Diabetes og ris: Hva er risikoen?

Diabetes og diett

Å ha diabetes krever at du er årvåken på diett og driftsvaner. Du må se på hva du spiser hver dag for å sikre at blodsukkernivået ikke når et usunn nivå.

Overvåke antall karbohydrater og poengsummen til Glykemisk indeks (GI) av maten du spiser kan gjøre diabetes enklere. L’Ig rangering mat basert på hvordan de kan påvirke blodsukkernivået.

Hvis du ikke overvåker kostholdet ditt, kan diabetes forårsake mer alvorlige helseproblemer. Dette inkluderer kardiovaskulære sykdommer, nyreskader eller føtterinfeksjoner.

Ris er rik på karbohydrater og kan ha en høy glykemisk indeks. Hvis du har diabetes, kan du kanskje tro at du må hoppe til middag, men det er ikke alltid slik. Du kan fortsatt spise ris hvis du har diabetes. Men du bør unngå å spise den i rikelig eller for ofte deler. Det er mange typer ris og noen er sunnere enn andre.

Hva sier forskningen

Det er risiko i # 8217; å ha for mye ris i kostholdet. EN studere I den britiske medisinske journalen fant at folk som spiser høye nivåer av hvit ris, kan ha økt risiko for å utvikle type 2 diabetes. Dette betyr at hvis du har prediabetet, bør du være spesielt samvittighetsfullt om risinntaket.

Hvis du allerede har blitt diagnostisert med diabetes, er det generelt trygt for deg å smake med ris med moderasjon. Pass på at du vet antall karbohydrater og GI-poengsummen for typen ris du vil spise. Du bør sikte på å spise mellom 45 og 60 gram karbohydrater per måltid. Noen varianter av ris har en lavere score enn andre.

Metoden skaper parabolen din brukt av US Department; landbruk av USA er en god måte å sikre at måltidene dine er godt porsjonert. Disen din bør inneholde 25% protein, 25% av korn og mat rik på stivelse og 50% av ikke-stivelse grønnsaker. Du kan også inkludere en del av frukt eller meieriproduksjon på siden, men du bør vurdere dem i ditt måltid hvis du teller karbohydrater.

Fra en’se på: 10 myter på dietten for diabetes »»

Hvilke typer ris kan jeg spise?

Sikkert å spise:

  • Basmati ris
  • Integrert ris
  • vill ris

Typen ris er viktig når du velger hva du skal spise. Det er bedre å spise ris som omslutter en ernæringsmessig knyttneve. Integrert ris, vill ris og langkornet hvit ris inneholder flere fibre, næringsstoffer og vitaminer med hensyn til kortkornet hvit ris. Du bør også sjekke den allerede poengsummen du ønsker.

Kortkorn hvit ris har en høy Ig, som betyr at den er 70 eller høyere, så du bør unngå det hvis det er mulig. Inneholder liten ernæringsmessig verdi sammenlignet med andre former for ris og stivelse.

Basmati, integrert ris og vilt ris har score allerede i # 8217; moderat intervall. De har en glykemisk indeks mellom 56 og 69. Disse er generelt ok å spise i moderasjon. Koketider kan endre poengsummen GI, så vær forsiktig så du ikke koker risen for mye.

Du kan balansere ditt valg med lav glykemisk indeksmat, inkludert proteiner og ikke-stivelsesgrønnsaker. Du bør også sørge for at du bare spiser en liten del av ris. Bare 1/2 Rice Cup inneholder 15 gram karbohydrater.

Hvilke alternative frokostblandinger jeg kan prøve?

Snarere enn å stole på ris som en base mat under måltider, eksperimenter andre typer frokostblandinger. De kan hjelpe deg med å håndtere diabetes og følge et sunt kosthold. De fleste har også ekstra næringsinnhold. Disse kan tilfredsstille deg lenger enn de mest forseggjorte stivelsene kan gjøre.

Disse kornene har en lav score:

  • Flak d’havre og stål kuttet
  • bygg
  • korn
  • quinoa
  • mil
  • bokhvete

Bunnlinjen

Folk med noen form for diabetes kan forbruke ris i små mengder. Opprettholde et balansert kosthold er grunnleggende. Hvis du har prediabetet, bør du også sjekke risen og prøve å opprettholde et sunt kosthold og trene regelmessig.

Les videre: Diabetes Diet: Hva å spise og hva du skal unngå «