Diagnose av en sykdom: blodprøver for MS

Hvordan blodprøver bidrar til å diagnostisere MS?

Multiple sklerose (SM) er en kronisk sykdom i sentralnervesystemet. Symptomene varierer fra person til person. Siktproblemer, balanse, koordinering og tretthet er blant de vanligste symptomene.

Om 2.3 millioner Folk over hele verden har MS. Det er ingen nasjonalregister i USA, men det anslås at det vil påvirke 400.000 amerikanere.

Blodprøver er ofte en effektiv måte å eliminere eller bekrefte andre diagnoser. Blodprøver kan hjelpe legen din til å ekskludere forhold som Lyme sykdom som utløser noen av SMs samme symptomer. Dette nærmer seg legen din på en nøyaktig diagnose.

Siden symptomene går og det er en test som gir en endelig diagnose, kan det ta lang tid å diagnostisere MS. En ny type blodanalyse viser mange løfter, men ytterligere kliniske studier er nødvendig.

Selv om ventetiden kan være frustrerende, vil hver test bidra til å eliminere eller bekrefte andre potensielle årsaker til symptomer.

Utelukke lignende forhold

Ulike forhold forårsaker symptomer som ligner på MS. Alle disse bør undersøkes. Noen liker LeucenceFalopathy Progressive Multifocal (PML) Virus E cerebral tumorer, Det kan identifiseres med en magnetisk resonans.

Blodprøver kan bidra til å gi indikasjoner på andre MS-imitatorer, for eksempel:

Lyme’s sykdom

Prikking eller nummenhet i armene, hender, ben og føtter er vanlige symptomer på begge MS Lyme’s sykdom. Lyme sykdom er en infeksjon på 8217, som overføres av flått som kan spre seg til sentralnervesystemet. Med Lyme’s sykdom, vil du sannsynligvis ha en’utslett.

Selv om det ikke er 100% nøyaktig, Immunosorbent klokt knyttet til enzymer Og western blot blodprøver kan oppdage tilstedeværelsen av Lyme sykdom infeksjon i blodet. Selv om noen symptomer er de samme, er behandlinger for MS og Lyme sykdom forskjellig. Lyme sykdom i begynnelsen kan ofte helbredes med en syklus av orale antibiotika.

Systemisk erytematøs lupus

Lupus Det er en inflammatorisk autoimmun sykdom som kan slå sentralnervesystemet. Symptomene som deler lupus og MS inkluderer:

 • nummenhet
 • prikking
 • utmattelse
 • Visjonsproblemer

Som MS, er det ingen enkelt test for lupus. En positiv blodprøve for Antinucleære antistoffer Og andre antistoffer kan indikere lupus eller en annen autoimmun sykdom, men ikke MS. Behandling for lupus avhenger av symptomer.

Devic sykdom

Optisk nevromyelitt, bedre kjent som devisiske sykdom, er en sjelden immunologisk sykdom som overraskende ligner på MS. De to forholdene deler mange symptomer, inkludert:

 • Sløret eller tapt syn
 • svakhet
 • nummenhet
 • Blæreproblemer
 • spasticitet

En test kalt NMO-IgG-blodprøve vil være negativ hos mennesker med SM, men positivt i 70 prosent av mennesker med devic sykdom. Devic sykdom reagerer ikke på samme legemidler som modifiserer SM-sykdommen. Det kan behandles med steroider og andre immunosuppressormedikamenter.

Vitaminmangel

Noen vitaminmangel, som mangelen på Vitamin B-12, Det kan forårsake symptomer som imiterer de av MS.

Demyelinisering, Vanlige både i mangel på B-12 og i M, er det skade på det beskyttende belegg som omgir nervefibrene ALL’interiør i sentralnervesystemet. Symptomer på vitamin B-12-mangel inkluderer nummenhet og prikking til hender og føtter, svakhet og tretthet.

Kobber, sink og Vitamin E Mangler kan også forårsake nevrologiske symptomer.

En enkel blodeksamen kan kontrollere nivåene av essensielle vitaminer i blodet. Legen din kan veilede deg gjennom behandlingsplanen med kosttilskudd og diettendringer.

Andre diagnostiske tester

For å komme til diagnosen SM, må legen finne:

 • skade i to forskjellige områder av sentralnervesystemet
 • at områdene av skade har utviklet seg i to forskjellige øyeblikk over tid
 • at alle andre mulige diagnoser er utelukket

Vanligvis er det nødvendig med en rekke tester for å oppfylle diagnosekriteriene. Foruten # 8217; Anamnesis av symptomer og blodprøver, kan legen til og med foreskrive følgende eksamener.

MR

En magnetisk resonans er smertefri, ikke-invasiv og kan produsere detaljerte bilder. Utført med og uten kontrasterende fargestoff, kan en magnetisk resonans identifisere skade på hjernen og ryggmargen. Bilder kan vise om lesjonene er gamle, nye eller for tiden aktive. I tillegg til diagnosen kan en magnetisk resonans bidra til å overvåke sykdomsprogresjonen.

Spinal Touch

Selv om lumbal punktering Det kan ikke utelukke eller bekrefte MS, kan hjelpe med diagnosen. Spinalvæsken oppnås fra en nål satt inn mellom beinene i nedre ryggraden. I mennesker med SM, inneholder spinalvæske noen ganger høye nivåer av IgG-antistoffer eller proteiner kalt oligokonale bånd, som også kan være forårsaket av andre sykdommer. Av 5 prosent 10 av mennesker med SM presenterer ikke spinalvæskeanomalier.

Visuelle fremkallte potensialer

Denne testen planlegger å fikse en skjerm med et alternativt kontrollplan. Dette bidrar til å avgjøre om C’Det er litt skade på gatene i den optiske nerven.

Hva blir det neste?

Etter diagnosen er det neste trinnet å diskutere behandlingsalternativene med legen. Det er en voksende liste over modifiserende narkotika sykdommen designet for å redusere effekter og redusere sykdomsprogresjonen i relapsing MS. Disse stoffene har ikke vist seg å jobbe for de progressive typer SM.

Disse kraftige stoffene må antas stadig å være effektive og kan ha alvorlige bivirkninger. Pass på at du diskuterer fordeler og ulemper med hver med legen din. Andre symptomer kan også behandles, for eksempel L’tretthet.

Legen din kan lede deg til lokale ressurser for å lære om MS. Du kan finne nyttig å bli med i en støttegruppe for MS, Online eller Personlig. Selv om alles erfaringer med MS er forskjellige, kan det være nyttig å dele dine erfaringer med andre.

Det er ingen kur for SM, så ledelsen er en livsforpliktelse. I tillegg til din praktiserende utøver, vil du også trenge en nevrolog i helsepersonellet ditt for å evaluere symptomene og overvåke sykdomsprogresjonen.

Noen ganger kan MS føre til alvorlige funksjonshemninger, men de fleste fortsetter å ha en god livskvalitet og kan forvente et normalt liv.