Diabetes og yoghurt: Hva å gjøre og hva du skal gjøre

Beskrivelse

Yoghurt kan være et utmerket alternativ for rike næringsstoffer eller en enkel matbit. Hvis ikke søtet og i gresk stil, er den lav i karbohydrater og rik på proteiner. Dette betyr at det ikke vil forårsake topper av blodsukker hos personer med diabetes, som andre kilder til karbohydrater.

Det kan også være ytterligere fordeler for personer med diabetes. Les videre for å lære mer.

Hva sier forskningen?

Gjærede matvarer, som yoghurt, inneholder gode probiotiske bakterier. Har blitt vist at probiotika forbedrer helsen til tarmen. Forskningen om intestinal helse er i gang, men intestinale bakterier og generell helse kan spille en rolle i en rekke helsemessige forhold, inkludert fedme og diabetes.

Nylig søk viser at yoghurtforbruket kan være forbundet med lavere nivåer av glukose og insulinresistens, samt et lavere systolisk blodtrykk. Videre A Analyse av Journal of Nutrition av 13 Nylige studier konkluderte med at yoghurtforbruket, som en del av et sunt kosthold, kan redusere risikoen for type 2 diabetes hos friske voksne og eldre.

Hva gjør en yoghurt stor?

De fleste meieriprodukter har en lav glykemisk indeks (IG). Dette gjør dem ideelle for personer med diabetes. For å få mest mulig ut av yoghurt, sjekk etikettene før # 8217; kjøp. Hvis du vil at tarmen skal dra nytte av probiotika, velger du en yoghurt som inneholder liv og aktive avlinger.

Vær også oppmerksom på ernæringsverdiene. Mange yoghurt har tilsatt sukker. Velg alternativer som inneholder 10 gram (g) sukker eller mindre. Yoghurt som inneholder et totalt karbohydratinnhold på 15 gå mindre per del, er ideell for personer med diabetes.

Søk etter et høyt protein og dårlig karbohydrat yoghurt, som den greske yoghurt ikke flavored. Kontrollerer klart etikettene, siden sukkerinnholdet mellom merkene og # 8211; Og til og med blant smaker, interiør i samme merkevare & # 8211; kan variere drastisk.

Hvilken stil av yoghurt er den beste?

gresk? islandsk? Australske? Kanskje du lurer på om en stil er best egnet til diabetes av andre. Svaret er alt i mengden som hver type yoghurt blir filtrert.

gresk

I motsetning til normal yoghurt, filtreres gresk yoghurt for å fjerne flytende melkeserum og laktose. Dette gjør det mer tett og kremaktig. Den gode nyheten for personer med diabetes er at usøtet gresk yoghurt kan inneholde opp til doble proteiner og halvparten av normale yoghurt karbohydrater. Imidlertid kan den greske helmælk yoghurt inneholde normalt yoghurtfett nesten tre ganger. Velg alternativene til gresk yoghurt til lav eller fett uten fett hvis fett er et problem for deg.

islandsk

Teknisk ikke yoghurt, men en & # 8220; meieri produkt & # 8221; Basert på ost, er islandsk yoghurt filtrert enda mer enn gresk yoghurt. Dette gjør det mer tett og gir det enda mer protein. En ytterligere fordel med islandsk yoghurt er at den tradisjonelt produseres med skummet melk. Dette reduserer fettinnholdet. Men yoghurts & # 8220; i islandsk stil & # 8221; De kan også være tilgjengelige i helmælkvarianter.

Australske

Australsk yoghurt er ikke bundet, noe som gir den en tynnere konsistens enn islandske eller greske yoghurt. Mangelen på spenning betyr også at det ikke er rik på mange proteiner, og karbohydratinnholdet ikke er blitt redusert. Australsk yoghurt er tradisjonelt myknet med honning og produkt med fullmælk. Det er også varianter av skummet melk.

Hvilke merker skal jeg velge?

Det er mange alternativer i en matbutikk for yoghurt egnet for diabetes. Her er bare noen å vurdere:

BrandstyleFlavourservice (gram) karbohydrater (gram) sukker (gram) proteiner (gram) fotball (% daglig verdi) Chobanigreekenkel, fettfri5.3 gram 6 g 4 g 15 g 10% damn gresk oikosTrippel null kirsebær, fett uten fett5.3 gram 14 g 6 g 15 g 15% damn gresk oikosEnkel, fullmælk8.0 gram 9 g9 g20 g25% fageGreekFage total vanlig7.0 oz. 8 G8 G18 G20% Icelandic SigiJordbær og rabarber, fullmælk4.4 oz. 12 G8 G12 G10% Icelandic SiggiVanilje, uten fett5.3 gram 12 g9 g15 g15% smáricelandicEnkel (ren) fettfri5.0 gram 6 g 5 g 17 g 10% tradisjonell amerikansk biologisk steinfeltenkel, fettfri5.3 gram 10 g8 g7 g 25% australsk wallabyEnkel, fullmælk8.0 En gang 14 G10 G11 G40%

Hva skal være forsiktig

Kalorier og karbohydrater kan også gjemme seg i ekstra krydder som godteri, valnøtter og mysli. Disse kan bidra til økningen i glykemi.

Det er bedre å velge ditt favoritt hvite yoghurtprodukt og legge til de ønskede krydderene selv. På denne måten kan du sjekke størrelsen på delen og de tilsatte sukkerene. Prøv en kombinasjon av ferske blåbær og skiver mandler. Du kan også legge til bakken linfrø, chia frø og skiver jordbær.

Når det gjelder kunstige søtningsmidler, bringer en ny forskning eksperter til å anbefale forsiktig, spesielt for personer med diabetes og insulinresistens. Selv om de opprinnelig ble markedsført som en måte å hjelpe folk å dempe deres ønske om søtsaker og styre sin vekt, nyere forskning antyder at kunstige søtningsmidler faktisk kan fremme vekt og # 8217; Endringer i intestinale bakterier.

Hvis du vil holde deg borte fra kunstige søtningsmidler, fortsetter frisk frukt å være en sunnere og sunnere måte å søte din yoghurt på. Du kan også blande de usøtede eplene Salsa som en rask måte å naturligvis søte din yoghurt.

L & # 8217;

Hva å gjøre

  • Hvis du vil ha de fordelaktige tarmene til probiotika, velger du en yoghurt som inneholder liv og aktive avlinger.
  • Søk etter høyt protein og dårlig karbohydrat protein yoghurt.
  • Velg smak som ikke inneholder mer enn 10 g sukker og 15 g karbohydrater per del.

Hva å gjøre

  • Unngå yoghurt med pakkede krydder inkludert.
  • Ikke kjøp yoghurt uten å lese l’ernæringsverdier etikett.

Som med de fleste ting, er moderat nøkkelen. De Institutt for United States Landbruk for tiden anbefaler til voksne å ta tre deler av meieriprodukter hver dag. Selv om denne anbefalingen er kontroversiell blant noen helseeksperter, kontrollerer blodsukkernivået etter å ha spist yoghurt, er en fin måte å identifisere hvordan yoghurt flyter. Hvit eller gresk yoghurt uten sukker kan være en fin måte for personer med diabetes for å ansette en god dose protein, kalsium og probiotika.