Diabetes og gurkemeie: Fungerer?

Det grunnleggende

Diabetes er en vanlig tilstand relatert til blodsukkernivåforstyrrelser. Ditt blodsukkernivå spiller en viktig rolle i måten kroppen din metaboliserer mat og hvordan energi bruker;. Diabetes oppstår når kroppen din ikke klarer å produsere eller bruke insulinet riktig for å justere blodsukkernivået. Slår nesten 13 prosent av folk i alderen 20 år.

Curcuma er et krydder som er oppnådd fra groundrøttene til det gurkemeieplanten. Gjennom årene har gurkemeie blitt anerkjent for sine medisinske egenskaper. Det antas å ha et bredt spekter av helsemessige fordeler, inkludert smertelindring og mulig sykdomsforebygging.

For eksempel kan curcumin, den aktive delen av gurkemeie, bidra til å forhindre type 2 diabetes.

Hva er fordelene med gurkemeie?

Gurkemeie er et krydder som ofte finnes i asiatisk mat og karri. Bidrar til å gi mat sin gullige farge. I århundrer ble det brukt i østlig medisin for generell helse. Det brukes ofte til å forbedre leverenes funksjoner og fordøyelsen, samt å lindre smerter fra forhold som leddgikt.

La Spezia har en bred oppfølging blant alternative medisinske brukere og får popularitet i tradisjonell medisin. Nylig har han fått stor oppmerksomhet til hans potensielle bruk i forebygging av kreft og andre sykdommer. Det antas at gurkemeie har antioksidantegenskaper som kan bidra til å bekjempe infeksjoner og betennelse.

Forskning har også foreslått at gurkemeieinntak kunne behandle og forhindre diabetes.

Hva sier forskningen

Den aktive komponenten av gurkemeie, curcumin, krediteres med mange av de påståtte fordelene med krydderet.

TIL 2013 Gjennomgang Studier tyder på at curcumin kan redusere nivået av glukose i blodet, så vel som andre komplikasjoner relatert til diabetes. Forskere fant også at curcumin kan spille en rolle i å forebygge diabetes. Ytterligere kliniske studier er nødvendig med mennesker for bedre forståelse av effekten av curcumin og gurkemeie.

Annen Undersøkelser antyder at det gurkemeie ekstraktet kan bidra til å stabilisere blodsukkernivået og gjøre diabetes mer håndterlig. Dette ekstraktet finnes i benk-topptilskudd. Det kan også gi fordeler for generell helse, som i favoriserende fordøyelse.

Sjekk ut: Cooking Relief: Gurkemeie og andre anti-inflammatoriske krydder »

Risiko og advarsler

Gurkemeie er generelt ansett som trygt for forbruk. Når curcumin, den aktive komponenten av gurkemeie, tas i store doser & # 8211; Mer enn vanligvis forbruker i en gurkemeie smaksatt måltid & # 8211; kan forårsake ubehagelige bivirkninger. En høy dosering anses generelt over 4 gram curcumin per dag.

Bivirkninger kan omfatte:

  • kvalme
  • fordøyelsesbesvær
  • diaré

Gjentatt forbruk av store mengder gurkemeie kan forårsake leverproblemer.

Hvis du har en cholecyish sykdom, bør du unngå gurkemeie. Du kan forverre tilstanden din.

Rådfør deg med legen din før du bruker gurkemeie. De kan evaluere din medisinske profil og diskutere potensielle fordeler og risikoer.

Andre måter å administrere diabetes på

Generelt betyr diabeteshåndtering å holde seg til et sunt kosthold, gjør fysisk trening regelmessig og opprettholde en balansert livsstil. Legen din vil jobbe med deg for å hjelpe deg med å utvikle den beste forvaltningsplanen for deg.

De fleste kostholdsprogrammer understreker forbruket av flere hele matvarer. Disse matvarene inkluderer grønnsaker, frukt og frokostblandinger. Hvis du har diabetes, er det viktig å søke etter mat rik på fibre og dårlige sukkerarter. Dette kan hjelpe deg med å holde blodsukkernivået bedre.

Legene anbefaler vanligvis trening og vanlige aktiviteter, da dette også vil bidra til å senke og stabilisere blodsukkernivået.

Hvis du har type 2 diabetes, kan du kanskje håndtere tilstanden din bare gjennom kosthold og # 8217; trening. Selv mennesker med type 1 diabetes og noen mennesker med type 2 må ta insulinmedikamenter.

Bunnlinjen

Selv om gurkemeie kan tas som et supplement for å fullføre ditt vanlige regime, erstatter det ikke din nåværende helseplan. Du bør konsultere legen din for å bestemme hvordan du skal gå videre.

Hvis du bruker gurkemeie, er det noen ting du bør huske på:

  • Pass på at du leser L’etikett på alle supplerende pakker og følg instruksjonene nøye. Hvis du ikke er sikker på doseringen, snakk med legen din.
  • Som med andre kosttilskudd, er det ofte lurt å starte med en lav dosering og evaluere hvordan du er. Du kan bygge derfra.
  • Gurkemeie kan øke urinoksalatnivået eller forverre anemi. Bruk den med forsiktighet hvis du har en historie med nyrestein eller anemi.
  • Husk at selv om de fleste kan tolerere gurkemeie, kan noen finne at det ikke er D’enighet med magen. Andre kan ha allergier. Start med en mindre dosering.
  • Unngå å kjøpe alle & # 8217;. Som andre krydder, har den sine beste egenskaper når det er kult. Enten du tar supplementet eller bestemmer deg for å legge til gurkemeie i maten, kjøp bare det du trenger for den nærmeste fremtiden.
  • Hvis du koker med gurkemeie, vet du at det ikke har de samme fordelene for helsen til et supplement. Varmen vil delta i den medisinske verdien.
  • L’Kombinasjon av fett eller oljer med gurkemeie kan forbedre absorpsjonen av curcumin og gjøre flere fordeler.

Les videre: Tips for å leve bedre hver dag »