Diabetes og søvn: Hva er forbindelsen?

Diabetes og søvn

Diabetes er en tilstand der kroppen ikke klarer å lage insulin riktig;. Dette forårsaker overdreven blodsukkernivå. De vanligste typene er type 1 og type 2 diabetes. Hvis du har type 1, produserer bukspyttkjertelen din ikke insulin, så du må ta den daglig. Hvis du har type 2, kan kroppen din produsere en del av insulinet ditt, men det er ofte ikke nok. Dette betyr at kroppen din ikke kan bruke insulinet riktig.

Avhengig av hvor god du kontrollerer blodsukker, kan du eller ikke uttrykke symptomer. Kortsiktige høyt blodsukkersymptomer kan inneholde hyppig tørst eller sult, så vel som hyppig verktøy. Det er ikke sjeldent at disse symptomene har innvirkning på hvordan man skal sove. Her er hva forskningen har å si.

Fordi diabetes påvirker evnen til å sove?

I en 2012 studie, Forskere undersøkte foreninger mellom søvnforstyrrelser og diabetes. Søvnforstyrrelser inkluderer vanskeligheter med å sovne, for å sovne eller sove for mye. Studien fant et klart forhold mellom søvnforstyrrelser og diabetes. Forskere sier at søvnmangel er en betydelig risikofaktor for diabetes, som noen ganger kan kontrolleres.

Å ha diabetes betyr ikke nødvendigvis at søvn vil forstyrre. Det er mer et spørsmål om hva diabetes symptomer oppstår og hvordan de styrer dem. Noen symptomer er mer sannsynlig å forårsake problemer når du prøver å hvile:

  • Høyt blodsukkernivåer kan forårsake hyppig vannlating. Hvis blodsukkernivået ditt er høyt om natten, kan du ende opp med å komme seg til på badet.
  • Når kroppen din har mer glukose, trekker den vann fra vevet ditt. Dette kan få deg til å føle deg dehydrert, skyve deg for å få deg til å drikke vanlige glass D’vann.
  • Symptomene på et lavt nivå av blodsukker, som tremor, svimmelhet og svette, kan påvirke søvn.

Det er søvnforstyrrelser knyttet til diabetes?

Kaste og snu om natten er vanlig hos personer med diabetes. Selv om dette kan være et resultat av vanlige diabetes symptomer, kan en separat medisinsk tilstand være på roten. Noen søvnforstyrrelser og andre lidelser som påvirker søvn er vanligere hos personer med diabetes.

Nattlig apné

Dette er den vanligste søvnforstyrrelsen hos personer med diabetes. L’natt apné oppstår når pusten blir avbrutt og starter på nytt gjentatte ganger om natten. I en 2009 studie, Forskere har oppdaget 86 prosent Deltakerne hadde nattapné i tillegg til diabetes. Av denne gruppen, 55 prosent Det var ganske seriøst å trenge omsorg.

L’Nattapné er mer vanlig funnet hos personer med type 2 diabetes. Dette skyldes at folk i denne gruppen ofte bærer overflødig vekt, som kan begrense luftens passasje;.

De vanligste symptomene inkluderer følelse av tretthet i løpet av dagen og snorer om natten. Du er mer utsatt for nattapné hvis det oppstår i familien eller hvis du er overvektig. Å nå en sunn vekt for kroppstypen din kan bidra til å lindre symptomene. Du kan også ha en spesiell maske under søvn for å øke trykket i halsen og tillate deg å puste lettere.

Rastløs ben syndrom (RLS)

RLS er preget av et konstant behov for å flytte bena. Det er mer vanlig om kvelden, noe som kan gjøre det vanskeligere å sovne eller sovne. RLS kan oppstå på grunn av jernmangel. Risikofaktorer for RLS inkluderer høyt blodsukkernivå, nyreproblemer og skjoldbruskkjertelforstyrrelser.

Hvis du tror du har RLS, sørg for en avtale med legen din for å se gjennom symptomene dine. Dette er spesielt viktig hvis du har en historie med anemi. Tobakk kan også utløse rls. Hvis du er en røyker, abonner på et røykfremvisningsprogram for å prøve å slutte.

Søvnløshet

L’søvnløshet er preget av tilbakevendende vanskeligheter å sovne og sovne. Du er mer i fare for søvnløshet hvis du har høye nivåer av stress sammen med høye glukose.

L’Å ta en benk sovende sovende sovende vil ikke løse søvnløshet. Tenk på grunnen til at du ikke kan sovne, hvordan du jobber i en høy stress jobb eller håndterer vanskelige familieproblemer. Søker etter en lege kan hjelpe deg med å finne ut hva problemet forårsaker.

Hvordan mangel på søvn kan påvirke diabetes

Eksperter assosierer mangel på søvn på en endret hormonal balanse som kan påvirke mat og vektinntak. Hvis du har diabetes, møter du en utfordrende sirkel. Det er vanlig å kompensere for mangel på søvn som spiser en overdreven mengde mat for å prøve å tjene energi gjennom kalorier. Dette kan forårsake en økning i blodsukkernivået og gjøre det vanskeligere å få en diskret søvnmengde. Slik at du kunne finne deg selv i samme søvn situasjon.

Mangel på søvn øker også risikoen for fedme. Å være overvektige kan øke risikoen for å utvikle type 2 diabetes.

Finn ut mer: 10 ting som skjer med kroppen din når du mister søvn «

Forslag for å forbedre søvnkvaliteten

Følg disse forslagene for å få en bedre natts søvn:

Unngå elektroniske enheter før levering

Unngå å bruke mobiltelefoner og e-lesere om natten fordi gløden kan våkne opp. Bytt til gammeldags bøker for å lese før du sover for å roe deg og redusere øyepenningen.

Fjern alkohol før du går i dvale

Selv om du føler at et glass vin beroliger kroppen din og får deg til å sove, vil du sannsynligvis ikke sove i åtte timer etter å ha drukket før du setter opp.

Fjern distraksjoner

Hvis du mottar tekstmeldinger i løpet av natten, slå av telefonen. Vurder kjøpet av en vekkerklokke i stedet for å bruke mobiltelefonen din. Dette kan tillate deg å slå av telefonen fordi du ikke trenger det av en eller annen grunn om natten.

Skape hvit støy

Selv om det kan virke som en hyggelig måte å våkne opp, kan fuglene chirping tidlig om morgenen forstyrre dine sovende ordninger. Selv noisene til nettene, feiemaskiner og folk som forlater for arbeid tidlig om morgenen, kan forstyrre søvnen din. Hvis du har en lett søvn, bruk objekter som et tak, et skrivebord eller en sentral fan for å fjerne disse irriterende lydene.

Det forblir irregled i dine sovemønstre

Gå til sengs på samme tid hver kveld og våkne samtidig hver morgen, inkludert helger. Kroppen din vil naturlig begynne å slette og våkne opp automatisk.

Hold deg unna nattstimulerende midler

Unngå å drikke drinker som inneholder koffein, å trene og til og med gjøre det enkle arbeidet om natten om natten. L’Enkelt type kveldsøvelse Du bør vurdere er en langsom tempo yoga økt som kan forberede kroppen din til å sove. Ellers vil du akselerere blodet, og det vil ta litt & # 8216; før kroppen din beroliger.

Bunnlinjen

Kontakt legen din hvis du har vedvarende søvnproblemer. Hvis du ikke mottar søvnbehandling avbrutt kontinuerlig, kan det bli vanskelig å spille enhver daglig aktivitet.

Kortsiktig, vurder en eller flere livsstilsendringer for å forbedre kvaliteten på søvn. Selv om du bare tar en liten forandring, har det potensial til å gjøre en stor forskjell. Vanligvis tar det omtrent tre uker å begynne å ta vanen, så det er viktig å holde det hver dag.

Les på: 10 Naturlige måter å sove bedre »