Diastema: tenner, behandling og arv

Cos’er diastema?

Diastema refererer til et gap eller mellomrom mellom tennene. Disse mellomromene kan formatere hvor som helst i munnen, men noen ganger er de åpenbare mellom de to øvre tennene. Denne tilstanden påvirker både voksne og barn. Hos barn kan hullene forsvinne når deres permanente tenner vokser opp.

Noen hull er små og ferskt merkbare, mens andre er større og et estetisk problem for noen mennesker. Hvis du ikke liker størrelsen på gapet, er det måter å lukke det på eller redusere størrelsen på.

Årsaker til en diastema

Ikke c’det er en eneste årsak til diastema, men ganske forskjellige mulige faktorer som bidrar. I noen mennesker er denne tilstanden relatert til størrelsen på tennene og størrelsen på den maksillære beinet. Tomme mellomrom kan danne når en persons tenner er for små for maxillary bein. Som et resultat er tennene for fordelt. Størrelsen på tennene og # 8217; Maxillary Bone kan bestemmes av genetikk, så diastema kan være kjent.

Du kan også utvikle en diastema hvis det er en overdreven vekst av stoffet som avgrenser gingivallinjen og de to øvre tennene. Denne overdrevne veksten forårsaker en separasjon mellom disse tennene, noe som resulterer i et tomt rom.

Noen dårlige vaner kan også utløse et mellomrom mellom tennene. Barn som suger tommelen kan danne et tomt rom fordi sugemåten utøver et trykk på de fremre tennene, slik at de trekker fremover.

I større barn og voksne kan diastema utvikle seg fra feil svelging reflekser. I stedet for språket som er plassert på ganen under svelging, kan språket presse mot tennene. Tannleger refererer til dette som et løft av språket. Dette kan virke som en ufarlig refleks, men for mye press på de fremre tennene kan forårsake en separasjon.

Diastemas kan også utvikle seg fra gingival sykdommer, som er en type infeksjon. I dette tilfellet ødelegger betennelsen tannkjøttet og stoffet som støtter tennene. Dette kan føre til tap av tenner og mellomrom mellom tennene. Tegnene på tannkjøttsykdommer inkluderer røde og hovne tannkjøtt, tap av beinmasse, løs tenner og blødende tannkjøtt.

Behandling av en diastema

Behandling for diastema kan eller ikke være nødvendig, avhengig av den underliggende årsaken. For noen mennesker er en diastema ingenting annet enn et estetisk problem og indikerer ikke et problem som en gingivalsykdom.

L’apparatet er en vanlig behandling for diastema. Braces har ledninger og parentes som utøver trykk på tennene og beveger seg sakte sammen, som lukker et tomt rom. L’usynlig eller flyttbar enhet kan også løse noen tilfeller av diastema.

Hvis du ikke vil ha enheten, snakk med legen din av kosmetiske prosedyrer for å fylle mellomromene mellom tennene dine. Vice eller # 8217; Bonding er et annet alternativ. Denne prosedyren bruker en tannfarge kompositt som kan fylle de tomme mellomrom eller tilpasse seg tennene for å forbedre # 8217; utseendet til smilet ditt. Denne prosedyren er også nyttig for å fikse en ødelagt eller flislagt tann. Du kan også være en kandidat til en tannbro, som kan erstatte en manglende tann eller korrigere et tomt rom.

Hvis tannkjøttet over de to øvre tennene strekker seg overdrevet og skaper et tomt rom, kan kirurgi for å fjerne overflødig stoff korrigere plass. Det kan hende du trenger braces for å lukke de større stedene helt.

Hvis legen din diagnostiserer deg en gingivalsykdom, må du få behandling for å stoppe infeksjonen før du ser etter en behandling for å fylle et gap. Behandling for tannkjøttsykdommer varierer, men kan inkludere å endre størrelsen og polere røtter for å fjerne herdet plakett (tartar) over og under tannkjøttet. Dette eliminerer bakteriene som forårsaker sykdommen.

En alvorlig gingivalsykdom kan kreve kirurgi for å fjerne tartaren som har akkumulert i dybden i tannkjøttet. Kirurgi kan også innebære regenerering av bein og vev.

Perspektiver og forebygging av diastem

For de som leter etter en behandling for diastema, er utsiktene positive. Mange prosedyrer har vellykket fylling av et gap. Videre kan behandlinger for tannkjøttsykdommer gjenopprette beinhelse og stoppe betennelsen.

Noen diagnamene er ikke forebyggende. Men det er måter å redusere risikoen for å utvikle et gap. Dette inkluderer å hjelpe barna til å bryte tommelen suger vane, lære tilstrekkelig svelging reflekser og trene god oral hygiene. Sørg for å børste og bruk tanntråden regelmessig og kontakt en tannlege to ganger l’år for regelmessig rengjøring og tannlege eksamener.