Diabetes utdanning for type 2 diabetes: ekspert svar

1. Hva en COS’er en spesialist i omsorg og # 8217; diabetes utdanning (tvanser) og hva det gjør?

Diabetes Care and Education Specialist (DCes) er den nye betegnelsen som erstatter tittelen Diabetes-læreren, en beslutning tatt av American Association of Diabetes Pedagoger (Aade). Denne nye tittelen gjenspeiler eksperspestens rolle som et viktig medlem av bistandsteamet for diabetes.

En tvanser gjør mye mer enn å gi utdanning. De har også erfaring med diabetes teknologi, atferdshelse og kardiometabolske forhold.

I tillegg til å instruere deg og støtte deg i ditt daglige liv med diabetes, vil dine konsanser fungere med andre medlemmer av helsepersonellet ditt. Fokus på # 8217; integrering av selvforvaltning omsorg med klinisk omsorg.

En funksjoner har vanligvis en profesjonell sertifisering som en registrert sykepleier, registrert dietitian, apotek, lege, psykolog eller fysiolog av «8217; trening. De kan også ha legitimasjon som sertifiserte lærere for diabetes.

2. Hvordan kan en funksjonshjelp?

Administrer type 2 diabetes kan være vanskelig og noen ganger undertrykkende. Legen din kan ikke ha nok tid til å bruke med deg og gi kontinuerlig utdanning og støtte. Det er her at en konsanser kommer til spill.

Dine funksjoner vil hjelpe deg med å tilfredsstille dine behov ved å gi utdanning, verktøy og støtte for å styre livet ditt med diabetes. Deres rolle lytter virkelig på dine spørsmål og bekymringer. De vet at en størrelse ikke er bra for alle når det gjelder diabetesforvaltning.

3. Hvordan kan jeg finne en konsanser?

Du kan spørre legen din eller helsepersonell til å lede deg til en konsanser som er en sertifisert lærer for diabetes. Nasjonal sertifisering styret for diabetes lærere har også en database at du kan søke for å finne en dikt i nærheten av deg.

4. I hvilke typer programmer vil en konsanser normalt innebære?

Legen din kan lede deg til et DSMES-program (Diabetes selvforvaltningsundervisningsstøtte). Disse programmene utføres vanligvis av en konsanser eller et medlem av helsetamet.

Du vil motta informasjon, verktøy og opplæring på en rekke emner, inkludert:

 • Sunne spisevaner
 • Måter å være aktiv
 • Coping Capacity
 • Medisinsk ledelse
 • beslutningstaking

Mange utdanning Vis at disse programmene bidrar til å redusere A1C hemoglobin og forbedre andre kliniske og livskvalitetsresultater. Disse utdanningsprogrammene tilbys vanligvis i en gruppekontekst og gir oppmuntring og følelsesmessig støtte til alle deltakere.

5. L’Diabetes utdanning er dekket av # 8217; forsikring?

L’Diabetes utdanning er tilgjengelig via akkreditert DSMES-programmer. Disse er dekket av Medicare og mange andre forsikringsplaner.

Disse programmene er utviklet for å hjelpe folk med type 1 diabetes og type 2 for å etablere, oppnå og opprettholde helsemålene. De holdes av en tvanser og andre medlemmer av helsepersonellet ditt. De står overfor en rekke emner, inkludert sunt å spise, være aktiv, vektstyring og blodsukkerovervåking.

DSMES-programmer må oppfylle standardene etablert av sentre for Medicare og Medicaid Services. De er også akkreditert av # 8217; Aade eller Dal’American Diabetes Association (ADA).

6. Hvilken rolle spiller en grav i min omsorg?

Dine funksjoner fungerer som en ressurs for deg, dine kjære og helsepersonell. De vil gjøre det ved hjelp av en ikke-dømmende tilnærming og et støttespråk.

En funksjoner kan hjelpe deg med å lære måter å redusere helserisikoen ved å gi spesifikke strategier for å møte dine behov.

Dette inkluderer selvomsorgsadferd som:

 • spise sunt
 • vær aktiv
 • Overvåking av blodsukkernivåer
 • Tar medisiner som foreskrevet
 • Feilsøking
 • Fare
 • Sunn håndteringskapasitet

7. Kan en tvanser hjelpe meg med å finne et treningsprogram som fungerer for meg?

Du og dineanser du kan jobbe sammen for å utvikle en fysisk aktivitetsplan som passer til dine behov og dine mål. Også, du vil jobbe sammen for å sikre at det er trygt og morsomt. L’Øvelse kan forbedre hjertesykdom, blodsukker og til og med humøret ditt.

L’ADA anbefaler minst 150 minutter av moderat drift per uke. Dette reduseres til ca 20-30 minutter i de fleste dager i uken. L’ADA anbefaler også to eller tre styrkingstreningsøkter hver uke.

Arbeid med dine tvinger før du starter et mer slitsomt treningsprogram enn dine typiske aktiviteter. Du bør også snakke med dem hvis du har andre helseproblemer.

For å trene trygt, sørg for at du drikker mye vann, bruk tilstrekkelig fottøy og sjekk føttene hver dag. Arbeid med dine funksjoner hvis du har hatt problemer med lav blodsukker under eller etter den fysiske aktiviteten. Du må kanskje endre stoffene eller endre kostholdet for å forhindre eller kurere lavt blodsukkernivå.

8. Hvordan kan enanser hjelpe meg med å redusere risikoen for komplikasjoner som hjertesykdommer?

En funksjoner vil gi deg utdanningsverktøy Alle’selvforvaltning og vil fungere tett med legen din og helsepersonellet ditt. Denne integrasjonen mellom selvforvaltning og klinisk assistanse er viktig for å forbedre helsemessige resultater.

Dine funksjoner kan også hjelpe deg med å gjøre skritt mot mål som vektstyring og slutte å røyke og gi støtte til atferdsmessig helse. Disse positive endringene kan til slutt redusere risikoen for komplikasjoner som hjertesykdommer.

Susan Weiner er eier og klinisk direktør for Susan Weiner Nutrition, PLLC. Susan har blitt kalt Aope Diabetes Educator of the Year 2015 og er et Aade Scholarship. Mottok 2018 Excellence Award Media fra New York State Academy of Nutrition og Dietegetics. Susan er en respektert nasjonal og internasjonal lærer på en rekke argumenter knyttet til ernæring, diabetes, velvære og helse og er et dusin artikler i peer review magasiner. Susan har oppnådd mastergraden i anvendt fysiologi og ernæring på Columbia University.