Diagnose av bukspyttkjertelen insuffisiensiocokrine

COS’er EPI L & # 8217;?

Som andre sjeldne forhold, L’pankreatisk insuffisiensiocokrine (EPI) er ofte vanskelig å diagnostisere, spesielt hvis du bare oppstår symptomer fra mild til moderat.

Fortsett å lese for å lære mer om diagnoseprosessen og på hvilke tester du kan forvente.

Hvordan diagnostisert L’Epi?

Diagnosen EPI vil trolig starte med legen som skal utføre en fysisk eksamen og be om informasjon om din medisinske historie. Din medisinske historie vil gi viktige ledetråder for diagnosen EPI. For eksempel, L’Epi er mer vanlig hos de som har gjennomgått fordøyelseskirurgi eller har en historie med bukspyttkjertel sykdom. Legen din vil også stille deg spørsmål om familiens medisinske historie.

Legen vil også prøve å ekskludere andre forhold som kan forårsake lignende symptomer som:

  • Cøliaki
  • Dell / # 8217 syndrom; irritabel tarm
  • Bukspyttkjertelkreft
  • Crohns sykdom
  • Ulcerøs kolitt

Hvis du har alvorlige EPI symptomer, som fett og fet avføring, uforklarlig diaré og vekttap, kan noen leger bare diagnostisere basert på din fysiske eksamen og din medisinske historie. Mer sannsynlig vil du også bli utsatt for spesifikke diagnostiske tester for å hjelpe legen din til å identifisere noen underliggende tilstand som forårsaker din epi, for eksempel pankreatitt eller kreft i bukspyttkjertelen.

Imaging test

Ct skanninger

TC-skanninger er en spesiell type røntgen som brukes til å undersøke myke vev for skade eller anomalier, for eksempel masser og svulster.

Endoskopisk ultralyd

I denne testen er en sonde satt inn i munnen, langs spiserøret og i magen, til sonden når den første delen av den tynntarmen. Gir en’detaljert bilde av bukspyttkjertelen og lar legen søke pankreatitt, bukspyttkjertel og cystvulster.

MR

Hvis du trenger mer informasjon om # 8217; bukspyttkjertelenes utseende, kan legen din bruke en magnetisk resonans i stedet for en TAC for å lete etter kreft i bukspyttkjertelen.

Abdominal radiografi

En røntgenstråle kan brukes til å lete etter skade i bukspyttkjertelen.

Pankreatisk funksjonstest

I tillegg til bildebehandlingstester kan du også forvente å gjennomgå laboratorietester som måler firkulstrene til bukspyttkjertelen din.

Avføring test

Fett i avføringen er et av de første tegnene på EPI. Dette kan måles eller søkes etter et mikroskop.

Van de Kamer-test måler mengden fett i avføringen og regnes som en av de mest sensitive måtene å diagnostisere EPI;. Imidlertid er testen vanskelig å fullføre fordi det krever samling av avføringsprøver i tre dager og vedlikehold av strenge målinger av’fettinntak. Testen er utfordrende, og det store volumet av avføringsprøver gjør det ubehagelig for pasienten og laboratoriepersonalet. Av denne grunn bruker legene det sjelden.

En test kalt Fecal Elastaria er mye brukt til EPI;. Monter nivåene på # 8217; enzymet elastasi i en persons avføring, som folk med EPI har i mindre mengder. Selv om det er enkelt å bruke, er det bare pålitelig å oppdage OPI fra moderat til alvorlig.

Pustetest

En pustetest er den mest pålitelige og praktiske måten å diagnostisere en moderat EPI. Denne testen innebærer forbruket av et måltid med en spesiell kjemisk signatur. Etter å fordøye måltidet og utåndet en prøve d’luft, kjemikaliene i # 8217; luft måles for å se hvor mye signaturen forblir. Mengden av signaturen som utånder er relatert til driften av bukspyttkjertelen.

Pustetestet er også den eneste testen som er i stand til å måle suksessen til terapi for å erstatte bukspyttkjertelen enzymer. Imidlertid er denne testen ennå ikke allment tilgjengelig på grunn av sine utgifter.

SECRETIN TEST

Selv om sekretinprøven er en direkte måling av driften av bukspyttkjertelen, krever innsetting av et rør i # 8217; tynntarmen. Fordi det er så invasivt, er det sjelden brukt i forhold til andre tester.

Blodanalyse

Legen kan bestille en blodprøve for å bestemme næringsfeil eller underernæringskilt forårsaket av EPI.

Ta bort

Hvis du har symptomer på EPI, er det viktig å snakke med legen din. Diagnostisere EPI og betingelsene som ligger til grunn for den første mulige, vil bidra til å forbedre livskvaliteten og forhindre ytterligere komplikasjoner.