Diabetes og sløret syn: hva du trenger å vite

Diabetes og sløret syn

Diabetes refererer til en kompleks metabolsk sykdom hvor kroppen din ikke kan produsere insulin, ikke produserer nok insulin eller bare ikke kan bruke det effektivt.

Alle cellene i kroppen din trenger sukker (glukose) For energi for L & # 8217. L’insulin bidrar til å bryte ned og forsyne sukker til celler i hele kroppen.

Sukkernivåer akkumuleres i blodet ditt hvis du ikke har nok insulin til å bryte den. Dette er kjent som hyperglykemi. Hyperglykemi Det kan påvirke alle deler av kroppen din negativt, inkludert øynene dine.

Den uklare synet er ofte en av de første premonitoriske tegnene til diabetes. Din oppfatning kan være uskarpe fordi væsken går kvalt i linsen til … Dette gjør at linsen oppblåses og endre form. Disse endringene gjør fokuset på øynene dine vanskelig, så ting begynner å virke uskarpe.

Du kan også ha en uklart visning når du starter insulin behandling. Dette skyldes bevegelsen av væsker, men følger vanligvis etter noen uker. For mange mennesker, når blodsukkernivået stabiliserer, stabiliseres selv deres syn.

Hvordan diabetes kan forårsake en uskarpt utsikt?

Diabetisk retinopati Det er et begrep som beskriver retinale lidelser forårsaket av diabetes. Noen av disse forstyrrelsene inkluderer makulært ødem og proliferativ retinopati.

L’Makulært ødem oppstår når macula svulmer på grunn av flytende lekkasje. La macula er den delen av netthinnen som gir deg en klar klar visjon. Andre symptomer på Makulært ødem inkluderer bølgete syn og fargeendringer.

Proliferativ retinopati oppstår når blodkarene trenger inn i midten av øyet. Sløret syn er et av tegnene som dette skjer. Du kan også finne flekker eller flyter eller har problemer med nattesyn.

Sløret syn kan også være et symptom på glaukom, en sykdom hvor presset i # 8217; øye skader den optiske nerven. I følge National Eye Institute, Hvis du har diabetes, er din glaukomrisiko dobbelt sammenlignet med de andre voksne. Andre glaukomsymptomer kan omfatte:

 • Tap av perifert syn eller visjon til tunnel
 • Aloni rundt lysene
 • Øye rødhet
 • Okulær smerte (i øyet)
 • kvalme eller oppkast

Du kan også ha en sløret syn hvis du utvikler katarakten. Kataraktet gjør krystallinsk av de ugjennomsiktige øynene. Personer med diabetes har en tendens til å utvikle ung katarakt i forhold til andre voksne. Andre katarakt symptomer inkluderer:

 • falmet farger
 • Sløret eller sløret syn
 • Dobbeltsyn, vanligvis i ett øye
 • Følsomhet for lys
 • blinker eller haloer rundt lysene
 • Se det som ikke forbedres med nye briller eller resept som må ha endret seg ofte

Andre årsaker til sløret syn

Selv om den uskarpevisningen kan være et resultat av diabetes, er det andre grunner til at du kanskje har sløret syn. Noen vanlige årsaker inkluderer:

Hvis du bruker mye tid foran en dataskjerm eller en bærbar elektronisk enhet, kan det hende du finner ut at visningen din blir uklart. Dette kalles digital øye tretthet. Øynene dine kan føle spenningen av dårlig belysning eller gløden på den digitale skjermen.

Hvis du ikke sitter på riktig synsavstand, kan dette forverre problemet. Andre tegn på digital øye tretthet inkluderer hodepine, øyne tørrhet og nakke smerte eller skuldre. Du kan kanskje rette opp problemet ved å justere arbeidsområdet og gjøre hyppige pauser.

Den uklare visjonen kan også være et symptom på noen immunforstyrrelser, for eksempel multippel sklerose og lupus. Behandlingen av sykdommen kan lindre symptomene som sløret syn.

Når du skal se legen din

Hvis du har diabetes, er du mer utsatt for en rekke øyeproblemer. Det er viktig å gjennomgå regelmessige kontroller og vise tester. Dette bør inneholde en full visning eksamen, inkludert ekspansjon, hvert år.

Pass på at du informerer legen din om alle dine symptomer og alle stoffene du tar.

Sløret syn kan være et mindre problem med en rask løsning, som et øyefall eller et nytt reseptbelagte for brillene dine.

Imidlertid kan det også være indikativt om alvorlig øyesykdom eller en underliggende tilstand annet enn diabetes. Derfor bør du rapportere uklare syn og andre endringer i legen din.

I mange tilfeller kan for tidlig behandling rette opp problemet eller forhindre det fra verre.

For eksempel, hvis blodsukkernivået er ute av kontroll, kan legen gi deg råd til å administrere det bedre. Imidlertid må årsaken bestemmes før legen kan anbefale en behandlingsplan.

Q&TIL

Spørsmål:

Sløret syn er aldri en nødsituasjon når du har diabetes? Hvilke tilsvarende symptomer (sammen med sløret syn) ville kreve umiddelbar medisinsk behandling?

TIL:

En sløret syn kan indikere at diabetes ikke er godt kontrollert. Du bør se legen din så snart som mulig. Symptomene som kan rapportere A’nødsituasjon er hudormer i visningen, blinker av lys, hull i sikte eller en uskarp plutselig og ekstrem visjon.

Deborah Weatherspoon, PhD, RN, CrNNa Svarene representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.