Diagnose av osteoporose: en prosess i flere faser

COS’er osteoporosen?

L’Osteoporose er en tilstand som oppstår når en person opplever et betydelig tap av bein tetthet. Dette betyr at beinene blir mer skjøre og underlagt frakturer. Ordet & # 8220; osteoporose & # 8221; betyr & # 8220; porøs bein & # 8221;.

Tilstanden påvirker vanligvis eldre og kan forårsake tap av høyde over tid.

Hva er trinnene for en diagnose av osteoporose?

Diagnose av osteoporose krever vanligvis flere passasjer. En lege vil nøye vurdere risikoen for osteoporose og brudd. Passasjerene for diagnosen av osteoporosen inkluderer følgende:

Medisinsk historie

En lege stiller spørsmål om risikofaktorene i Osteoporose. En familiehistorie av osteoporose øker risikoen. Selv livsstilsfaktorer, inkludert kosthold, fysisk aktivitet, alkoholforbruk vaner og røykvaner, kan påvirke risikoen. En lege vil også undersøke de medisinske forholdene du har og stoffene du måtte ha tatt. Symptomene på # 8217; osteoporose som legen sannsynligvis vil spørre deg, inkluderer noen beinfrakturer som har skjedd, en personlig historie med ryggsmerter, et tap av høyde over tid eller en buet stilling.

Utførelse av en fysisk undersøkelse

En lege vil måle høyden på en person og vil sammenligne den med tidligere målinger. Høyde tap kan indikere osteoporosen. Legen din kan spørre deg selv om du har problemer med å komme opp fra en øktposisjon uten å bruke armene dine til å løfte deg selv. De kan også utføre blodprøver for å evaluere vitamin D-nivåer, så vel som andre blodprøver for å bestemme den generelle metabolske aktiviteten til beinene. L’Metabolisk aktivitet kan økes i tilfelle osteoporose.

Sendt til en bein tetthetstest

Hvis en lege bestemmer at du er i fare for osteoporose, kan du sende inn en bein tetthetstest. Et vanlig eksempel er en dobbelt-energi røntgenabsorbimeter (Dexa). Denne raske og smertefrie testen bruker røntgenbilder for å måle bein tetthet og risikoen for brudd.

Utførelse av blodprøver og urin

Medisinske forhold kan forårsake bein tap. Disse inkluderer feilfunksjonen i parathyroid og skjoldbruskkjertelen. En lege kan utføre blod og urin tester for å utelukke den. Test kan dekke fotballnivåer, skjoldbruskfunksjon og testosteronnivåer hos menn.

Hvordan en bein mineral tetthet test fungerer?

Sekund Radiologisk selskap av Nord-Amerika (RSNA), en DEXA-skanning er standarden for å måle en persons tetthet av en person og deres risiko for osteoporose. Denne smertefrie testen bruker røntgenstråler for å måle bein tetthet.

En strålingstekniker utfører en DEXA-skanning ved hjelp av en sentral eller perifer enhet. En sentral enhet er mer vanlig brukt på et sykehus eller et medisinsk kontor. Personen ligger på et bord mens en skanner brukes til å måle beindensiteten til hoften og vertebral kolonnen.

En perifer enhet er mer vanlig brukt i mobile helse messer eller apotek. Leger kaller perifere tester & # 8220; Screening test & # 8221;. Enheten er mindre og ligner en boks. Du kan legge en fot eller en arm i skanneren for å måle benmasse.

Sekund RSNA, Testen krever 10 til 30 minutter å kjøre. Legene kan også utføre en ekstra test kjent som lateral vertebral vurdering (LVA). Fordi ryggsmerter er både et hyppig symptom på vertebrale frakturer av osteoporose og et vanlig symptom generelt, har LVA blitt evaluert for å avgjøre om det kan hjelpe leger som skiller den ikke-spesifikke ryggsmerter. Denne testen bruker Dexa-maskiner for å avgjøre om noen allerede har spinalfrakturer. L’Samlet klinisk nytte av denne testen i diagnose og behandling av osteoporose forblir kontroversiell.

Dexa-avbildningsresultatene inkluderer to poeng: en t score og en z-poengsum. T-poenget sammenligner en persons beinmasse med en ung voksen voksen. I følge National Foundation for L’osteoporose, Resultatene faller innenfor følgende kategorier:

  • større enn -1: normal
  • Fra -1 til -2.5: Redusert benmasse (kalt osteopeni, en potensiell forløperforhold av osteoporose)
  • mindre enn -2.5: Indikerer vanligvis osteoporose

AZ-poengsummen sammenligner benmineraldensiteten til en person med det av mennesker i samme alder, kjønn og kroppstype generelt. Hvis din Z-poengsum er mindre enn -2, kan noe annet enn normalt aldring være ansvarlig for nedgangen i bein mineral tetthet. Ekstra tester kan garanteres.

Disse diagnostiske testene betyr ikke at du sikkert vil oppleve osteoporose eller beinfraktur. I stedet hjelper de legen din til å evaluere risikoen din. De indikerer også en lege som kanskje trenger videre behandling og bør diskuteres.

Hva er risikoen for diagnostiske tester for osteoporose?

En DEXA-skanning bør ikke forårsake smerte. Imidlertid innebærer det en lavere eksponering for stråling. I følge RSNA, L’Utstillingen er en tiendedel av en tradisjonell radiograf.

Kvinner som kunne være potensielt gravide, kan ikke anbefales. IF C’det er en indikasjon på en høy risiko for osteoporose i en gravid kvinne, kan det ta hensyn til muligheten for å diskutere fordeler og ulemper ved DEXA-testen med legen din.

Hvordan jeg forbereder seg på diagnostiske tester for L’osteoporose?

Det er ikke nødvendig å følge en spesiell diett eller avstå fra å spise før en DEXA-test. Imidlertid kan en lege anbefale å avstå fra # 8217; ta fotballtilskudd om dagen før testen.

En kvinne bør også informere røntgenteknikeren om det er en sjanse for at den kan være gravid. En lege kan utsette testen før etter fødselen eller gi råd til måter å minimere strålingseksponeringen.

Hva er perspektivet etter en diagnose av osteoporose?

Leger bruker testresultater for å gjøre behandlingsanbefalinger for personer med osteopeni og osteoporose. Noen mennesker må kanskje gjøre livsstilsendringer. Andre kan kreve narkotika.

Sekund American College of Rheumatology, Personer med lav benetetthetspoengsum kan også motta en bruddrisikovurdering (FRAX). Denne poengsummen forutsetter sannsynligheten for at en person lider en beinfraktur i det neste tiåret. Leger bruker FRAX-score og testresultater av Bone Mineral Density (BMD) for å anbefale behandlinger.

Disse resultatene betyr ikke at du vil passere fra # 8217; osteopeni All’osteoporose eller at du vil lide en fraktur. I stedet oppfordrer de forebyggingsmetoder. Eksempler inkludert:

  • Fallforebyggende tiltak
  • Øk fotball i kostholdet
  • medisinering
  • avstå fra røyking