Diagnose av lungekreft: Test og Staging

Beskrivelse

Legene deler lungekreft i to hovedtyper basert på # 8217; aspektet av tumorceller under mikroskopet. De to typene er småcellet lungekreft og ikke-småcellet lungekreft, som er mer vanlig. I følge American Lung Association, Lungekreft er den viktigste årsaken til kreftdødsfall for både menn og kvinner i USA.

Hvis du tror du har lungekreft symptomer, kontakt legen din umiddelbart. Legen din vil evaluere din medisinske historie, vil evaluere risikofaktorene du har og vil utføre en fysisk undersøkelse. Legen kan derfor anbefale flere tester, om nødvendig.

Lungekreft tester kan være invasive og kan utsette folk for unødvendige farer. Men siden folk vanligvis ikke viser symptomer til sykdommen er avansert, kan screening bidra til å oppdage det tidlig, når det har større sjanse for å helbrede behandling. Generelt vil legen gi råd om en screeningstest hvis du fant en grunn til å tro at du kan ha.

For å lære mer: Hva vil du vite om lungekreft? »

Diagnose av lungekreft

Fysisk undersøkelse

Legen din vil sjekke dine vitale tegn som oksygenmetning, hjertefrekvens og blodtrykk vil lytte til pusten og kontrollere tilstedeværelsen av hevelse til leveren eller lymfeknuter. De kan sende deg flere tester hvis de finner noe unormalt eller tvilsomt.

Tac

En TC-skanning er en radiografi som utløser forskjellige interne bilder mens du dreier seg rundt kroppen din, og gir et mer detaljert bilde av dine indre organer. Kan hjelpe legen din til å identifisere tidlige svulster eller svulster bedre enn standard røntgen.

bronkoskopi

Et tynt og opplyst rør kalt bronkoskop vil bli satt inn gjennom munnen eller nesen og ned i lungene for å undersøke bronkiene og lungene. De kan ta en prøve av celler for eksamen;.

Cytologi av’spectalhip

L’Sputum eller slim, er et tett væske som eksploderer med hoste av lungene. Legen vil sende et utvalg av sputum til et laboratorium for mikroskopisk undersøkelse av eventuelle tumorceller eller smittsomme organismer som bakterier.

Pulmonal Biopsy

Imaging Tests kan hjelpe legen din å oppdage masser og svulster. Noen svulster kan ha mistenkelige funksjoner, men radiologer kan ikke være sikre på at de er godartede eller ondsinnede. Bare en biopsi kan hjelpe legen din avgjøre om mistenkelig lunge lesjoner er kreftfremkallende. En biopsi vil også hjelpe deg med å bestemme hvilken type kreft og vil bidra til å drive behandling. Ulike metoder for lungebiopsi inkluderer følgende:

 • Under en choring legger legen en lang nål for å ta en prøve av væske, kalt pleural pouring, blant lagene av stoff som kyster lungen.
 • Under en tynn nålesuging bruker legen en slank nål for å ta celler fra lungene eller lymfeknutene.
 • En kjernebiopsi er lik en suging med tynn nål. Legen bruker en nål for å trekke tilbake en større prøve som heter & # 8220; kjerne & # 8221;.
 • Under en thoracoskopi utfører legen små graveringer i brystet og i ryggen for å undersøke det lunge stoffet med et tynt rør.
 • Under en mediastinoskopi legger legen et tynt og opplyst rør gjennom en liten gravering på toppen av brystbenet for å se og trekke ut stoff og lymfeknuteprøver.
 • Under A’endobronchial ultralyd, bruker legen lydbølger til å kjøre et bronkoskop langs luftrøret eller # 8220; luftrøret og # 8221; Å søke etter svulster og fotografere dem hvis de er til stede. De vil også ta prøver fra de aktuelle områdene.
 • Under en thorakotomi utfører kirurgen en lang thorax gravering for å fjerne lymfeknutevev og andre stoffer for undersøkelse.

Test for diffusjonen av lungekreft

Legene bruker ofte en TAC som innledende bildebehandlingstest. Innebærer den kontrasterende fargestoffinjeksjonen i venen. TC leverer legen A’bilde av lungene og andre organer der kreft kan ha spredt seg som lever og binyrer. Legene bruker ofte TC også å kjøre biopsi nåler.

Andre tester kan være nødvendig for å avgjøre om og hvor kreft har spredt seg eller metast, i kroppen:

 • Legene kan kreve magnetisk resonans når de mistenker lungekreft for å ha spredt seg til hjernen eller ryggmargen.
 • En positron-utslippstomografisk skanning inkluderer injeksjon av et radioaktivt stoff, eller sporstoffer, som vil bli samlet i kreftceller, slik at legen kan se områder med kreft.
 • Legene bestiller bein skanner bare når de mistenker at kreft spredt til bein. Innebærer l’injeksjon av radioaktivt materiale i venen, som akkumuleres i unormale eller kreftfulle områder av beinet. De kan da se det på’bilde.

Lungekreftfaser

Lungekreftstadiet beskriver progresjon eller # 8217; kreftforlengelse. Hvis du mottar en diagnose av lungekreft, vil fasen hjelpe legen din til å finne en behandling for deg. Staging angir ikke eksklusivt kurs og lungekreft utfall. Ditt perspektiv avhenger av:

 • Generell tilstand av helse og ytelse
 • makt
 • Andre helsemessige forhold
 • Svar på behandling

Lungekreft er hovedsakelig klassifisert som små celle pulmonal karsinom eller ikke-små celler. Ikke-liten kreft er mer vanlig.

Små celle lungekreftfaser

Små celle lungekreft manifesterer seg i to faser kalt & # 8220; Limited & # 8221; og & # 8220; utvidet & # 8221;.

Det begrensede stadion er begrenset til brystet og er vanligvis i en lunge og i de nærliggende lymfeknuter. Standardbehandlinger inkluderer kjemoterapi og strålebehandling.

Den utvidede fasen innebærer både lungene og andre deler av kroppen. Legene behandler vanligvis denne fasen med kjemoterapi og støttekurer. Hvis du har denne typen lungekreft, vil du kanskje se om du er kandidat for en klinisk studie som er utformet for å evaluere effektiviteten og sikkerheten til nye stoffer.

Faser av ikke-små celle pulmonal karsinom

 • I den okkulte fasen er lungekreftcellene i # 8217; sputum eller i en prøve som høstes under en test, men det er ingen tegn på lungekreft.
 • I trinnet 0 er kreftcellene bare funnet i det innerste belegget av lungen og kreft er ikke invasiv
 • I fase 1a er kreft plassert i den innerste lungens innerste foring og i det dypeste lunge stoffet. Videre er svulsten ikke lenger bred enn 3 centimeter (cm) og har ikke invadert bronki- eller lymfeknuter.
 • I fase 1b har kreft blitt større og dypere i lunge stoff, gjennom lungen og pleura, har en diameter større enn 3 cm eller har vokst i hovedbronchus, men har ennå ikke invadert lymfeknuter. Kirurgi og noen ganger kjemoterapi er behandlingsmuligheter for pulmonal tumorer i stadier 1A og 1B.
 • I 2A-scenen har kreft en diameter på mindre enn 3 cm, men spredt seg til lymfeknuter på samme side av svulstekisten.
 • I fase 2b har kreft vokst i brystveggen, i hovedbronchum, i pleuraen, i membranen eller i hjertevevet, har en diameter større enn 3 cm og kan også ha spredt seg til lymfeknuter.
 • I fase 3a har kreft spredt seg til lymfeknuter i midten av brystet og på samme side av svulsten og svulsten er av hvilken som helst størrelse. Behandling for denne fasen kan føre til en kombinasjon av kjemoterapi og stråling.
 • I fase 3b invaderte kreftvurderte lymfeknuter på motsatt side av brystet, nakken og kanskje hjerte, av de viktigste blodkarene eller # 8217; spiserøret og svulsten er av hvilken som helst størrelse. Behandling for denne fasen gir kjemoterapi og noen ganger strålebehandling
 • I fase 4 har lungekreft spredt seg til andre områder av kroppen, sannsynligvis binyrene, leveren, bein og hjerne. Behandling for denne fasen gir kjemoterapi, støtte eller komfort, omsorg og muligens et klinisk eksperiment hvis du er kandidat og velger å delta.

Hva er perspektivet?

Kontakt legen din umiddelbart hvis du mistenker at du har lungekreft. Mange tester er tilgjengelige for å bekrefte en diagnose og identifisere i hvilken fase kreft er funnet hvis du har kreft. Finn kreft i den første fasen kan hjelpe legen din til å redigere den på en tidlig og mer effektiv måte. Uansett kreftfasen, er behandlingen tilgjengelig.

Frank’S Lungekreft Survivor Story