Diabetes og Parkinsons: Ett medikament kan behandle begge

Kan et legemiddel som opprinnelig er utviklet for å behandle diabetes bli det første stoffet i verden som bremser utviklingen av Parkinsons sykdom?

Forskerne er sikre nok på stoffets evne til at de organiserer kliniske studier på mennesker som skal begynne neste år.

Kunngjøringen kom etter forskernes funn utgitt i dag i tidsskriftet Science Translational Medicine.

«Vi håper dette er et vendepunkt for millioner av mennesker som lever med Parkinsons sykdom,» Dr. Patrik Brundin, direktør for Van Andel Institute’s Center for Neurodegenerative Science, leder av Linked Clinical Trials-komiteen til The Cure Parkinsons Trust og studiens seniorleder. sa forfatteren i en uttalelse.

«The American Parkinson Disease Association (APDA) er alltid optimistisk når det gjelder studier som prøver å bremse utviklingen av sykdommen,» la Leslie A til. Chambers, president og administrerende direktør i APDA, i en e-post til Healthline. Godt utformede randomiserte kontrollerte kliniske studier som evaluerer nye terapier er avgjørende for å støtte denne aspirasjonen. Vi håper at en test som denne kan gi løfter for fremtiden.».

Forskerne sa at hvis Parkinsons menneskelige studier er vellykkede, kan stoffet en dag bli testet for en mulig behandling av andre nevrodegenerative sykdommer som Alzheimers.

For å finne ut mer: en studie kobler tarmbakterier til Parkinsons sykdom «

Hvordan stoffet virker

Legemidlet, MSDC-0160, ble designet av det Michigan-baserte Metabolic Solutions Development Company for behandling av type 2 diabetes.

Legemidlet har vist potensialet til å regulere mitokondriell funksjon i hjerneceller og gjenopprette cellenes evne til å omdanne grunnleggende næringsstoffer til energi.

Dette forbedrer cellenes evne til å håndtere potensielt skadelige proteiner, noe som fører til redusert betennelse og mindre nervecelledød.

Forskerne sa nylig fornyede avsløringer om at Parkinsons kan ha sin opprinnelse, i det minste delvis, i kroppens energimetabolisme førte til at de testet MSDC-0160 for den sykdommen.

Etter fire år med positive resultater sa forskerne at de var klare for menneskelige forsøk.

«Parkinsons sykdom og diabetes kan ha svært forskjellige symptomer med ikke-relaterte utfall for pasienter. Vi finner imidlertid at de deler mange underliggende mekanismer på molekylært nivå og reagerer på samme måte på en ny klasse insulinsensibilisatorer som MSDC-0160», Jerry Colca, Ph.D., medgründer, president og vitenskapelig sjef for MSDC sa i en uttalelse.

Bevisene er også de siste innen gjenbruk av narkotika, et grep i det vitenskapelige miljøet for å bruke effektive medisiner på mer enn én sykdom.

For å finne ut mer: kreftmedisinen gir håp for Parkinsons og Alzheimers

Se etter en kur mot Parkinsons

Parkinsons sykdom rammer mer enn 10 millioner mennesker over hele verden, inkludert 1 million mennesker i USA.

Det finnes ingen kur for lidelsen. Behandlinger fokuserer nå på symptombehandling.

Forskere sier at førstelinjebehandlingen for Parkinsons har holdt seg relativt uendret siden introduksjonen av levodopa på 1960-tallet.

Hvis det fungerer, vil MSDC-0160 være den første behandlingen for å behandle den underliggende sykdommen. Dette kan føre til færre fall for pasienter og mindre kognitiv svikt.

I tillegg kan det forsinke implementeringen av andre Parkinson-medisiner som kan ha alvorlige bivirkninger.

Tom Isaacs, en av grunnleggerne av The Cure Parkinson’s Trust som har levd med Parkinson i 22 år, sa i en uttalelse at MSDC-0160 representerer en av de mest lovende behandlingene trustens internasjonale konsortium har sett til dags dato.

«Vårt vitenskapelige team har evaluert mer enn 120 potensielle behandlinger for Parkinsons sykdom, og MSDC-0160 gir den virkelige utsikten til å være et gjennombrudd som kan ha en betydelig og permanent innvirkning på folks liv i nær fremtid,» sa Isaacs. «Vi jobber utrettelig for å bringe dette stoffet inn i menneskelige forsøk så raskt som mulig i vår søken etter en kur.»

The Cure Parkinson’s Trust og Van Andel Institute samarbeider for tiden med MSDC for å løse regulatoriske problemer og skaffe finansiering til å organisere den kliniske studien, som Brundin håper vil starte i 2017.

Lær mer: De fem stadiene av Parkinsons »