Diaré under syklusen og før syklusen: Hvordan administrere den

Det er ikke akkurat hyggelig, men det er normalt å ha diaréen før og under syklusen. De samme hormonelle endringene som forårsaker sammentrekningen av livmoren og fjerning av belegget kan også påvirke mage-tarmkanalen (GI).

Selv om det vanligvis ikke er noe å bekymre seg for, er det skritt du kan adoptere for å hindre eller redusere diaréen relatert til din periode.

Hvorfor det skjer?

Eksperter vet ikke nøyaktig hvorfor noen mennesker har diaré under syklusen og andre ikke. De fleste tror at det er nært knyttet til en økning i hormoner som kalles prostaglandiner, som frigjøres før syklusen.

Prostaglandiner forårsaker sammentrekninger som hjelper livmoren til å bli kvitt belegget. Noen ganger forårsaker de også sammentrekninger i # 8217; tarmene, som kan forårsake en rekke gastrointestinale symptomer, inkludert diaré.

Også redusere matabsorpsjonshastigheten ved # 8217; tarmen, som passerer mat gjennom tykktarmen raskere. Prostaglandiner kan også øke elektrolytiske sekreter, som kan føre til diaré.

Det er også et ganske vanlig problem. EN 2014 Studio involverer 156 kvinner oppdaget at magesmerter og diaré var de vanligste gastrointestinale symptomene knyttet til perioden.

Kvinner Intervjuet, 24% Rapportert Diaré Før du starter syklusen og 28% viste symptomer på diaré under syklusen. De med følelser av depresjon eller angst rapporterte enda høyere priser på gastrointestinale symptomer.

C’er en måte å behandle den på?

Du kan behandle diaréen relatert til syklusen på samme måte som du ville gjøre for andre diaréangrep.

Først må du sørge for at du drikker mange væsker for å motvirke tapet av væsker fra diaré. Som en generell regel drakk du ganske væsker når urinen er blekgul.

Videre er det en god ide å unngå kjente matvarer for å forverre diaré, inkludert:

 • Kunstige søtningsstoffer
 • koffein
 • Meieriprodukter
 • krydret mat
 • Svært sukkerholdig mat

I sjeldne tilfeller kan du oppdage at du må ta benk-anti-diarrrrrene medisiner (OTC), for eksempel loperamid (imodium). Du kan også prøve å ta en benk analgetisk, som ibuprofen (Advil), for å hjelpe med kramper.

Prevensjon

L’Inntak av prevensjonspiller kan bidra til å justere syklusen og redusere diaréen. Noen hopper selv sitt sted for placebo piller for ikke å ha syklusen. Dette oversetter vanligvis til færre episoder av diaré.

Snakk med legen din for å finne L & # 8217, riktig alternativ for deg.

Stressreduksjon

I tillegg til forslagene som er nevnt ovenfor, er det viktig å vedta tiltak for å redusere stress. Stress og overdreven angst kan forverre menstruasjonssymptomene, inkludert kramper og diaré.

Her er noen tips for å komme i gang:

 • Meditere. Legg til side 10 minutter om dagen for meditasjon. Dette kan hjelpe deg med å konsentrere ditt sinnsdag og natt. Hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne, kan du prøve å bruke A’meditasjonsapp.
 • Koble fra. Bestem et øyeblikk av natten for å koble fra og slutte å svare på e-post eller se på fjernsyn. Dette kan hjelpe deg med å roe deg og redusere stress.
 • bevege seg. L’Øvelse bidrar til å lindre stress, selv om de bare er 15 minutters gange ut.

Hvis du skjønner at du har problemer med å holde stress under kontroll, evaluer muligheten for å kontakte en terapeut eller en annen psykisk helsepersonell. De kan hjelpe deg med å overvinne kildene til stresset ditt og utvikle nye håndteringsverktøy.

C’Det er en måte å forhindre det på?

Hvis du ofte lider av diaré relatert til syklusen, er det noen skritt du kan adoptere for å redusere mulighetene dine.

Noen dager før syklusen begynner å spise flere fibre. Fiberen legger til volum til avføringen, noe som gjør dem mer faste. Eksempler inkluderer fullkornsbrød og frukt og grønnsaker med peeling, siden det er en stor del av fiberen.

Vurder også tillegg av noen probiotiske matvarer i kostholdet ditt, for eksempel Miso, Sauerkraut eller Yoghurt. Disse kan øke mengden av sunne bakterier i # 8217; tarmene, som kan bidra til å redusere symptomene på diaré.

Til slutt vurderer du å ta # 8217; ibuprofen en eller to dager før syklusen. Dette kan bidra til å redusere effekten av prostaglandiner på kroppen din.

Andre fordøyelsesproblemer kan være relatert til min periode?

Folk kan også oppleve en rekke andre fordøyelsesproblemer før og under syklusen.

Disse inkluderer:

 • Gass og hevelse
 • forstoppelse
 • Hyppigere intestinale bevegelser

Dine symptomer kan endre en måned til måned. For noen sykluser kan du ha diaré, bare for å føle seg forstoppet under den neste.

Disse endringene er sannsynligvis alle knyttet til samme skyldige: prostaglandiner. Men enda endringer i kostholdet på grunn av cravings kan spille en rolle.

Finn ut mer om hvordan menstruasjon kan ødelegge tarmvanene dine.

Jeg må se en lege?

Sporadisk diaré rett før eller i løpet av syklusen er helt normal. Hvis du begynner å hindre dine daglige aktiviteter, kan det være noen qualces’andre.

Løs en avtale med legen din hvis du har:

 • Diaré eller andre gastrointestinale symptomer som varer over to dager
 • Smerte eller mage kramper eller til kaien vanskelig å kontrollere med benk-top-stoffer
 • Feci med synlig slim

Disse kan være symptomene på en underliggende gastrointestinal tilstand som blir verre under syklusen. Legen din kan hjelpe deg med å finne årsaken og gi deg behandlingsalternativer.