Diagnose av type 2 diabetes: forståelse av symptomer og behandling

Diagnose av type 2 diabetes

Diabetes av type 2a håndterlig tilstand. Etter diagnosen kan du samarbeide med legen din for å utvikle en behandlingsplan for å holde seg frisk.

Diabetes er gruppert i forskjellige typer. Den vanligste diagnostiserte er svangerskapsdiabetes, type 1 diabetes og type 2 diabetes.

Svangerskapsdiabetes

Kanskje du har en venn til hvem han ble sagt for å ha diabetes under graviditeten. Denne typen tilstand kalles gestasjonsdiabetes. Det kan utvikles i løpet av andre eller tredje trimester av graviditet. Gestasjonsdiabetes forsvinner vanligvis etter fødselen av barnet.

Type 1 diabetes

Du har kanskje hatt en venn D’barndom med diabetes som måtte ta insulin hver dag. Den typen kalles type 1 diabetes. L’Type 1 Maksimal diabetes Onset Age er halvparten av halvparten. I følge Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), Type 1 er 5% av alle tilfeller av diabetes.

Type 2 diabetes

Type 2 diabetes utgjør fra 90 til 95 prosent av alle diabetes diagnostiserte tilfeller, i henhold til CDC. Denne typen kalles også Diabetes Dell’voksen alder. Selv om det kan manifestere seg i alle aldre, er type 2 diabetes mer vanlig hos mennesker over 45 år.

Hvis du tror du har diabetes, snakk med legen din. Ukontrollert type 2 diabetes kan forårsake alvorlige komplikasjoner, for eksempel:

 • Amputasjon av bena og føttene
 • blindhet
 • hjertesykdom
 • nyresykdom
 • slag

Ifølge CDC er diabetes den syvende årsaken til døden i USA. Mange av de alvorlige bivirkningene av diabetes kan unngås med behandling. Derfor er en tidlig diagnose så viktig.

Symptomer på type 2 diabetes

Noen mennesker er diagnostisert med type 2 diabetes fordi de har åpenbare symptomer. De første symptomene kan omfatte:

 • økt eller hyppig vannlating
 • tørst
 • utmattelse
 • kutt eller sår som ikke vil helbrede
 • tåkesyn

Svært ofte blir folk diagnostisert gjennom rutinemessige screeningstester. Rutinemessig screening for diabetes starter vanligvis alle 45 år. Du må kanskje gjennomgå screening først hvis:

 • Jeg er overvektig
 • Lever en stillesittende livsstil
 • Den har en familiehistorie av type 2 diabetes
 • Den har en historie med svangerskapsdiabetes eller har født et barn som veier mer enn 9 pounds
 • De er afroamerikansk, innfødt amerikansk, latina, asiatisk eller øya Pacific
 • Den har et lavt nivå av godt kolesterol (HDL) eller et høyt nivå av triglyserider

Som leger diagnostiserende type 2 diabetes

Symptomer på type 2 diabetes utvikler seg ofte gradvis. Fordi du kunne eller ikke har symptomer, vil legen din bruke blodprøver for å bekrefte diagnosen. Disse testene, som er oppført her, måler mengden sukker (glukose) i blodet:

 • Dell’Glicata Hemoglobin (A1C)
 • Fasting Blood Glucose Test
 • Casual plasma glukose test
 • Oral glukosetoleranse test

Legen vil utføre en eller flere av disse testene mer enn en gang for å bekrefte diagnosen.

Dell’Glicata Hemoglobin (A1C)

Dell & # 8217-testen; Glicata Hemoglobin (A1C) er et langsiktig mål for blodsukkerkontroll. Lar legen din forstå hva ditt gjennomsnittlige blodsukkernivå har vært i de siste to eller tre månedene.

Denne testen måler prosentandelen av blodsukkeret festet til hemoglobinet. L’hemoglobin er proteinet som bærer oksygen i røde blodlegemer. Jo høyere A1C, jo høyere dine siste blodsukkernivåer har vært.

A1C-testen er ikke så følsom som den faste blodsukkerprøven eller oral glukosetoleranse testen. Dette betyr at det identifiserer færre tilfeller av diabetes. Legen vil sende prøven til et laboratorium sertifisert for diagnose. Du kan trenge mer tid til å få resultater enn en test utført i legenes studie.

En fordel med A1C-testen er bekvemmelighet. Du trenger ikke å raske før denne testen. Blodprøven kan samles når som helst på dagen. Videre påvirkes testresultatene ikke av stress eller sykdom.

Legen din vil undersøke resultatene dine med deg. Her er hva resultatene av A1C-testen din kan bety:

 • A1C på 6.5% eller høyere = diabetes
 • A1C mellom 5.7 og 6.4 prosent = prediabetet
 • A1C mindre enn 5.7 prosent = normalt

Denne typen test kan også brukes til å overvåke blodsukkerkontrollen etter diagnosen. Hvis du har diabetes, bør A1C-nivåene dine kontrolleres flere ganger på året; år.

Fasting Blood Glucose Test

Under noen omstendigheter er A1C-testen ikke gyldig. For eksempel kan det ikke brukes til gravide eller personer som har en variant av hemoglobin. På plass kan den fastende blodsukkertesten brukes. For denne testen vil en prøve av blodet ditt bli tatt etter fasting i løpet av natten.

I motsetning til A1C-testen måler faste blodsukkerprøven mengden blodsukker i et enkelt øyeblikk. Blodsukkerverdiene er uttrykt i milligram per deciliter (mg / dl) eller millimol per liter (mmol / L). Det er viktig å forstå at resultatene kan påvirkes hvis du er stresset eller syk.

Legen din vil undersøke resultatene dine med deg. Her er hva resultatene dine kan bety:

 • Rask glukose på 126 mg / dl eller høyere = diabetes
 • Rask glukose fra 100 til 125 mg / dl = prediabetet
 • Rask glukose mindre enn 100 mg / dl = normalt

Casual plasma glukose test

Den tilfeldige blodsukkerprøven brukes hos personer som har diabetes symptomer. Du kan kjøre en tilfeldig blodsukkertest når som helst på dagen. Testen undersøker blodsukker uten å vurdere ditt siste måltid.

Uansett når du spiste 200 mg / dl eller høyere tilfeldig blodsukker-sukkertest, antyder du at du har diabetes. Dette gjelder spesielt hvis du allerede har diabetes symptomer.

Legen din vil undersøke resultatene dine med deg. Her er hva testresultater kan bety:

 • Tilfeldig blodsukker på 200 mg / dl eller mer = Diabetes
 • Tilfeldig blodsukkernivå mellom 140 og 199 mg / dl = prediabetet
 • Tilfeldig blodsukker mindre enn 140 mg / dl = normal

Oral glukosetoleranse test

Som den faste blodsukkerprøven, krever selv den muntlige glukosetoleranse testen raskt om natten. Når du ankommer alle «8217-avtalen, vil du lage en fast blodsukkertest. Da vil du drikke en sukkervæske. Etter etterbehandling vil legen jevnlig kontrollere blodsukkernivået i flere timer.

For å forberede seg på denne testen anbefaler National Institute of Diabetes and Digestive and Nyry Sykdommer (Nydk) å spise minst 150 gram karbohydrater per dag i de tre dagene før testen. Mat som brød, frokostblandinger, pasta, poteter, frukt (frisk og hermetisert) og lett buljong inneholder alle karbohydrater.

Informer legen din om stress eller sykdom du opplever. Pass på at legen din er klar over alle stoffene du tar. Stress, sykdom og narkotika kan alle påvirke resultatene av den orale glukose toleranse testen.

Legen din vil undersøke resultatene dine med deg. For en oral glukosetoleranse test, er det hva resultatene dine kan bety:

 • Blodsukker på 200 mg / dl eller mer etter to timer = diabetes
 • blodsukker mellom 140 og 199 mg / dl etter to timer = prediaBete
 • blodsukker mindre enn 140 mg / dl etter to timer = normalt

Glukosetoleranse tester brukes også til å diagnostisere graviditetsdiabetes under graviditet.

Få en annen mening

Du bør alltid gjerne få en annen mening hvis du er i tvil eller tvil om diagnosen din.

Hvis du endrer legen, anbefaler vi deg å be om nye eksamener. Flere medisinske studier bruker forskjellige laboratorier for å behandle prøver. Nydk sier at det kan være misvisende, sammenligne resultatene av forskjellige laboratorier. Husk at legen din må gjenta enhver test for å bekrefte diagnosen din.

Testresultatene er aldri feil?

I utgangspunktet kan testresultatene variere. For eksempel kan en blodsukkertest vise at du har diabetes, men en A1C-test kan vise at du ikke er. Det motsatte kan også være sant.

Hvordan dette skjer? Det kan bety at du er i en første fase av diabetes og blodsukkernivåene kan ikke være høye nok til å bli vist på hver test.

A1C-testen kan være feil i noen mennesker av afrikansk, Middelhavet eller sørøstlig opprinnelse. Testen kan være for lav hos personer med anemi eller sterke blødninger og for høyt hos personer med jernmangelanemi. Ikke bekymre deg: Legen vil gjenta testene før du gjør en diagnose.

Behandlingsplanlegging

Når du vet at du har diabetes, kan du samarbeide med legen din for å skape en egnet behandlingsplan. Det er viktig å følge all medisinsk overvåking og avtaler. Få vanlige blodprøver og skjerm symptomer er viktige skritt for å sikre langsiktig helse.

Snakk med legen din i ditt blodsukkermål. Det nasjonale diabetes utdanningsprogram sier at målet for mange mennesker er en A1C mindre enn 7. Spør legen din med hvilken frekvens du bør teste blodsukkernivået ditt.

Lag en personlig pleieplan for å administrere diabetes. Dette kan inkludere endringer i livsstilen som å spise sunn mat, mosjon, slutte å røyke og kontrollere blodsukkernivå.

På hvert besøk, snakk med legen din hvordan din selvpleieplan fungerer.

Outlook

Det er ingen kur for type 2 diabetes. Denne tilstanden er imidlertid svært håndterlig med mange effektive behandlingsalternativer.

Det første trinnet er diagnosen og forståelsen av testresultatene. For å bekrefte diagnosen, må legen gjenta en eller flere av disse testene: A1C, Faste blodsukker, tilfeldig blodsukker eller toleranse oral glukose.

Hvis du er diagnostisert med diabetes, opprett en selvomsorgsplan, fikse et blodsukkermål og kontroller legen regelmessig.