Diabetes og gjærinfeksjoner: Det er en lenke?

Hvor vanlige gjærinfeksjoner er?

A’gjærinfeksjon, også kjent som Candidiasis, er en type soppinfeksjon. Det kan forårsake irritasjon, kløe og sekresjon.

Vaginale gjærinfeksjoner er de vanligste. 3 hos kvinner 4 Han vil ha minst en’vaginal gjær infeksjon i deres liv. Omtrent halvparten av alle kvinner vil oppleve to eller flere.

En serie ting kan øke risikoen for gjærinfeksjon, inkludert forhold som diabetes. Fortsett å lese for å finne ut hvorfor dette skjer og hva du kan gjøre for å hindre det.

Hva er linken?

Forskere i A 2013 studie Han fant en betydelig binding mellom høyt blodsukker og vaginale gjærinfeksjoner. Denne studien fokuserte på kvinner og barn med type 1 diabetes.

Ifølge en 2014 Studio, Kvinner med type 2 diabetes kan ha en enda større risiko for vaginal gjærinfeksjon. Det er ikke klart om dette skyldes høyere nivåer høyere enn blodsukker eller en annen faktor.

Gjær feirer ut av sukker. Hvis din diabetes ikke er godt kontrollert, kan blodsukkernivået nå urimelig høye nivåer. Denne økningen i sukker kan forårsake overdreven gjærvekst, spesielt i vaginalområdet. Kroppen din kan utvikle en «8217; gjærinfeksjon som svar.

Å holde blodsukkernivået kan bidra til å redusere risikoen for infeksjon. Hvis du har diabetes, bør du sende inn en periodisk screening for vaginale gjærinfeksjoner. Noen typer candidiasis kan føre til alvorlige helsekomplikasjoner hvis det ikke er behandlet. Snakk med legen din om det beste screeningsprogrammet for deg.

Det er andre årsaker til gjærinfeksjoner?

Din vagina inneholder naturlig en blanding av gjær og bakterier. Gjæren vil forbli under kontroll til balansen mellom de to ikke avbrytes.

Mange ting kan forstyrre denne balansen og indusere kroppen din for å produsere en overdreven mengde gjær. Dette inkluderer:

 • Tar noen antibiotika
 • Tar prevensjonspiller
 • innsendt hormonbehandling
 • Ha et kompromittert immunforsvar
 • Engasjere seg i seksuell aktivitet
 • bli gravid

Alle kan utvikle en GEAD-infeksjon på 8217; uansett om det er seksuelt aktivt. Gjærinfeksjoner anses ikke som seksuelle overføringsinfeksjoner (IST).

Hvordan A & # 8217 er diagnostisert; gjærinfeksjon?

Kontakt legen din dersom du opplever symptomer på A’gjærinfeksjon. De kan hjelpe deg med å behandle det og utelukke andre årsaker til symptomene dine.

Vaginale gjærinfeksjoner har mange av de samme symptomene på seksuelt overførbare sykdommer, så det er viktig at du er sikker på diagnosen din. Hvis ikke behandlet, kan istene ha mer alvorlige og langsiktige konsekvenser.

Under avtalen vil legen be deg om å beskrive dine symptomer. Vil også be om informasjon om eventuelle stoffer du kan ta eller andre forhold du måtte ha.

Etter å ha vurdert din medisinske profil, vil legen din utføre en bekkenundersøkelse. Først ser de på det ytre kjønnsområdet for eventuelle tegn på infeksjon. Så sett inn et spekulum i skjeden din. Dette holder de vaginale veggene, slik at legen kan se på innsiden av skjeden og livmorhalsen.

Legen kan også trekke en prøve av vaginalvæske for å bestemme hvilken type sopp som forårsaker infeksjonen. Kjenn hvilken type sopp bak infeksjonen kan hjelpe legen din foreskrive deg l’mer effektivt behandlingsalternativ.

Hvordan gjærinfeksjoner behandles?

Mild-til-moderat gjærinfeksjoner kan generelt løses med aktuell behandling som en krem, en salve eller antatt. Behandlingsforløpet kan vare opptil syv dager, avhengig av stoffet.

Vanlige alternativer inkluderer:

 • Buttonazolo (gynazol-1)
 • Clotrimazol (Gyne-LotriMin)
 • Miconazolo (Monistat 3)
 • Terponazolo (terazol 3)

Disse stoffene er tilgjengelige på telleren og på resept.

Legen kan også anbefale en enkelt dose oral medisinering som flukonazol (diflucan). Hvis symptomene er mer alvorlige, kan de foreslå at du tar to enkle doser tre dager unna L’en fra’andre for å eliminere infeksjonen.

Legen din kan også foreskrive å bruke kondom under kjønn for å unngå å spre partnerens infeksjon.

Alvorlige gjærinfeksjoner

Mer alvorlige gjærinfeksjoner kan også behandles med lang kurs vaginal terapi. Dette varer vanligvis opptil 17 dager. Legen din kan anbefale en krem, en salve, en tablett eller et stoff for suppositorier.

Hvis de ikke løser infeksjonen eller CV innen åtte uker, er det viktig å informere legen din.

Gjentas gjærinfeksjoner

Hvis din gjærinfeksjon returnerer, vil legen din jobbe med deg for å utvikle en vedlikeholdsplan for å hindre overdreven vekst av gjær. Denne planen kan omfatte:

 • Start en to-ukers terapi kurs
 • En tablett med flukonazol en gang i uken i seks måneder
 • en clotrimazol-antagelse en gang i uken i seks måneder

Behandling for kvinner med diabetes

Forskere i en 2007 studere Han oppdaget at mer enn halvparten av kvinner med diabetes som utvikler gjærinfeksjoner, har en spesifikk sopparter, en glabrata candida. De fant også at denne soppen reagerer bedre på en lang syklus med narkotika for suppositorier.

Hvis du foretrekker å prøve et stoff i antagelser, snakk med legen din. Kan hjelpe deg med å finne ut om dette er det beste behandlingsalternativet for deg.

Hvordan kan jeg hindre fremtidige gjærinfeksjoner?

I tillegg til å holde D’øye blodsukkernivået, er forebyggingsmetodene de samme for kvinner uten diabetes.

Du kan være i stand til å redusere risikoen for vaginale gjærinfeksjoner:

 • unngå tette klær, som kan gjøre vaginalområdet mer fuktig
 • Bruk bomullsundertøy, som kan bidra til å holde fuktighetsnivået under kontroll
 • Endre badetøy og joggesko så snart du er ferdig med å bruke dem
 • Unngår veldig varme bad eller sitter i boblebadet
 • Unngå vaginale dusjer eller sprayer
 • Endre interne absorbenter eller menstruasjon absorbenter ofte
 • unngå absorbenter eller duftende menstruasjonsputer

Fortsett å lese: Husholdningsartikler for vaginale gjærinfeksjoner »

Hva er perspektivet?

Hvis du mistenker at du har en’gjærinfeksjon, kontakt legen din. De kan hjelpe deg med å isolere årsaken til symptomene dine og sette deg på vei for behandling som passer best for deg. Med behandling er vaginale gjærinfeksjoner generelt løst innen 14 dager.

Snakk med legen din hvordan diabetes kan være en faktor i å forårsake gjærinfeksjoner. Kan evaluere diabeteshåndteringsplanen din og hjelpe deg med å rette opp eventuelle forstyrrelser av # 8217;. De kan også være i stand til å anbefale beste praksis som kan bidra til å kontrollere blodsukkernivået.

Ytterligere informasjon: Hvordan diabetes treffer kvinner: symptomer, risiko og mer »