Diabetikere sokker: Finn de rette sokker for deg

Beskrivelse

Diabetes er en kronisk sykdom som kan be om omsorg og omsorg gjennom livet. Mange komplikasjoner kan forekomme, hvorav noen slår på føttene. Hvis du har diabetes, er du i fare for å utvikle alvorlige komplikasjoner som føtterinfeksjoner. Ikke vær oppmerksom og konsistens til diabetisk fotpleie kan føre til amputasjon av fingrene, føttene eller til og med Dell’hele benet under kneet. Øvelse av god fotpleie, som valg av passende sokker, er viktig for å forhindre mulige komplikasjoner.

Diabetes og føtter

Personer med diabetes er i fare for komplikasjoner forbundet med høyt blodsukkernivå. En av disse komplikasjonene er skade på nerver (nevropati). Den vanligste typen nevropati treffer føttens nerver.

Symptomer på diabetisk nevropati inkluderer:

 • nummenhet av føttene og tærne
 • Sterke smerter på føttene som blir verre om natten
 • Sensasjoner av prikking eller brenning på føttene
 • muskel svakhet
 • Fot deformitet og magesår

Hvis du har diabetisk nevropati og mistet føttens følsomhet, kan du skade deg selv og aldri høre det. En pebble låst i skoen, for eksempel, kan gni mot foten din og forårsake et lite sår. Hvis du ikke sjekker føttene dine for disse skader, kan de bli verre og infisere deg selv. En god diabetisk fotpleie betyr å sjekke føttene hver dag for skade, blærer og infeksjoner. Det betyr også å bruke fottøy som bidrar til å forhindre skader.

Hva er diabetiske sokker?

Det er mange forskjellige typer sokker for personer med diabetes. Generelt er de designet for å minimere skade på føttene og holde dem tørre og varme. Å finne det rette paret betyr å velge sokker som passer best til dine behov.

Her er noen egenskaper av diabetiske strømper:

 • Sømløs: Sokker med søm kan gni mot huden og forårsake blærer eller sår. De fleste diabetiske sokker er laget uten dem
 • Absorption av fuktigheten: Å holde føttene tørre er viktig for å hindre hudinfeksjoner.
 • Pustende: pustende vev bidrar til å holde føttene tørre.
 • Hot: Diabetes kan forårsake begrensning for blodårer, reduserer sirkulasjonen til føttene dine. Stoffene som opprettholder varme føtter bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen.
 • Square Tips: Skoene for tett kan knuse tærne, forårsaker ubehag og tillater fuktighetsakkumuleringen mellom tærne.
 • Adherenents: Mange diabetiske sokker passer til foten og benet. Dette forhindrer det ugudelige vevet fra scrubs mot hud og skader.
 • Polstret: L’polstring i sokken amortiser foten og beskytter den mot skade.

Hva å vurdere når du velger sokker

Velg sokker betyr å velge et par som oppfyller dine spesielle behov i person med diabetes. Hvis du ikke har utviklet noen form for nevropati, bruk sokkene som ser ut til deg mer rolig. Hvis du har nye eller forverrede symptomer på nevropati, bør du kontakte legen din umiddelbart for å diskutere riktig fotpleie.

Hvis du har nevropati og ser etter et godt par sokker, bør du vurdere dine nåværende forhold. Noen mennesker med diabetisk nevropati opplever tørr og sprukket hud på føttene. Sokker med et mykt materiale kan være mer komfortabelt.

Hvis din neuropati er avansert til det punktet at du ikke har følsomhet overfor føttene, er det viktig å bære sokker som passer perfekt slik at du ikke krøller og ikke gni mot huden din. Selv sømløse sokker er viktige for å hindre skader.

Å velge de rette strømper betyr noen ganger også å balansere god passform med et par som ikke begrenser sirkulasjonen. Hvis du har dårlig sirkulasjon på grunn av diabetes, unngår for tette sokker eller med en elastikk i den øvre delen som kan trenge inn i beinet.

Forholdsregler

Du har mange alternativer når det gjelder diabetiske sokker. Hvis du forstår din tilstand, bør du kunne velge et par som oppfyller dine behov. Vær særlig oppmerksom på skjemaet hvis du har dårlig sirkulasjon. Bloodstrømmen begrenset til føttene kan gjøre skader på diabetisk fot og senke helbredelsen av sår. Kompresjonstrømper bør unngås av denne grunn.

Noen mennesker med diabetes opplever både dårlig sirkulasjon og ødem, eller hevelse, i den nedre delen av bena og føttene. Et studio i Journal of Diabetes Science and Technology Han oppdaget at strømper med en liten komprimering kan forbedre ødem uten å forverre den dårlige sirkulasjonen. Snakk med legen din hvis du er bekymret for sirkulasjonen og passer på sokkene dine.

Husk å vurdere skoene dine også. Et godt par sokker hjelper ikke om skoene dine knytter deg til dine føtter eller forårsaker sår og magesår. Diabetisk nevropati kan være en alvorlig tilstand, men du kan unngå mange av de mulige komplikasjonene hvis du tar vare på føttene dine og bærer de riktige strømper og skoene.