Diabetisk dermopati: Årsaker, symptomer, behandlinger og bilder

Del på Pinterest

Diabetisk dermopati er et ganske vanlig hudproblem for folk som bor med diabetes.

Tilstanden forekommer ikke i alle personer med diabetes. Det er imidlertid anslått det opp til 50 prosent av folk som bor med sykdommen, vil utvikle noen form for dermatose, som for eksempel diabetisk dermopati.

Tilstanden forårsaker små skader på huden. De kan redish eller brune og vanligvis er de runde eller ovale form.

Lesjoner kan forekomme hvor som helst på kroppen din, men har en tendens til å utvikle seg på bein deler. Det er normalt at de utvikler seg på shinings.

Diabetisk dermopati er noen ganger indikert som skinnflekker eller pretibial pigmenterte flekker.

Bilder av diabetisk dermopati

Følgende bildegalleri inneholder vanlige eksempler på diabetisk dermopati:

Våre initiativer

Selv om diabetisk dermopati er vanlig når du bor sammen med diabetes, er den nøyaktige årsaken til denne tilstanden ukjent. Imidlertid er det en teori på mekanismen ved foten av disse punktene.

Flekkene på skinnene har vært knyttet til juridiske skader, og lar noen leger konkludere med at skader kan være et overdrevet svar på traumer hos mennesker som har diabetes som ikke er godt forvaltet.

Den ukontrollerte diabetes fører ofte til dårlig sirkulasjon, eller utilstrekkelig blodstrøm, i forskjellige deler av kroppen. Over tid kan dårlig sirkulasjon redusere helbredelsesfunksjonene til kroppssår.

Nedgangen i blodstrømmen i # 8217; område som omgir en lesjon forhindrer den korrekte helbredelsen av såret, noe som resulterer i utvikling av skader eller flekker som ligner på blåmerker.

Det ser ut til at skade på nerver og blodkar som kan utlede fra diabetes, kan også forberede seg til diabetisk dermopati.

Denne tilstanden har vært assosiert med diabetisk retinopati (øyeskader), diabetisk nefropati (renal skade) og diabetisk nevropati (skade på nerver).

Ser også ut som det er Mer vanlig hos menn, De eldre og de som bor med diabetes fra en lengre periode.

Det er viktig å huske at dette bare er en teori om årsakene til diabetisk dermopati. Det er ingen søk tilgjengelig for å bekrefte denne informasjonen.

Symptomer

L’aspekt av diabetisk dermopati kan variere fra person til person.

Tilstanden til huden er preget av brun-rødaktig, rund eller ovale flekker, som ligner på arr som vanligvis har en størrelse på en centimeter eller ikke. Det er typisk asymptomatisk, noe som betyr at det vanligvis ikke presenterer noen symptomer.

Selv om skader primært dannes på skinn, kan de også bli funnet på andre deler av kroppen. Imidlertid er det mindre sannsynlig å utvikle seg i disse områdene. Andre luftlesjoner kan bli funnet inkluderer:

 • lår
 • stamme
 • væpne

Selv om lesjonene kan være ubehagelig å se, avhengig av tyngdekraften og antall flekker, er tilstanden ufarlig.

Diabetisk dermopati forårsaker vanligvis ikke symptomer som brennende, brennende eller kløe.

Du kan utvikle en eller flere skade på shin og andre deler av kroppen.

Når flekkene utvikler seg på kroppen, danner de ofte bilateralt, i den forstand at de forekommer på begge ben eller på begge armer.

I tillegg til utseendet på hudlesjoner, har diabetisk dermopati ingen andre symptomer. Disse skader eller flekker bryter ikke eller slipper væsker. De er heller ikke smittsomme.

Diagnose

Hvis du har diabetes, kan legen din være i stand til å diagnostisere diabetisk dermopati etter en visuell undersøkelse av huden din. Legen vil evaluere skade for å avgjøre:

 • form
 • farge
 • Kutt det
 • hvor er det

Hvis legen din bestemmer at du har en diabetisk dermopati, kan det gi opp en biopsi. En biopsi kan presentere bekymringer for en langsom helbredelse av såret. Imidlertid kan det være behov for en hudbiopsi, hvis legen mistenker en og annen hudtilstand.

Diabetisk dermopati kan være et tidlig diabetes symptom. Andre første tegn på diabetes kan forekomme. Disse inkluderer:

 • hyppig urinering
 • hyppig tørst
 • utmattelse
 • tåkesyn
 • Vekttap
 • Følelse av prikking i lemmer

Hvis du ikke har blitt diagnostisert med diabetes, og legen din konkluderer med at hudens lesjoner kan skyldes diabetisk dermopati, kan bestille ytterligere tester. Testresultatene kan hjelpe dem med å bekrefte diagnosen.

Behandling

Det er ingen spesifikk behandling for diabetisk dermopati.

Noen lesjoner kan ta måneder å løse, mens andre kan ta mer enn et år. Det er andre tilfeller der lesjoner kan være permanente.

Du kan ikke kontrollere hastigheten som lesjoner forsvinne, men det er trinn du kan adoptere for å håndtere tilstanden. Her er noen forslag til ledelsen:

 • Bruk av sminke kan bidra til å dekke flekker.
 • Hvis din diabetiske dermopati produserer tørre og scaly patcher, kan påføringen av en fuktighetskrem være D’hjelp.
 • L’Hydrering kan også bidra til å forbedre flekkerutseendet.

Selv om det ikke er noen spesifikk behandling for diabetisk dermopati, er diabeteshåndtering imidlertid viktig for å forhindre diabetesrelaterte komplikasjoner.

Forebygging

For tiden er det ingen kjent måte å forebygge diabetisk dermopati som kommer fra diabetes.

Men hvis din diabetiske dermopati er forårsaket av traumer eller skade, er det forebyggende tiltak du kan ta. Disse tiltakene kan beskytte shanks og ben, to områder der skader er mer sannsynlig å forekomme.

For eksempel, bruk kne sokker eller parastinchi kan tilby beskyttelse når du praktiserer sport eller engasjert i andre fysiske aktiviteter.

Bunnlinjen

Diabetisk dermopati er en vanlig tilstand hos personer som bor med diabetes. Tilstanden er preget av tilstedeværelsen av skade. Disse lesjonene er ufarlige og forårsaker ingen smerte, men bør ikke ignoreres.

Det er viktig å holde diabetes godt administrert, noe som innebærer regelmessig overvåking av blodsukker. Forvaltningen av ens egne vilkår er viktig for å forebygge diabetesrelaterte komplikasjoner som:

 • Nerveskade
 • Økt risiko for hjerneslag eller hjerteinfarkt

Det er viktig å programmere regelmessige besøk med legen din for å diskutere diabetesbehandlingsplan og gjøre de nødvendige endringene for å opprettholde god glykemisk ledelse.

For eksempel, hvis du tar stoffene som foreskrevet, men blodsukkernivået forblir høyt, snakk med legen din. Du må kanskje endre gjeldende terapi.

Gjør en samordnet innsats for å trene minst 30 minutter, fra tre til fem ganger i uken. L’Regular trening er viktig for din generelle helse. Dette kan inkludere:

 • Stående
 • jogge
 • utføre aerobics
 • sykkel
 • jeg svømmer

Spis mye frisk frukt, grønnsaker og magert kjøtt. Det er viktig å følge et sunt og balansert kosthold. Hvis du er overvektig, kan å miste overflødig kilo bidra til å stabilisere blodsukkernivået.

Husk at Diabetes Management ikke bare innebærer vedlikehold av et sunt blodsukker. Det finnes andre trinn du kan kjøre, inkludert:

 • slutte å røyke, hvis du røyker
 • redusere stress

Hvis din diabetiske dermopati er et resultat av traumer eller skade, kan du ta forebyggende tiltak for å bruke verneklær og utstyr under fysiske aktiviteter.

Det er viktig å beskytte stankene og bena siden diabetisk dermopati har en tendens til å hovedsakelig treffe disse områdene.

Planleggingen av regelmessige besøk med legen vil tillate dem å fullføre en grundig undersøkelse for å bestemme den beste forvaltningsplanen for din tilstand.