Diastasis Rekti hos menn og kvinner Nullipare

Cos’er den diastasen rette?

Du har kanskje hørt om diastasen leier hos kvinner etter fødsel, men tilstanden kan slå noen, inkludert menn. Det mest åpenbare symptomet på Diastasi Composti er en hund som er tydelig i magen. Denne hunden er forårsaket av svakheten og separasjonen av muskler i halve abdomen. Halvparten av’Abdomen kalles ofte abdominal.

Fortsett å lese for å lære mer om denne tilstanden og behandlingene som er tilgjengelige.

Hva er symptomene på diastasi rekti?

Hvis du har rektal diastase, vil du sannsynligvis legge merke til en hund eller hevelse i magen. Det kan være tydeligere når du strever eller benytter bukemuskulaturen, for eksempel når du seier om det. I tillegg til hevelsen i magen, kan du også oppleve:

Hva forårsaker den rette diastasen?

Diastasen rettene oppstår når overdreven trykk på abdominale muskler utøves. Dette kan få dem til å strekke seg og skille. Separasjonen i musklene tillater det som er ALL’# 8217; Abdomen, hovedsakelig tarmen, for å presse gjennom musklene. Dette danner en hevelse.

Den vanligste årsaken til diastasi rekti er graviditet. Dette skyldes at den voksende livmoren trener press på abdominale muskler, slik at de strekker seg og er skilt. Tilstanden kan også forekomme hos menn eller kvinner som aldri har vært gravid.

L’fedme kan forårsake diastase rake fordi overflødig fettavsetninger utøver ekstra trykk på magesmuskler. Andre årsaker inkluderer:

Diastasen rettene forekommer også i Nyfødte babyer, Spesielt de som er født for tidlig, fordi deres abdominale muskler ikke er helt utviklet. Vanligvis løser uten behandling.

Noen Saksrapport Diskuter den diastasen rettene som oppstår hos menn med hiv. Dette er fordi måten kroppen lagrer fett og overfører en del til bukhulen. Fettoverføring til # 8217; Abdomen kan forårsake økning i intra-abdominal trykk. L’Trykkøkning kan sette folk som har hiv til en større risiko for rektal diastase.

Hva er risikofaktorene for diastasen rettere?

Du er i fare for diastase hvis du regelmessig trener større press på magesmerter. Dette inkluderer personer med overskytende abdominalfett, de løpende øvelsene som strekker L’mage eller gravide kvinner.

Selv de daglige bevegelsene som utføres feil, kan svekke L’ADDOME, sier Beth Jones, Athletic Trainer sertifisert til Parker, i Colorado. For eksempel bør du unngå Quinarti å samle tunge pakker. I stedet bør du samle tunge gjenstander, inkludert vekter, squatting og hevet.]

Forskere i en studere undersøkte menn med en aneurysm av abdominal aorta (AAA) og fant at denne tilstanden kunne øke risikoen for rektal diastase. En AAA oppstår når den store vasen som bærer blod alle «8217; Abdomen svulmer. Dette kan være en farlig tilstand for livet.

Ifølge studien var diastasen komposten tilstede i ca. to tredjedeler av menn med en AAA. Videre har de oppdaget at diastasen komposten var tilstede i fire ganger flere menn med en AAA sammenlignet med kontrollgruppen sammensatt av menn med en annen vaskulær tilstand. Forbindelsen mellom diastasis rekti og AAA er ikke helt inkludert. Noen forskere Jeg tror at en kollagenforstyrrelse kan være ansvarlig for forbindelsen.

Hvordan diastasen er riktig diagnostisert?

Vanligvis kan leger diagnostisere rektal diastasis under en fysisk undersøkelse. For å diagnostisere tilstanden din, vil legen din be deg om å ligge på ryggen og deretter kjøre et abdominal medium eller knirk. Hvis du har en rektal diastase, vises en vertikal hevelse mellom bukemuskulaturen. Legen din kan måle avstanden mellom musklene dine for å bestemme alvorlighetsgraden av tilstanden din. De kan måle gapet ved hjelp av ulike metoder, inkludert:

Hvilke behandlinger er tilgjengelige?

Flere behandlinger er tilgjengelige for den rettlinjede diastasen. Samarbeide med legen din for å avgjøre hvilken behandling som er riktig for deg. Noen mennesker velger å gjøre ingenting. Ofte forårsaker tilstanden ikke helseproblemer, men det er i stedet et estetisk problem.

L’Øvelse kan bidra til å behandle rektal diastase, men Undersøkelser Det er begrenset. Snakk med treningslegen din som er sikker på deg. Sannsynligvis vil anbefale øvelser som forsterker magen, ryggen og hoftene.

Jones anbefaler generelt kjerneforsterkende rutine som Pilates eller Yoga for å hindre eller behandle diastasis rettere. Merk at det er viktig å sørge for at du kjører øvelsene riktig. Øvelser som powerlifting kan forårsake tilstanden eller verre hvis du gjør dem feil. Samarbeide med legen din eller fysioterapeut for å lære den riktige måten å utføre kjerneforsterkende øvelser. Du kan også dra nytte av’bruk et belte for å stabilisere kjernen din.

Kirurgi

Kirurgi kan være nødvendig for å behandle diastasen Rets. Kirurgi kan være konvensjonell, laparoskopisk eller endoskopisk. Konvensjonell kirurgi forutsier en standard snitt i # 8217; Abdomen. En komplett type operasjon er abdominoplastikken eller A’abdominoplastikk. I tillegg til å korrigere den rettlinjede diastasen, innebærer A’abdominoplastikk vanligvis også å fjerne hud, stoff og overflødig fett av & # 8217;.

Laparoskopisk kirurgi bruker små graveringer for et rør som kjører et lys, et kamera og kirurgisk verktøy på stedet for Intervensjonen. Endoskopisk kirurgi ligner på laparoskopisk kirurgi. Legen vil sette inn et lys, et kamera og verktøy gjennom halsen og # 8217; esophagus i stedet for å kjøre en «8217, gravering i # 8217;. Gjenopprettingstiden fra laparoskopisk og endoskopisk kirurgi er kortere enn gjenopprettingstid fra konvensjonell kirurgi.

Mer Felles komplikasjon av diastasis recti kirurgi er samlingen av væsker under huden. Andre vanlige komplikasjoner inkluderer:

  • hematomas
  • Mindre hud tap
  • Sårinfeksjoner
  • Sårbrudd
  • smerte etter operasjonen;
  • Nerveskade

I noen studier har tilstanden gjentatt seg så mange ganger som 40 prosent av tid i mennesker behandlet med kirurgi.

Ytterligere informasjon: Hvordan vite om en diastaser kirurgi er nødvendig »

Legen din vil jobbe med deg for å bestemme den beste typen operasjon for deg. For eksempel er endoskopisk kirurgi ikke anbefalt for personer med en stor mengde flaccid hud eller overflødig fett i # 8217; Abdomen.

Outlook

Du kan kanskje korrigere rektal diastasen gjennom øvelsen. Arbeid med en erfaren trener eller fysioterapeut. Dette vil hjelpe deg med å utføre øvelser riktig og forhindre forverring av tilstanden.

Hvis du er overvektig, må du gå ned i vekt og holde den borte, kan bidra til å forhindre repetisjonen av diastasen tilbake etter at du er løst. Hvis du er vekter eller ofte gjør mange abdominaløvelser, må du sørge for at du kjører øvelsene riktig for å hindre tilstanden i å gjentas.

Hvis du er bekymret for diastasen, snakk med legen din. De kan være i stand til å behandle det kirurgisk.