Diagnose av KOL: Spirometri, røntgenstråler og 6 flere tester for KOL

Beskrivelse

En diagnose av kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) er basert på tegn og symptomer, på eksponeringshistorien til lungeirriterende stoffer (for eksempel røyking) og på familiehistorie. Legen må utføre en fullstendig fysisk eksamen før du bestemmer en diagnose.

KOL-symptomer kan utvikle seg sakte og mange av symptomene er ganske vanlige.

Legen vil bruke et stetoskop for å lytte til hjerte- og lungelyder og kan foreskrive noen eller alle følgende tester.

Spirometri

Den mest effektive og vanlige metoden for å diagnostisere KOLS er spirometri. Det er også kjent som en lunge- eller PFT-funksjonstest. Denne enkle og smertefrie testen måler funksjonen og lungekapasiteten.

For å utføre denne testen, vil du utløpe den mest kraftig mulige i et rør som er koblet til spirometeret, en liten maskin. Det totale volumet av luft som utåndes av lungene kalles Vital Capasce Tvunget (FVC).

Andelen tvunget FVC i første sekund kalles FEV1. FEV er for tvungen utstillingsvolum. Maksimal hastighet som lungene tømmer kalles topp ekspiratorisk strømningshastighet (PEFR).

Spirometri resultater bidrar til å bestemme hvilken type lungesykdom du har og dens alvorlighetsgrad. Resultatene kan tolkes umiddelbart.

Denne testen er den mest effektive fordi den kan bestemme COPD før betydelige symptomer vises. Det kan også hjelpe legen din til å overvåke COPD-progression og overvåke behandlingseffektiviteten.

Forholdsregler

Siden spirometrien krever å puste ut med kraft, anbefales det ikke til noen som nylig har hatt et hjerteinfarkt eller en hjerteoperasjon.

Det er viktig å være helt helbredet av noen sykdommer eller alvorlige forhold før testen. Selv om du er i utgangspunktet sunt, kan du føle deg litt & # 8216, pustet og svimmelhet umiddelbart etter testen.

Reversibilitetstest med bronkodilator

Denne testen kombinerer spirometri med bruk av en bronkodilator, som er et legemiddel for å åpne luftveiene.

For denne testen vil du gjennomgå en standard spirometrisk test for å få en grunnleggende måling av lungens operasjon. Så etter ca. 15 minutter, vil du ta en dose bronkodilatormedikament og gjenta den spirometriske testen.

Denne screeningen er også nyttig i å overvåke folk som allerede er diagnostisert med COPD, astma eller begge deler. Testresultatene kan hjelpe en lege avgjøre om din nåværende bronkodilatorterapi fungerer, eller hvis den må tilpasses.

Blodanalyse

Blodprøver kan hjelpe legen din avgjøre om symptomene er forårsaket av en infeksjon eller en annen medisinsk tilstand.

En blodprøve av arterielt blod vil måle oksygenivåer og karbondioksid i blodet. Dette er en «8217; indikasjon på hvordan lungene fungerer. Denne måling kan indikere hvor alvorlig KOL, og hvis du kanskje trenger oksygenbehandling.

De fleste har ingen problemer med blodprøver. Det kan være et veldig mildt ubehag eller blåmerker på det punktet hvor nålen er satt inn; men disse bivirkningene varer ikke lenge.

Genetiske tester

Mens røyking og # 8217; eksponering for skadelige stoffer i # 8217; miljøet er hovedårsakene til KOL, det er også en arvelig risikofaktor for denne tilstanden. En familiehistorie av for tidlig KOL kan rapportere at du har tilstanden.

Legen kan sjekke alfa-1 antitripsinnivåene (AAT). Dette proteinet bidrar til å beskytte lunger fra inflammasjon forårsaket av irriterende stoffer som forurensning eller røyk. Det er produsert av leveren og dermed frigjort i blodet.

Personer med lave nivåer har en tilstand som kalles alfa-1 antitripsinunderskudd og utvikler ofte 70-tallet COPD. Gjennom genetiske tester kan du finne ut om du har mangel på AAT.

Den genetiske testen for AAT-mangelen utføres med en blodprøve. L’blodanalyse er generelt ufarlig.

Men finn at du mangler med AAT, kan være vanskelig, spesielt hvis du ikke har blitt diagnostisert med COPD. Mangler i AAT garanterer ikke at til slutt vil du ha problemer med lungene, men det øker oddsen.

Hvis du er diagnostisert med KOL, men du har aldri røkt, har du aldri jobbet rundt skadelige og forurensende kjemikalier, eller du er mindre enn 50 år, kan du mangle med AAT.

Bryst eller TAC X-Ray

En TC-skanning er en type røntgen som skaper A’mer detaljert bilde enn en standard røntgenstråle. Enhver type radiografi valgt av legen vil gi en «8217; bilde av thorax interiøret, inkludert hjerte, lunger og blodårer.

Legen din vil kunne se om du har bevis på KOL. Hvis symptomene dine er forårsaket av en annen tilstand som kardiale insuffisiens, vil legen din kunne identifisere det også.

TC-skanninger og standard røntgenstråler er indolor, men de utsetter deg for små mengder stråling.

Strålingen som brukes til en TC-skanning er større enn det som kreves for en typisk radiografi. Selv om strålingsdoser for hver test er relativt lave, bidrar de til mengden eksponering for stråling som mottar i løpet av livet ditt. Dette kan litt øke risikoen for kreft.

Det nye CT-utstyret krever imidlertid mindre stråling for å produsere detaljerte bilder i forhold til forrige teknologi.

Undersøkelse av’Spektor

Legen kan foreskrive en undersøkelse av sputumet, spesielt hvis du har en produktiv hoste. L’Spectorhip er exhaling slim.

Analysen av det ekspektoratet kan bidra til å identifisere årsaken til respiratoriske vanskeligheter og kan bidra til å oppdage noen lungevulster. Hvis du har en bakteriell infeksjon på 8217, kan det også identifiseres og behandles.

Tossere nok til å produsere en sputum prøve kan være ubeleilig for noen få øyeblikk. Ellers er det ingen reelle risikoer eller ulemper for en eksamen Dell & # 8217;. Det kan være veldig nyttig for å diagnostisere tilstanden din.

Elektrokardiogram (EKG eller EKG)

Legen kan kreve et elektrokardiogram (EKG eller EKG) for å avgjøre om mangelen på pusten skyldes en hjertesykdom i stedet for et lungeproblem.

Over tid kan imidlertid pusteproblemene forbundet med KOL føre til hjertekomplikasjoner, inkludert unormale hjerterytmer, hjertesvikt og hjerteinfarkt.

En EKG måler L’Hearts elektrisitet og kan bidra til å diagnostisere en hjerterytmeforstyrrelse.

L’EKG er generelt en sikker test med få risikoer. Noen ganger kan du føle en liten hudirritasjon i området der limet for en elektrode er plassert. Hvis et EKG innebærer en innsatsstest, kan screening hjelpe deg med å oppdage eventuelle unormale hjerterytmer.

Forbered deg på COBD-testen

KOL-tester krever lite forberedelse. Du bør ha behagelige klær og unngå rikelig måltid på forhånd. Du bør også komme til avtalen på forhånd for å fylle ut alle nødvendige dokumenter.

Før spirometrien eller EKG-testene, må du kontakte legen din noen rusmidler. Noen stoffer, koffein, røyk og trening kan påvirke testresultatene.

Hvis du for eksempel gjør en reversibilitetstest med bronkodilator, må du kanskje vente på å bruke bronkodilatoren til den delen av testen.

Ta kontakt med legen din eller testsentralen noen dager før testen for å se hvilke begrensninger som gjelder for deg. Pass på at du følger alle forhåndsprøveinstruksjoner, slik at resultatene er like nøyaktige som mulig.

Ta bort

KOL-tester utføres vanligvis uavhengig av legen din. Blodprøver utføres på et analysesenter, og prøvene sendes til et laboratorium for studien. Resultatene kan ofte oppnås innen et par dager eller maksimalt, et par uker.

Spirometriske testresultater krever også et par dager for å nå legen, selv om legen kan være i stand til å se dem samme dag hvis det er i en hast. Det samme gjelder for TC-skanninger og andre bildebehandlingstester.

Genetiske tester har en tendens til å ta et par uker.

Resultatene av en kultur på’Sputum kan ta fra en dag eller to til et par uker. Tidsperioden avhenger av typen tilstand som er underlagt undersøkelser.

Venter på resultater kan være vanskelig, men få nøyaktige testresultater er avgjørende for å diagnostisere tilstanden din riktig og etablere en effektiv behandlingsplan.