Diagnose av hyperaktiv blære: hvilke tester som skal forvente

Beskrivelse

Det er ikke uvanlig at folk er motvillige til å snakke med legen sin i symptomene knyttet til blæren. Men å jobbe med legen din er viktig for å få en diagnose og finne riktig behandling.

For å diagnostisere en hyperaktiv blære (OAB), vil legen sannsynligvis stille deg spørsmål om din medisinske historie og gi deg en fysisk eksamen og minst en test. Legen vil trolig kreve et utvalg av urin for testen og kunne lede deg til en spesialist for ytterligere vurderinger og behandlinger. Mer informasjon om symptomene på den offline adresseboken.

Hold en blæredagbok

Legen din vil stille deg spørsmål om symptomer som en del av diagnostisk prosess. En blæredagbok kan gi nyttig informasjon. Dette er noe du kan ta med til din avtale. Vil gi legen din om forholdene dine. For å lage en blæredagbok, ta opp følgende informasjon over flere dager:

  • Ta opp alt du drikker, hvor mye og når.
  • Ta opp når urigere, hvor lang tid det tar og tiden mellom hvert besøk på badet.
  • Legg merke til alvorlighetsgraden av det haster som du føler, og hvis et ufrivillig tap av urin oppstår.

Fysisk undersøkelse og grunnleggende tester

Legen vil utføre en fysisk undersøkelse etter å ha diskutert symptomene. L’Eksamen kan inkludere en eller flere av de følgende testene:

Bekken eller prostataundersøkelse

Under en kvinnelig bekken eksamen vil legen din undersøke deg for noen vaginale anomalier og å se om bekkenmuskulaturen som trengs for vannlating, er i god stand. Legen vil også kontrollere styrken til det muskulære festet i vaginalregionen. De svake bekkenmuskulaturen kan føre til inkontinens fra haster eller inkontinens fra stress. Den presserende inkontinensen er vanligvis et symptom på oversiktsadresseboken, mens stressinkontinensen vanligvis er uavhengig av omrisset adresseboken.

Hos menn vil en prostataundersøkelse avgjøre om en prostataforstørrelse forårsaker symptomene på den offline adresseboken.

Nevrologisk undersøkelse

Legen din vil utføre en nevrologisk test for å sjekke dine reflekser og sensoriske svar. Motorrefleksjonene til musklene kontrolleres fordi en nevrologisk tilstand kan forårsake adresseboken av nettet.

Stresstest for hoste

Denne testen vil utelukke muligheten for stressinkontinens, som er forskjellig fra den opprinnelige adresseboken. Stresstesten for hoste består av å drikke væsker, slappe av senere og deretter hoste for å se om stress eller fysisk innsats forårsake urininkontinens. Denne testen kan også bidra til å avgjøre om blæren fylles opp og tømmes som den skal.

Urinprøve

Legen vil også be deg om å gi et utvalg av urin, som kontrolleres for eventuelle anomalier. Tilstedeværelsen av blod eller glukose kan indikere forhold som har symptomer som ligner på de angitte adresseboken. Tilstedeværelsen av bakterier kan indikere en [8217; urinveisinfeksjon (UTI). Denne tilstanden kan forårsake nødfølelser. Hyppig vannlating kan også være et tegn på diabetes.

Urodynamiske tester

Urodynamiske tester måler blærens evne til å tømme riktig. De kan også avgjøre om blæren kontrakterer ufrivillig. Ufrivillige sammentrekninger kan forårsake haster, frekvens og inkontinenssymptomer.

Legen din vil be deg om å gi et utvalg av urin. Slik at legen vil sette inn et kateter i blæren gjennom urinrøret. Måle mengden urin forblir i blæren etter urinering.

Legen kan også bruke kateteret til å fylle blæren med vann for å måle kapasitet. Det vil også tillate dem å se hvor full blæren din er før du føler behovet for å urinere. Legen din kan foreskrive et antibiotika før eller etter tester for å forhindre infeksjon.

Uroflowmetry

Under denne testen, urin i en maskin kalt uroflowmeter. Denne enheten måler volumet og hastigheten på vannlating. Maksimal strømningshastighet vises på en graf og avslører dersom blæremuskelen er svak eller hvis C’er en blæreberegning, som en blæreberegning.

Ta ut mat

Generelt krever en diagnose av offline adressebøker bare en medisinsk undersøkelse. Legen vil bruke testene for å avgjøre hva som forårsaker disposisjonsadresseboken og bidra til å bestemme det beste behandlingskurset.