan sette kroppen din i en tilstand av ketose.

Når du er i holptose, brenner kroppen din fettet i stedet for glukose (vanligvis fra karbohydrater) for å produsere energi.

Selv om keto dietten kan hjelpe deg med å brenne fett, kan det også være bivirkninger. Mange av disse bivirkningene er knyttet til reaksjonen av mage-tarmkanalen (GI) ALL’fravær av karbohydrater.

En av disse bivirkningene er forstoppelse. Dette betyr at du har tre eller færre tarmbevegelser per uke. Forstoppelse kan også gjøre faeces hardt og gruma og vanskelig å overvinne.

Da, fordi dette skjer? Fortsett å lese for å finne ut hva som forårsaker forstoppelse med kostholdet keto og hva du kan gjøre for å hindre det.

Fordi dietten keto forårsaker forstoppelse?

Hvis keto dietten bør forbedre helsen din, hva din mage-tarmkanal reagerer på denne måten å spise høyt fett og lavt karbohydratinnhold? Her er noen av hovedgrunnene til at du kanskje prøver forstoppelse mens du følger Keto Diet:

Tilpasning til mindre karbohydrater og mer fett

Vår kropp er designet for å fordøye tre makronæringsstoffer: karbohydrater, fett og proteiner. Mens du spiser for mange karbohydrater, er det generelt ikke anbefalt hvis du prøver å gå ned i vekt, redusere karbohydratinntaket for raskt kan sette din mage-tarmkanal i en tilstand av stress.

Når du bytter til en diett keto, må kroppen din tilpasse seg fordøyelsen av en tung karbohydratbelastning til fordøyelsen av mange fettstoffer. Du vil ha en liten bit & # 8216; før tarmen blir vant til å bryte mer fett enn det var vant.

Utilstrekkelig fiber

Når du følger Cheto dietten, kan du bare bare spise Fra 20 til 50 gram karbohydrater hver dag. Dette er mye mindre enn anbefalingen av kostholdsretningslinjer Fra 225 til 325 gram karbohydrater, Basert på en 2000 kalori diett.

Videre inneholder sunne karbohydrater som frukt og fullkorns kornfibre fibre. Når du reduserer disse matvarene, får du ikke lenger den normale & # 8220; massen & # 8221; I kostholdet ditt må du holde kontaktens tarmbevegelser.

Spis lave fibre i stedet for karbohydrater rik på fiber

Mens bare om lag 5% av maten du spiser med Keto-dietten, består av karbohydrater, er nøkkelen til å sørge for at du spiser riktig type. Pek på sunne karbohydrater, næringsstoffer og rike på fibre som frukt, grønnsaker og hele kornblandinger.

Hvis du bare spiser lavfibre karbohydrater, som hvitt brød, hvit ris eller sukkerholdige produkter, får du sannsynligvis ikke fiberen som trengs for å flytte mat gjennom mage-tarmkanalen.

Hvordan behandle forstoppelse

Langsiktig forstoppelse kan føre til komplikasjoner, inkludert analfissurer, hemorroider og magesmerter. Derfor vil du ikke at de skal forbli ukontrollert for lenge.

Hvis du er ny i Keto-dietten, kan det hende du finner ut at din forstoppelse varer bare noen få dager for noen dager siden. Som kroppen din tilpasser seg å fordøye mer fett og mindre karbohydrater, kan forstoppelse bli bedre.

Hvis forstoppelse fortsetter å være et problem, prøv en av disse hjemmemedisinene:

  • Drikk mer vann.
  • Legg midlertidig fiberrike matvarer til kostholdet ditt, for eksempel hele korn, belgfrukter og bær.
  • Ta en rask tur etter måltider.
  • Rettssaken intestinal trening, en metode der du passerer avføringen på samme tid hver dag.

Hvis forstoppelse ikke forbedrer etter tre uker, må du sørge for at du gjør en avtale for å snakke med legen din. De kan jobbe med deg for å finne den beste behandlingen.

Selv om counter stimulatorer kan hjelpe, sørg for at du snakker med legen din før du ansetter fiber eller avføringsstoffer. Noen av disse produktene er rike på karbohydrater, som kan spore din innsats på keto dietten.

Slik forhindrer du forstoppelse med keto dietten

En måte å forhindre forstoppelse på er å gradvis introdusere keto dietten.

For eksempel kan du starte med A’karbohydrater daglig inntak på’høyere ende, ca. 50 gram, og så reduserer du langsomt 5217; karbohydratinntaket mens fordøyelsessystemet passer.

Denne tilnærmingen kan ta litt tid på å nå ketosen. Men du kan være mer tilbøyelig til å følge dietten hvis du har færre bivirkninger.

En annen måte å forhindre forstoppelse med kostholdet Keto er å sørge for at fettene og proteinene du spiser kommer fra hele matvarer. Spis mange behandlede måltider og hurtigmat kan øke stresset i mage-tarmsystemet.

Behandlede matvarer gir vanligvis ikke mye næringsverdi. Også, de er generelt lavfiberinnhold, hvorav du trenger å holde tarmen i god stand. Endelig er det viktig å sørge for at du drikker nok vann.

Ta bort

Keto dietten kan i utgangspunktet forårsake forstoppelse fordi kroppen din blir vant til å fordøye mindre karbohydrater og mer fett. Men siden din gastrointestinale egenskap passer til denne måten å spise, kan det hende du finner at det blir mindre et problem.

Du kan også redusere risikoen for forstoppelse ved å spise mer fiberfylte og rike matvarer for å holde seg i bevegelse l & # 8217;.

Hvis forstoppelse ikke forbedrer, til tross for hjemmemedisin og behandlinger, kan det være på tide å konsultere legen din. De kan anbefale reseptbelagte legemidler eller noen diettendringer for å gjenopprette driften av mage-tarmkanalen.