Diabetes og stress: Kjenn fakta

Stress og diabetes

Diabetes Management er en prosess som varer hele livet. Dette kan legge til stress i ditt daglige liv. Stress kan være en viktig barriere for effektiv glukosekontroll. Stresshormoner i kroppen kan direkte påvirke glukose nivåer. Hvis du er stresset eller du føler deg truet, reagerer kroppen din. Dette kalles kamp eller rømningsrespons. Dette svaret løfter hormonelle nivåer og forårsaker aktivering av nerveceller.

Under dette svaret løser kroppen din adrenalin og kortisol i blodet og luftveiene øker. Kroppen din styrer blod til muskler og lemmer, slik at du kan kjempe mot situasjonen. Kroppen din kan ikke være i stand til å behandle glukose utgitt av nerveceller som aktiverer hvis du har diabetes. Hvis du ikke kan konvertere glukose til energi, akkumuleres det i blodet. Dette øker blodsukkernivået.

Konstant stress forårsaket av langsiktige problemer med blodsukker kan også ha på seg mentalt og fysisk. Dette kan gjøre diabetesstyring vanskelig.

Hvordan forskjellige typer stress kan påvirke diabetes?

Stress kan påvirke folk annerledes. Den type stress du føler kan også få innvirkning på kroppens fysiske respons.

Når personer med type 2 diabetes er under psykisk stress, opplever de generelt økte blodsukkernivået. Personer med type 1 diabetes kan ha et mer variert svar. Dette betyr at de kan oppleve en økning eller reduksjon i blodsukkernivået.

Når du er under fysisk stress, kan selv blodsukker øke. Dette kan skje når du er syk eller såret. Dette kan slå folk med type 1 eller type 2 diabetes.

Hvordan kan du avgjøre om mental stress påvirker glukosenivåene dine?

Hold oversikt over tilleggsinformasjon, for eksempel datoen og hva du gjorde når du ble stresset, kan hjelpe deg med å bestemme spesifikke utløsende faktorer. For eksempel er du mer stresset mandag morgen? I så fall, nå vet du at du tar spesielle tiltak på mandag morgen for å redusere stress og holde glukosen under kontroll.

Du kan forstå om stress og glukose nivåer er relevante for deg. Hvis du føler deg stresset, evaluer ditt mentale stressnivå på en skala fra 1 til 10. Ti representerer det høyeste stressnivået. Merknader dette nummeret.

Etter å ha evaluert stresset ditt, bør du sjekke glukosenivåene dine. Fortsett å gjøre det for de neste to ukene. På kort tid kan du se en ordning som oppstår. Hvis du merker at glukosen din regelmessig er høy, er det sannsynlig at din mentale stress negativt påvirker blodsukkeret.

Hva er symptomene på stress?

Noen ganger er stress symptomer tynne, og du kan ikke merke dem. Stress kan påvirke ditt mentale og følelsesmessige velvære og kan også påvirke din fysiske helse. Anerkjennelse av symptomer kan hjelpe deg med å identifisere stress og vedta tiltak for å håndtere det.

Hvis du er stresset, kan du oppleve:

 • hodepine
 • Muskel smerte eller spenning
 • Sov for mye eller for lite
 • Generelle følelser av sykdom
 • utmattelse

Hvis du er stresset, kan du høre:

 • unmotivated
 • irritabel
 • deprimert
 • rastløs
 • engstelig

Det er også vanlig for stresset folk tar atferd som kan være ute av deres karakter. Dette inkluderer:

 • Gå tilbake fra venner og familie
 • Spis for mye eller for lite
 • raseri
 • Drikk overflødig alkohol
 • Bruker tobakk

Hvordan redusere stressnivået

Du kan redusere eller begrense stressfaktorer i livet ditt. Her er noen ting du kan gjøre for å håndtere effekten av forskjellige former for stress.

Redusere mental stress

Meditasjon kan bidra til å fjerne negative tanker og tillate deg å slappe av. Vurder ideen om å starte hver morgen med en 15-minutters meditasjon. Dette vil gi tonen for resten av dagen.

Sitt ned en stol med føttene godt plantet på gulvet og øynene lukket. Spiller en mantra som gir mening for deg, som & # 8220; Jeg vil ha en god dag & # 8221; O & # 8220; Jeg føler meg i fred med verden & # 8221;. Fjerner enhver annen tanke hvis du går inn i hodet og lar deg til stede for øyeblikket.

Redusere følelsesmessig stress

Hvis du er i en uønsket emosjonell tilstand, ta en fem minutter å bli alene. Fjern fra ditt nåværende miljø. Finn et rolig rom å konsentrere seg om pusten din.

Sett hånden på magen og føl deg og gå ned og gå av. Inhalere dypt og pust ut sakte og lydløst. Dette vil redusere hjertefrekvensen og hjelpe deg med å få deg til en stabil følelsesmessig tilstand. Denne handlingen med sentrering kan forbedre måten de står overfor hva som forårsaker stress.

Redusere fysisk stress

Legg til yoga til din daglige rutine kan gi både fysisk og meditasjonsaktivitet samtidig. Selv å praktisere yoga kan senke blodtrykket. Enten de er Yoga eller A’en annen form for trening, bør du sikte på 30 minutter med kardiovaskulær trening om dagen. Du kan gjøre 10 minutters trening når du våkner, 10 minutter om ettermiddagen og 10 minutter før du går i dvale.

Redusere familie stress

Hvis du føler deg overveldet av familieforpliktelser, husk at det er godt å si nei. Familien din vil forstå hvis du ikke kan gjøre det til alle hendelser. Hvis stresset ditt kommer fra å ikke se familien din hver gang du vil, bør du vurdere ideen om å bruke en morsom kveld i familien hver uke eller hver annen uke. Du kan spille brettspill eller delta i aktiviteter Alle & # 8217;. Dette kan inkludere utflukter, svømme eller registrere seg for et morsomt løp sammen.

Reduser stress fra jobb

Stressproblemer på jobben kan gå hjem med deg. Snakk med din veileder hvis du går gjennom en vanskelig tid å jobbe. Det kan være alternativer for å lindre eller løse eventuelle problemer som mange finner.

Hvis dette ikke hjelper, kan du vurdere å overføre en annen avdeling eller til og med søket etter en ny jobb. Selv om stressnivået øker når du ser etter en ny jobb, kan du oppdage at du legger deg opp med et annet sted som er mer egnet for dine ferdigheter og personlighet.

Hvordan håndtere diabetes relatert stress

Hvis du føler deg stresset for din tilstand, vet du at du ikke er alene. Du kan koble til nettet eller i samfunnet ditt for solidaritet og støtte.

Støttegrupper på nettet

Hvis du er Facebook-bruker, bør du vurdere at du liker det Støtte for diabetes Gruppe som tilbyr nyttige forslag og et sterkt samfunn for å hjelpe deg med å takle. Diabetisk tilkobling Det er også en online ressurs dedikert til å forbedre livskvaliteten din. Gir artikler, oppskrifter og informasjonsvideoer.

Støttegrupper i person

For kvinner med diabetes, Diabetes søstre Tilbyr møter på nasjonalt nivå. Gruppen begynte i North Carolina og utvidet takket være popularitet. Nå tilbyr de grupper av person over hele landet. Disse uformelle møtene holdes på hverdager og varer generelt en eller to timer.

Beseire Diabetes Foundation Gir en liste over peer support grupper i alle 50 stater og i Columbia District. Du kan til og med søke i katalogen og sende listen din. De American Diabetes Association Det tilbyr også lokale kontorer fokusert på samfunnsutdanningen og bevisstheten.

Terapi

Du kan føle deg mer komfortabel å snakke med en profesjonell av stresset ditt. En terapeut kan gi tilpassede håndteringsmekanismer for din individuelle situasjon og gi deg et trygt miljø for å snakke. De kan også gi medisinsk rådgivning at online eller personstøttegrupper ikke kan tilby.

Hva kan du gjøre nå

Selv om diabetes kan presentere en annen rekke utfordringer, kan du klare det effektivt og gjennomføre en sunn og lykkelig livsstil. Du kan gjøre det å legge til korte meditative økter eller små treningsøkter til din daglige rutine. Du kan også undersøke støttegruppene og finne en som passer for din personlighet og dine livsstilbehov. Å være proaktiv kan hjelpe deg med å avlaste spenningen i livet ditt.