Diagnose av parvovirus i graviditet | Healthline

Hvordan parvovirus B19 er diagnostisert i moren?

Parvovirus er vanligvis diagnostisert gjennom en blodprøve for antistoffer mot viruset. Antistoffer er celler produsert av immunsystemet som svar på A & # 8217;. Hvis blodprøven viser at du har antistoffer, er du immun mot viruset. Hvis du er utsatt for parvovirus under graviditet, bør du umiddelbart ta en test av antistoffer.

Tabell 1 beskriver hvordan legen tolker resultatene av antistoffetester for parvovirus. Husk at IgM Antistoff er den første som vises under # 8217;. Vanligvis forblir tilstede i 90-120 dager, forsvinner deretter. IgG-antistoffet vises vanligvis syv til 14 dager etter eksponeringen og forblir i blodet for livet. En negativ test betyr at antistoffet ikke er tilstede; En positiv test betyr at den er tilstede.

Tabell 1. Tolkning av antistoffetester for parvovirus & # 8211; Innledende test utføres så snart som mulig etter displayet.

Antistoff i moren

Igmantibody i moren

IgG Negativ tolkning av immun positive: ingen risiko for andre infeksjon; Ingen risiko for fetalenegativonegativisusceptible-testen bør gjentas i 3 uker for å avgjøre om antistoffene tar handling acute-l’infeksjon har skjedd minst 3, men mindre enn 7 dager siden; Fetusen er i fare og krever positiv positiv overvåking under vann infeksjon: Infeksjonen skjedde for mer enn 7 dager siden, men mindre enn 120 dager siden; Fosteret er i fare og krever en oppmerksom evaluering

Som du kan se, hvis bare L & # 8217 er tilstede; IgG antistoff, er du immun mot viruset. En fremtidig infeksjon er ekstremt usannsynlig, og barnet ditt er ikke i fare. Imidlertid indikerer tilstedeværelsen av # 8217; IgM-antistoffet, med eller uten IgG-antistoffet, indikerer en infeksjon på 8217;. Barnet ditt er i fare for infeksjon og bør evalueres umiddelbart.

Hvis de ikke er tilstede enten # 8217; antistoff IgM eller L’IgG antistoff, er du utsatt for infeksjoner. Antistoffene Test skal gjentas om tre uker for å avgjøre om du faktisk bekreftet en infeksjon i & # 8217. Hvis IGM-antistoffet vises i din neste blodprøve, vil legen utføre en rekke ultralydeksamen i de følgende 10-xnumx-ukene for å evaluere barnets velvære.

Hvordan diagnostisert L’parvovirus infeksjon i foster?

En ultralydstest er den mest effektive måten til legen din for å diagnostisere parvovirus i ufødte barn. Inkubasjonsperioden for viruset & # 8211; Tiden mellom overføringen av viruset og utviklingen av symptomer og # 8211; Det kan være lengre i et foster enn i et barn eller en voksen. Dermed bør du sende inn en rekke ultralydeksamen for 10-xnumx uker etter den akutte infeksjonen (primær). A’ultralyd kan oppdage føtale anemi tester, den viktigste konsekvensen av fosterinfeksjonen. Tegnene på anemi inkluderer idrop (samling av væsker i hodebunnen, under huden og i brystet og i # 8217; magen) eller endringer i blodstrømsmodeller (som kan oppdages av Ultralyds / Ultralyd).

Hvis ultralydet ultralyd ikke viser at barnet ditt har hydropen, er det ikke nødvendig med ytterligere diagnostiske studier. Men hvis ultralydet antyder tegn på føtale hydrops og du er gravid fra mindre enn 15 til 20 uker, vil legen umiddelbart holde barnet ditt.