Diagnose av reumatoid artritt: hva du trenger å vite

COS’er den reumatoid artritt?

L’reumatoid artritt (RA) er en type autoimmun sykdom hvor kroppens immunsystem angriper felles belegg. Denne døren til smertefulle ledd og svekket sener og ledbånd.

Kroppsområdene som L’Ar kan påvirke inkluderer:

 • hud
 • øyne
 • lungene
 • hjerte
 • blodårer

Symptomer på den første fasen av arnessen kan virke symptomer på andre forhold. Siden det ikke er noen enkelt test for L’A, en diagnose tar tid å bli bekreftet.

Alvorlig RA kan føre til fysiske funksjonshemninger, smerte og disfigurement. Så diagnostiserer AR i sine opprinnelige stadier, er den beste måten å behandle og forhindre forverring av sykdommen.

Hvis du tror du har RA, kontakt lege umiddelbart.

Hva er symptomene på’revmatoid artritt?

I den innledende fasen av AR, kan tilstanden bare påvirke en eller flere ledd. Vanligvis er de de små leddene i hender og føtter. Som L’Arr utvikler seg, vil andre ledd bli påvirket.

Et særegent symptom på’Ar er at felles engasjement er symmetrisk.

L’AR er progressiv og det er fare for skade på ledd og fysiske funksjonshemninger. Det er viktig å gjenkjenne symptomene dine. Legen kan be om informasjon om dem under diagnosen RA.

Symptomene på’AR inkluderer:

 • Dolorøse ledd
 • Hovne ledd
 • felles stivhet
 • utmattelse
 • Vekttap

Det er viktig å informere legen om smerte til leddene og hevelsen som ikke forbedres.

Hvordan diagnostisert l’reumatoid artritt?

L’AR tar vanligvis tid til å diagnostisere. I de tidlige stadiene kan symptomene virke symptomer på andre forhold som lupus eller andre bindevevssykdommer.

Selv symptomene på’ar går og kommer, så du kan føle deg bedre blant de forverringene.

Legen din kan foreskrive medisiner basert på historien din, innledende fysiske resultater og laboratoriebekreftelse, men det er viktig at du opprettholder regelmessige kontrollbesøk.

Legen vil be om informasjon om symptomer, medisinsk historie og risikofaktorer. For tester, vil legen bestille blodprøver og utføre en fysisk undersøkelse. En fysisk undersøkelse innebærer kontroll av ledd for hevelse, ømhet og mobilitet.

Hvis du eller legen din tror du kanskje har RA, vil du se en revmatolog. En revmatolog spesialiserer seg på diagnosen og styringen av AR og i søket etter en behandlingsplan for å tilfredsstille dine behov.

Diagnostiske kriterier

De nåværende diagnostiske kriteriene for L’AR krever minst seks punkter på en klassifiseringsskala og en positiv bekreftet blodprøve, ifølge American College of Rheumatology.

For å få seks poeng må en person ha:

 • Symptomer som påvirker en eller flere ledd (opptil fem poeng)
 • Positiv test resulterer på en blodprøve for reumatoidfaktoren (RF) eller for antistoffproteinantistoffet (anti-CCP) (opptil tre punkter)
 • Positivitet for reaster C reaktiv (CRP) eller til erytrocyt sedimentering tester (et punkt)
 • Symptomer som varer mer enn seks uker (et punkt)

Blodprøver for revmatoid artritt

L’AR er en autoimmun sykdom. Flere blodprøver kan oppdage endringer i immunsystemet eller antistoffene som kan angripe leddene og andre organer. Andre måler l’betennelse eller generell funksjon av immunsystemet.

For blodprøver vil legen hente en liten mester fra en blodåre. Prøven sendes deretter til et testlaboratorium. Også, det er ingen enkelt test for å bekrefte L’AR, så legen kan bestille flere tester.

Reumatoid faktor test

Noen mennesker med AR har høye nivåer av reumatoid faktor (RF). RF er et protein produsert av kroppens immunsystem. Kan holde det sunne kroppsstoffet.

Høyere RF-nivåer betyr også mer alvorlige symptomer og raskere progresjon. Men RF-tester kan ikke brukes til å diagnostisere L & # 8217;.

Noen mennesker med RA er negative for RF, mens andre mennesker uten RA kan være positiv for RF.

Proteinantistoffer Test i avansert (anti-CCP)

En anti-CCP-test, også kjent som ACPA, verifiserer et antistoff assosiert med # 8217; AR.

Ifølge en studere I 2007 er anti-CCP-testen nyttig for tidlig diagnose. Det kan identifisere personer som er mer sannsynlig å utvikle alvorlig og irreversibel skade på grunn av & # 8217;.

Hvis det er positivt på anti-CCP, er det en god sjanse for at du har ra. En positiv test indikerer også at det er sannsynlig at L’AR går raskere.

Folk uten ar er nesten aldri positive alle’anti-ccp. Men folk med AR kan være negativ for anti-CCP.

For å bekrefte L’legen vil undersøke denne testen resultere i kombinasjon med andre tester og kliniske resultater.

Antinuclear Antistoff Test (ANA)

ANA-tester er en generell indikator på den autoimmune sykdommen.

En ana positiv test betyr at kroppen din produserer antistoffer. Et høyt nivå av dette antistoffet kan bety at kroppens immunsystem angriper seg.

Siden L’Ar er en autoimmun sykdom, mange mennesker med AR har positive ANA-tester. En positiv test betyr imidlertid ikke at du har ra.

Mange mennesker har positive og lave tester uten klinisk bevis på ra.

Eritrosediment rate (sed rate)

Også kalt ESR, kontrollerer Tasso SED-testen betennelsen. Laboratoriet vil undersøke sedrenten, som måler hastigheten med hvilke røde blodlegemer aggregat og synker på bunnen av testrøret.

Generelt er det en direkte korrelasjon mellom nivået av sedrenten og graden av betennelse.

Protein Test C Reaktiv (CRP)

CRP er en test som brukes til å søke etter betennelse. CRP er produsert i leveren når C’det er en alvorlig betennelse eller infeksjon i kroppen. Høye PCR-nivåer kan indikere betennelse i leddene.

Reaktive C-proteinnivåer endres raskere enn sede priser. Derfor er denne testen noen ganger brukt til å måle Ra-stoffet effekten, samt diagnostisere L & # 8217;.

Andre tester for revmatoid artritt

I tillegg til blodprøver for AR L & # 8217 kan andre tester brukes til å oppdage skade forårsaket av sykdommen.

X-ray

Røntgenstråler kan brukes til å fange bilder av leddene som lider av RA.

Legen vil undersøke disse bildene for å evaluere nivået på skade på brusk, sener og bein. Denne vurderingen kan også bidra til å bestemme den beste behandlingsmetoden.

Imidlertid kan røntgenbilder bare brukes til å oppdage mer avansert RA. L’Tidlig betennelse i myke vev forekommer ikke i skanninger. En serie med røntgenstråler i en periode på uker eller måneder kan også bidra til å overvåke utviklingen av # 8217;.

Imaging av magnetisk resonans (MR)

Magnetisk resonans bruker et kraftig magnetfelt for å ta et bilde av kroppen inni. I motsetning til røntgenstråler kan magnetisk resonans skape bilder av myke vev.

Disse bildene brukes til å søke etter Sinovia-betennelsen. Synovingen er membranen som dekker leddene. Er hva immunsystemet angriper under L & # 8217;.

Magnetisk resonans kan oppdage betennelsen på grunn av at AR veldig før en røntgenstråle. Imidlertid er de ikke mye brukt i diagnose.

Neste trinn for reumatoid artritt

En diagnose av RA er bare begynnelsen. L’Ar er en permanent tilstand som hovedsakelig påvirker leddene, men kan også påvirke andre organer som øyne, hud, lunger, hjerte og blodårer.

Behandling er mer effektiv i de tidlige stadiene og kan bidra til å forsinke utviklingen av # 8217;.

Kontakt legen din umiddelbart hvis du mistenker at de har ra. De kan anbefale behandlingsalternativer for å hjelpe til med å håndtere symptomer.

medisinering

Du kan være i stand til å håndtere artikulær smerte av Ar med benk anti-inflammatoriske stoffer (OTC) som ibuprofen. Legen din kan også foreslå en kortikosteroidmedisinering for å redusere betennelse.

Narkotika for å redusere AR-progresjonen inkluderer DMARD- eller antirefaktiske legemidler som endrer sykdommen, for eksempel:

 • metotreksat
 • Leflunomide (arava)
 • Hydroksyklorokin (plaquenil)

Andre legemidler som brukes til å behandle AR inkluderer organiske agenter og # 8211; Medisiner produserte alle «8217; levende celle interiør. Disse inkluderer abatacept (orencia) og adalimumab (Humira). Disse er ofte foreskrevet hvis DMARDene ikke virker.

Kirurgi

Legen kan anbefale kirurgi hvis narkotika ikke forbedrer forholdene dine. En total felles erstatning eller felles fusjon kan stabilisere og justere de berørte leddene.

Alternative behandlinger

Fysioterapi kan være effektiv behandling for å forbedre felles fleksibilitet.

Selv fiskeolje kosttilskudd og urt medisiner kan gi smertelindring og # 8217; betennelse. Snakk med legen din før du prøver noe nytt, men siden kosttilskudd ikke er regulert og kan forstyrre noen rusmidler.

L’Ar kan være en permanent tilstand, men du kan fortsatt leve et sunt og aktivt liv etter diagnosen. Du finner det beste resultatet og muligheten for å remisjon når du holder deg aktiv og følger behandlingsplanen som anbefales av legen din.