Diabetes og tretthet: Årsaker, behandling og mer

Beskrivelse

Diabetes og tretthet diskuteres ofte som årsak og effekt. Faktisk, hvis du har diabetes, er det svært sannsynlig at du på et tidspunkt vil lide av tretthet. Det kan imidlertid være mye mer i denne tilsynelatende enkle korrelasjonen.

Hvem vi er 2.5 millioner mennesker I USA har de kronisk tretthetssyndrom (CFS). CFS er preget av en kontinuerlig tretthet som betydelig opprører hverdagen. Folk med denne typen ekstrem tretthet forbruker sine energikilder uten nødvendigvis aktiv. Vandre mot bilen, for eksempel, kan blåse opp alle dine energier. Det antas at CFS er korrelert til # 8217; betennelse som avbryter muskelmetabolitter.

Selv diabetes, som påvirker blodsukkeret (glukose) og på produksjon av insulin av bukspyttkjertelen, kan ha inflammatoriske markører. Tallrike studier undersøkte de mulige forbindelsene mellom diabetes og tretthet.

Det kan være vanskelig å behandle både diabetes og tretthet. Det er imidlertid mange alternativer som kan hjelpe. Du må først kunne konsultere legen din for å bestemme den eksakte årsaken til tretthet.

Søk på diabetes og tretthet

Det er mange studier som forbinder diabetes og tretthet. En av disse studere Han undersøkte resultatene av en undersøkelse om søvnkvalitet. Forskere rapporterte at 31% av personer med type 1 diabetes hadde en dårlig søvnkvalitet. Utbredelsen var litt høyere hos voksne med type 2 diabetes, ved 42%.

Sekund en annen studie Fra 2015 lider ca 40% av personer med type 1 diabetes utmattelse i mer enn seks måneder. Forfatterne la også merke til at tretthet ofte er så alvorlig å påvirke daglige aktiviteter og livskvalitet.

TIL 2013 studie Det ble utført på 37 personer med diabetes og 33 uten diabetes. På denne måten kan forskere undersøke forskjeller i tretthetsnivåer. Deltakerne svarte anonymt på spørsmål om undersøkelser om tretthet. Forskere har konkludert med at tretthet var mye høyere i gruppen med diabetes. Imidlertid kunne de ikke identifisere en bestemt faktor.

Tretthet ser ut til å forekomme både i type 1 diabetes og i type 2. Ved 2014 studere Han fant et sterkt forhold mellom hyperglykemi (høyt blodsukker) og kronisk tretthet hos personer med type 1 diabetes.

Mulige årsaker til tretthet

Fluktuasjonen av glukose i blodet anses ofte som den første årsaken til tretthet i diabetes. Men forfatterne av a studere av 155 voksne med type 2 diabetes foreslo at blodsukker var årsaken til ikke bare i 7% av deltakerne. Disse resultatene antyder at diabetes tretthet ikke nødvendigvis kan være forbundet med selve tilstanden, men kanskje til andre symptomer på diabetes.

Andre relaterte faktorer, ofte observert hos personer med diabetes, som kan bidra til tretthet, inkluderer følgende:

 • Utbredt betennelse
 • Depresjon
 • Søvnløshet eller dårlig søvnkvalitet
 • Hypothyroidisme (hypoaktiv skjoldbrusk)
 • Lavt nivå av testosteron hos menn
 • nyresvikt
 • Bivirkninger av narkotika
 • hopper over måltider
 • Mangel på fysisk aktivitet
 • knappe ernæring
 • Mangel på sosial støtte

Behandle diabetes og tretthet

Behandlingen av både diabetes og tretthet har mer suksess hvis det vurderes som en total forhold, i stedet for separert. Sunn livsvaner, sosial støtte og terapier for mental helse kan ha en positiv innvirkning på samme tid på diabetes og tretthet. Les forslagene til en kvinne til å møte CFS.

Endringer i livsstilen

Sunn livsvaner er i sentrum av god helse. Disse inkluderer regelmessig trening, strømforsyning og vektkontroll. Alt dette kan bidra til å øke energien ved å kontrollere også blodsukkeret. Sekund 2012 studie, C’Det var en sterk sammenheng med høy score på’kroppsmasseindeks (BMI) og L’tretthet hos kvinner med type 2 diabetes.

L’Regular trening kan redusere risikoen for å utvikle type 2 diabetes først. Men American Diabetes Association (ADA) Han sier at den fysiske øvelsen kan hjelpe blodsukker selv om du allerede har diabetes. L’ADA anbefaler minst 2.5 timers trening per uke uten å ta mer enn to dager med påfølgende pause. Du kan prøve en kombinasjon av aerobic og styrketrening, samt balanse og fleksibilitetsrutiner, som yoga. Finn ut mer om hvordan dietten og # 8217; trening kan hjelpe deg hvis du har diabetes.

Sosial støtte

Sosial støtte er et annet forskningsområde i løpet av studien. EN 2013 studie av 1,657 voksne med type 2 diabetes fant betydelige korrelasjoner mellom sosial støtte og diabetes tretthet. Forskere har oppdaget at familie støtte og andre ressurser redusert L’diabetes relatert tretthet.

Snakk med familien din for å sikre at du støtter deg i ledelsen og omsorg for diabetes. Forpliktet til å gå ut med venner når du kan og engasjert seg i dine favoritthobbyer når du har energi til å gjøre det.

Mental Helse

Depresjon er høy i diabetes. Ifølge avisen Nåværende rapporter om diabetes, Personer med diabetes har en dobbel sjanse for å lide av depresjon. Dette kan skyldes biologiske endringer eller langsiktige psykologiske endringer. Ytterligere informasjon om koblingen mellom disse to forholdene.

Hvis du allerede er i Care for depresjon, kan antidepressiva din forstyrre søvn om natten. Du kan snakke med legen din om å endre medisiner for å se om søvnen din forbedres.

L’Øvelse kan også hjelpe depresjon ved å øke serotoninnivåene. Du kan også dra nytte av en gruppe eller individuell rådgivning med en terapeut.

Når skal du se en lege

CFS er bekymret, spesielt når det forstyrrer daglige aktiviteter, for eksempel arbeid, skole og familieforpliktelser. Du bør konsultere legen din dersom ditt tretthet symptomer ikke forbedrer til tross for endringer i livsstil og diabetes kontroll. Tretthet kan være relatert til sekundære symptomer på diabetes eller A & # 8217, en annen tilstand av det hele.

Legen din kan foreskrive blodprøver for å utelukke andre forhold, for eksempel skjoldbrusk sykdommer. Endring av diabetes medisiner er en’annen mulighet.

Hva er perspektivet?

Tretthet er vanlig med diabetes, men bør ikke vare for alltid. Snakk med legen din på måtene du kan klare både diabetes og tretthet. Med noen endringer i livsstil og behandling, sammen med tålmodighet, kan din innsats forbedre seg over tid.