Diagnose av Crohn: Hva du kan forvente | Healthline

COS’Crohns sykdom er?

Crohns sykdom er en del av en gruppe sykdommer som kalles intestinale inflammatoriske sykdommer (IBD). Disse sykdommene innebærer betennelse og irritasjon av mage-tarmkanalen (GI). Har mange symptomer til felles. I noen tilfeller er Crohn vanskelig å skille fra ulcerøs kolitt, A’annen intestinal inflammatorisk sykdom. Symptomene på Crohn ligner også de andre gastrointestinale sykdommer, for eksempel:

  • Dell / # 8217 syndrom; irritabel tarm
  • divertikulitt
  • Tykktarmskreft

Diagnose av Crohns sykdom

Legen må utføre en fysisk undersøkelse og få informasjon om din medisinske historie. Dette vil inkludere spørsmål om din familiehistorie.

Legen din vil utelukke infeksjoner og andre gastrointestinale sykdommer.

Det er ingen enkelt test for Crohns sykdom. Diagnosen er basert på en vurdering av symptomer og resultater av en rekke tester. Hvis symptomene dine tyder på at du kan ha Crohns sykdom, vil legen din trolig kjøre en serie tester.

Test som brukes til å diagnostisere Crohns sykdom

Følgende tester vil hjelpe legen din avgjøre om du har Crohns sykdom.

Blodprøver

Blodprøver vil indikere om det lider av anemi, som kan oppstå med gastrointestinal blødning. Blodprøver vil også bidra til å oppdage A’infeksjon. L’Anemi og infeksjoner kan begge forekomme med eller uten Crohns sykdom. Deres tilstedeværelse eller fravær alene er ikke nok til å gi en diagnose. I kombinasjon med andre testresultater vil blodprøver hjelpe legen din evaluere dine eksakte forhold.

Avføring test

Det er mulig at du blir bedt om å gi en prøve av avføring for å kontrollere tilstedeværelsen av blod eller tegn på infeksjon. Resultatene vil bli evaluert sammen med resultatene av andre tester.

Pustetest

En pustetest kan identifisere laktoseintoleransen. Når den ikke-fordøyede laktosen metaboliseres i tykktarmen, frigjører bakteriene hydrogen i blodet, som derfor kan måles i pusten din. Du kan ha laktoseintoleranse med eller uten Crohns sykdom. Men L’laktoseintoleranse er vanlig med Crohns sykdom. Hvis du har Crohns sykdom og ‘8217; laktoseintoleranse, kan melkforbruk og meieriprodukter forverre dine symptomer.

Barium enema

En barium enema er en kolon radiografi, et annet navn for tarmen, som inkluderer endetarmen. Du vil gjennomgå denne testen på et medisinsk kontor eller på et sykehus. Du vil bli gitt enema ved hjelp av en spesiell kalkaktig væske som kalles bariumsulfat som dekker tarmkrasen. Dette tillater en større kontrast mellom bestemte områder og gir lettere røntgenstråler.

Øvre endoskopi

Et endoskop er et tynt og fleksibelt rør med et lite kamera montert ALL & # 8217;. For A’øvre endoskopi, vil legen sette røret gjennom munnen for å undersøke toppen av fordøyelseskanalen, som inkluderer munnen, spiserøret, magen og den første delen av # 8217; tynntarmen, samtale Duodenum.

Serie Gi Superiore

For en høyere serie, drikker pasienten barium og radiografier av Dell’myke tarmene utføres.

Koloskopi

For en koloskopi vil legen sette inn et endoskop i endetarmen for å undersøke hele tykktarmen. Hvis en kolonbeleggbiopsi oppdager grupper av inflammatoriske celler, granulomer, vil det bidra til å bekrefte en diagnose av Crohns sykdom. Du kan ha Crohns sykdom og ikke har granulomer. Du kan også ha Crohns sykdom i en annen del av fordøyelseskanalen som ikke kan ses under en koloskopi.

sigmoidoskopi

En sigmoidoskopi ligner en koloskopi, men undersøker bare Sigmoid Colon, den siste delen av tykktarmen.

Biopsi

Under noen av følgende prosedyrer kan legen trekke ut små prøver av stoff som skal undersøkes under mikroskopet.

  • koloskopi
  • endoskopi
  • sigmoidoskopi

Dette kalles biopsi. En biopsi kan identifisere ulike typer betennelser og detektere kreft eller dysplasi eller unormale celler.

Tac

En datastyrt tomografi skanning (TC) er en spesiell radiografi som bruker datateknologi for å lage et tredimensjonalt bilde. Du kan bli bedt om å drikke et spesielt fargestoff for denne prosedyren. TAC hjelper legen å evaluere forlengelsen og posisjonen til sykdommen. Det hjelper også legen til å søke etter:

  • blåser
  • Abscesser eller infeksjoner
  • unormale fistings eller tunneler gjennom stoffet

Endoskopi av kapselen

For denne prosedyren vil du innta en kapsel som inneholder et kamera med et batteri, et lys og en sender. Mens du tar en vei gjennom fordøyelsessystemet, tar kameraet bilder og sender dem til en datamaskin som du har på seg et belte. Da han avsluttet sin reise, gikk han inn i feces. Denne prosedyren er generelt veldig sikker. Men hvis du har en tarmblokk, kan kameraet stoppe og må kirurgisk fjernes. Bildene tatt med denne prosedyren er vanligvis ikke klare nok for en endelig diagnose.

Imaging av magnetisk resonans (MR)

En magnetisk resonans bruker radiobølger og magnetfelt for å produsere bilder av dine indre organer. Kan hjelpe legen din til å identifisere vanlige smalere områder og betennelse i Crohns sykdom.

L & # 8217;

En diagnose av Crohns sykdom krever vanligvis tilstedeværelsen av visse symptomer, og at resultatene av en kombinasjon av testene som er rapportert ovenfor, bekrefter denne diagnosen. En nøyaktig diagnose er det første skrittet for å behandle sykdommen og lindre symptomene.