Diabetisk makulært ødem: symptomer, behandling og andre

Del på Pinterest

Beskrivelse

L’Diabetisk makulært ødem (DME) er en diabetes komplikasjon. Personer med type 1 eller type 2 diabetes kan utvikle tilstanden.

DME oppstår når overflødig væske begynner å akkumulere i flekk Dell øye øye. Maculaen lar oss konsentrere seg og se de fineste detaljene. Det ligger i sentrum av netthinnen, jakken er full av blodårer på baksiden av … øye.

Når overflødig væske akkumuleres i makulaen, forårsaker det synproblemer.

DME utvikler generelt over tid. Høyt blodsukkernivåer kan skade blodkarene i netthinnen. Skadede blodkar kan miste væske, forårsaker hevelse og andre problemer. Denne skaden kalles retinopati.

Det er flere behandlingsalternativer for DME. Tilstanden er lettere å behandle hvis den oppdages tidlig og overvåket regelmessig av en oftalmolog.

Symptomer

I de første fasene kan det ikke være symptomer. Hvis du har diabetes, er det viktig å konsultere en oftalmologist hvert år, slik at du kan undersøke øynene dine for eventuelle endringer. Hvis C’Det er noen tegn på retinopati eller DME, for tidlig behandling kan forhindre eller gjenopprette tapet av visningen.

Pass på at du informerer din øye lege hvis du manifesterer et av følgende symptomer:

 • tåkesyn
 • se farger som ser bleknet ut
 • Ser mer floater i visjonen din
 • Dobbeltsyn

Våre initiativer

Over tid kan høye blodsukkernivåer skade små blodkar i øynene, og øker risikoen for DME. Arbeider med helsepersonellet ditt for å holde blodsukkernivået så nært som mulig alle «8217; målet er en grunnleggende del for å holde øynene dine sunne.

Også l’høyt blodtrykk og kolesterol kan bidra til skade på blodårene.

I Noen tilfeller, Graviditet i en person med diabetes kan øke risikoen for å utvikle DME. Legen kan anbefale hyppigere visningsundersøkelser under graviditet.

Behandling

Effektive behandlinger for DME er tilgjengelige. Årlige øyeeksamen kan straks oppdage eventuelle endringer. Hvis du har DME, kan behandlinger beskytte visninger og kan invertere visningstap.

Din oftalmolog kan råde deg til å bruke mer enn en type behandling.

Laserterapi

Dette terapeutiske alternativet tilbys vanligvis i en klinisk sammenheng, for eksempel Office of Your Oftalmologist. Laserterapi bruker små lasere for å målrette mot de skadede områdene i netthinnen. Denne prosessen forsegler blodkarene som mister og forhindrer unormal vekst av blodkar.

Laserterapi kan bidra til å holde nivået på gjeldende syn og forhindre A’ytterligere synstap. Du vil sannsynligvis trenge flere laserbehandlinger over tid for å reparere øyeskader. Du kan trenge ekstra behandlinger hvis du opplever flere øyeskader.

Injiserbare stoffer

Det er to grupper av injiserbare stoffer: anti-vegf og steroider. All’forskjellige typer er tilgjengelige. Din oftalmolog vil bestemme det spesifikke stoffet og hyppigheten av behandlingen som passer for deg.

Når disse legemidlene administreres, er øyet nummen for å hindre smerte. Stoffet injiseres i # 8217; øye med en meget tynn nål.

Anti-Vegf står for anti-vaskulær endotelvekstfaktor & # 8221;. Legemidlene i denne kategorien bidrar til å forhindre unormal vekst av blodårer som ytterligere kan skade øyet. De reduserer også hevelse.

Generelt, anti-vegf medisiner:

 • De viser en god suksess i å forbedre visjonen, ifølge nylig Undersøkelser
 • Bidrar til å redusere mengden væske som kommer ut i netthinnen
 • De har lav risiko for komplikasjoner og anses som sikre

Anti-VEGF injeksjoner er vanligvis ikke smertefulle. Hvis nålene gjør deg engstelig, kan du snakke med legen din om alternativene for å hjelpe deg med å føle deg rolig under prosedyren.

Steroider er A’et annet alternativ til å behandle DME. Steroider kan:

 • bidra til å redusere retina hevelse og forbedre synspunktene
 • bli brukt hvis anti-vegf-stoffer ikke lenger fungerer
 • Fare av katarakt i noen tilfeller; Din spesialist vil evaluere dersom fordelene med [8217; bruk av denne terapien overstiger risikoen

Steroidbehandlingen for DME kan være tilgjengelig som enkelt injeksjoner eller planter som frigjør stoffet over tid.

Aksjer

DME er noen ganger klassifisert i henhold til mengde hevelse Sett i netthinnen. En tykkere retina betyr at C’det er mer hevelse, og dette betyr vanligvis et større tap av syn.

Det kan også defineres av stillingen for skade på blodkar. I noen tilfeller er det begrenset til A & # 8217;. I andre tilfeller er skaden mer utbredt i hele netthinnen.

Når du gjennomgår en visningsundersøkelse, kan oftalmologen din utføre forskjellige tester på øynene. Tester vurderer eventuelle tap av syn og viser eventuelle skader på blodkar eller mengden av akkumulering av væsker (hevelse) i netthinnen.

Vanlige okulære tester for DME-screening eller for å evaluere øyeskader er:

 • Optisk konsistens tomografi (oktober): Denne testen måler eventuelle hevelse i netthinnen.
 • Fond Imaging: Denne testen kjøper detaljerte bilder av netthinnen for å søke etter uregelmessige blodkar.
 • En angiografisk fluorescein: For denne testen injiseres fargestoffet i armen eller i hånden for å markere blodbanen i netthinnen.

For alle tester vil øyedråper bli gitt til større elever (kalt pupil dilatasjon). Dette gjør det mulig for din oftalmolog å se mer retina. Bortsett fra en bit & # 8216; lysfølsomhet på grunn av elevutvidelse, vil du ikke høre noe ubehag under testen.

Outlook

Hvis det oppdages tidlig og overvåket av en oftalmolog, kan behandling bidra til å forhindre A’ytterligere tap av visning. Behandling kan også gjenopprette den tapte utsikten.

Hvis ikke behandlet, kan en persons syn forringes betydelig innenfor noen få måneder.

Forebygging

Det er aldri for sent å diskutere behandlingsalternativer med legen din. Hvis du har blitt diagnostisert med DME, kan du raskt starte behandlingen bidra til å forhindre langsiktig øyeskader og synstap.

L’forebyggende tiltak kan gjøre en stor forskjell når det gjelder å beskytte visningen din. Du kan hjelpe deg med å ta vare på øynene dine:

 • Se din oftalmolog for årlige sjekker
 • Kontakt din egen oftalmolog hvis du merker noen endring i visningen
 • Samarbeide med diabeteshjelpsteamet for å effektivt håndtere blodsukkernivået
 • Vedta tiltak for å opprettholde blodtrykk og kolesterolnivå i målet

Hvis du har problemer med å administrere blodsukkernivået ditt, kan du fortelle ditt helsepersonell. De kan gi råd til livsstilsendringer, narkotika eller andre trinn som kan hjelpe deg med å holde blodsukkernivået i et sunt intervall.

L & # 8217;

L’Diabetisk makulært ødem er en håndterlig tilstand. Flere effektive behandlingsalternativer er tilgjengelige. Du kan holde utsikten eller gjenopprette den tapte utsikten.

Besøk din oftalmolog i hvert fall hvert år er et viktig skritt for å ta vare på dine øyne og generelle trivsel. Tidlig diagnose er den beste måten å forhindre synsavfall.