Diabetisk nevropati: Behandling, symptomer, årsaker

Hva så «8217; er diabetisk nevropati?

Diabetisk nevropati er en alvorlig og vanlig komplikasjon av type 1 diabetes og type 2. Det er en type nerveskade forårsaket av høye nivåer av langsiktig blodsukker. Tilstanden utvikler seg vanligvis sakte, noen ganger i flere tiår.

Hvis du har diabetes og kjent nummenhet, prikking, smerte eller svakhet til føttene, bør du konsultere legen din. Dette er de første symptomene på perifer nevropati. Faren er vanligvis når du ikke kan føle smerte og en, sår på 8217, utvikler seg på foten din.

I tilfelle av alvorlig eller langvarig perifer nevropati, kan du være sårbar for skade eller infeksjon. I alvorlige tilfeller, en dårlig helbredelse av sår eller A’infeksjon kan bringe til amputasjonen.

Det finnes forskjellige typer diabetisk nevropati som påvirker forskjellige områder av kroppen, noe som forårsaker en rekke symptomer. Hvis du har diabetes, er det viktig å regelmessig kontrollere blodsukkernivået og kontakte legen din dersom du har nevropatiske symptomer.

Hva er symptomene på diabetisk nevropati?

Det er vanlig at symptomene på nevropati gradvis vises. I mange tilfeller involverer den første typen skade på nervene som oppstår nervene til føttene. Dette kan føre til symptom på & # 8220; spilter og nåler & # 8221; Noen ganger smertefullt på føttene.

Symptomene varierer avhengig av de berørte områdene. Vanlige tegn og symptomer på forskjellige typer diabetisk nevropati inkluderer:

Hva er de forskjellige typer diabetisk nevropati?

Begrepet nevropati brukes til å beskrive ulike typer skade på nerver. I mennesker med diabetes er det fire hovedtyper av nevropati.

1. Perifer neuropati

Den vanligste formen for nevropati er perifer nevropati. Perifert nevropati påvirker vanligvis føtter og ben, men det kan også påvirke armer eller hender. Symptomene er varierte og kan være milde til alvorlige. De inkluderer:

Noen mennesker viser symptomer oftere om natten.

Hvis du lider av perifer neuropati, kan du ikke føle skade eller smerte i foten. Personer med diabetes har ofte dårlig sirkulasjon, noe som gjør at sårheling vanskeligere. Denne kombinasjonen øker risikoen for infeksjon. I ekstreme tilfeller kan infeksjonen bringe til amputasjonen.

2. Autonom nevropati

Den nest vanligste typen nevropati hos personer med diabetes er autonom nevropati.

Det autonome nervesystemet styrer andre kroppssystemer som det ikke er noen bevisst kontroll på. Mange organer og muskler styres av den, inkludert din:

Fordøyelsesproblemer

Skader på nervene i fordøyelsessystemet kan forårsake:

 • forstoppelse
 • diaré
 • Svelgingsproblemer
 • Gastroparesi, som gjør magen tom for sakte i # 8217; mykt tarm

Gastroparesi forårsaker en forsinkelse i fordøyelsen, som kan forverres over tid, noe som fører til hyppig kvalme og oppkast. Vanligvis vil du føle deg komfortabel for fort, og du vil ikke være i stand til å fullføre et måltid.

Forsinket fordøyelse gjør ofte kontroll over blodsukkernivåene vanskeligere, med høye og lave verdier som veksler ofte.

Også symptomene på’hypoglykemi, som svette og hjertebanken, kan ikke detekteres hos personer med autonom nevropati. Dette kan bety ikke å legge merke til et lavt nivå av blodsukker, og øker risikoen for en hypoglykemisk nødsituasjon.

Seksuelle og vesiske problemer

Autonom nevropati kan også forårsake seksuelle problemer, for eksempel erektil dysfunksjon, vaginal tørrhet eller vanskeligheter når orgasmen. Neuropati i blæren kan forårsake inkontinens eller gjøre det vanskelig å tømme blæren.

Kardiovaskulære problemer

Nerves skade som kontrollere hjertefrekvens og blodtrykk kan få dem til å reagere langsommere. Du kan føle en dråpe i blodtrykk og føle deg bedøvet eller bedøvet når du står opp etter at du sitter eller ligger, eller når du trener. Autonom nevropati kan også forårsake en unormalt rask hjertefrekvens.

Autonom nevropati kan gjøre det vanskelig å identifisere noen av symptomene på et hjerteinfarkt. Du kan ikke høre noen brystsmerter når hjertet ditt ikke mottar nok oksygen. Hvis du har autonom nevropati, bør du kjenne de andre alarmsignalene for hjertangrepet, inkludert:

 • rikelig svette
 • Arm smerte, rygg, nakke, kjeve eller mage
 • pust
 • kvalme
 • svimmelhet

3. Proksimal neuropati

En sjelden form for neuropati er proksimal nevropati, også kjent som diabetisk amiotrofi. Denne form for nevropati er mer vanlig observert hos voksne over 50 år med type 2 diabetes ganske godt kontrollert og oftere hos menn.

Det påvirker ofte hoftene, baken eller lårene. Du kan prøve plutselig smerte og noen ganger seriøs. Muskel svakhet i bena kan gjøre det vanskelig å stå opp uten hjelp. L’Diabetisk amiotrofi påvirker vanligvis bare den ene siden av kroppen.

Etter utseendet på symptomer blir de vanligvis verre og til slutt begynner å forbedre sakte. Heldigvis helbreder de fleste i løpet av noen få år, selv uten behandling.

4. Fokal nevropati

Fokal nevropati, eller mononuropati, oppstår når C’Det er skade på en bestemt nerve eller gruppe nerver, noe som forårsaker svakhet i # 8217; område bekymret. Dette skjer oftere i hånden, i hodet, i bysten eller i beinet. Vises alle’plutselig og er vanligvis veldig smertefull.

Som proksimal neuropati forsvinner de fleste fokale nevropatier om noen uker eller måneder og gir ingen permanent skade. Den vanligste typen er karpaltunnelsyndrom.

Selv om de fleste ikke advarer symptomene på karpaltunnelsyndrom, om 25 prosent av personer med diabetes har en viss grad av kompresjon av nerver på håndleddet.

Symptomene på fokal neuropati inkluderer:

 • smerte, nummenhet, prikking til fingrene
 • A’Manglende evne til å konsentrere seg
 • Dobbeltsyn
 • sår bak øynene
 • Lammelsen av bell
 • smerte i isolerte områder, som forsiden av låret, nedre rygg, bekkenområde, bryst, mage, innsiden av foten, utenfor underbenet eller svakheten i Dell & # 8217;

Hva er årsakene til diabetisk nevropati?

Diabetisk nevropati er forårsaket av høye nivåer av blodsukker som påløper i lang tid. Andre faktorer kan forårsake skade på nerver, for eksempel:

Lavt nivå av vitamin B-12 kan også føre til nevropati. Metformin, et felles stoff som brukes til å håndtere diabetes, kan redusere vitamin B-12 nivåer. Du kan spørre legen din en enkel blodprøve for å identifisere vitaminmangel.

Hvordan diabetisk nevropati er diagnostisert?

En lege vil avgjøre om du har nevropati eller ikke med å spørre dine symptomer og din medisinske historie. Du vil også ha en fysisk undersøkelse. De vil sjekke nivået av følsomhet for temperatur og berøring, hjertefrekvens, blodtrykk og muskelton.

Legen kan utføre en filamenttest for å teste følelsen av føttene dine. Av denne grunn vil de bruke nylonfiber til å kontrollere lemmer for eventuelle følelsesmessige tap. Du kan bruke en diapason for å teste vibrasjonsgrensen. Legen kan også teste ankelen reflekser.

Hvordan diabetisk nevropati behandles?

Det er ingen kur mot diabetisk nevropati, men du kan senke sin progresjon. Å holde blodsukkernivået i et sunt utvalg er den beste måten å redusere sannsynligheten for å utvikle diabetisk nevropati eller langsom progresjon. Det kan også lindre noen symptomer.

Selv slutte å røyke og trene regelmessig, er en del av en komplett behandlingsplan. Snakker alltid med legen din eller helsepersonellet ditt før du starter en ny treningsrutine. Du kan også spørre legen din komplementære behandlinger eller kosttilskudd for nevropati.

Smertebehandling

Narkotika kan brukes til å behandle smerte forårsaket av diabetisk nevropati. Snakk med legen din tilgjengelig og deres potensielle bivirkninger. Har blitt vist at ulike stoffer hjelper med symptomer.

Du kan også vurdere alternative terapier, for eksempel akupunktur. Noen Undersøkelser Funnet capsaicin. Alternative terapier kan gi ytterligere lettelse hvis det brukes sammen med narkotika.

Administrer komplikasjoner

Avhengig av hvilken type nevropati, kan legen foreslå narkotika, terapier eller livsstilsendringer som kan bidra til å takle symptomer og avverge komplikasjoner.

For eksempel, hvis du har fordøyelsesproblemer på grunn av din neuropati, kan legen din foreslå at du kan konsumere mindre måltider oftere og begrense mengden fibre og fett i kostholdet ditt.

Hvis du lider av vaginal tørrhet, kan legen foreslå et smøremiddel. Hvis du lider av erektil dysfunksjon, kan de foreskrive medisiner som kan hjelpe deg.

Perifer neuropati er svært vanlig hos personer med diabetes og kan føre til alvorlige komplikasjoner av foten, som igjen kan føre til amputasjonen. Hvis du har en perifer neuropati, er det viktig å være spesielt oppmerksom på føttene dine og raskt få hjelp i tilfelle skade eller sår.

Jeg kan forhindre diabetisk nevropati?

Diabetisk nevropati kan ofte unngås hvis du klarer blodsukkeret nøye. For å gjøre dette, vær konsistent i:

Hvis du utvikler diabetisk nevropati, fungerer det tett med legen din og følger deres anbefalinger for å senke utviklingen din. Med tilstrekkelig omsorg kan du redusere nervene dine og unngå komplikasjoner.

Les denne artikkelen på spansk.