Diabetes og diaré: Hva er forbindelsen?

Diabetes og diaré

Diabetes oppstår når kroppen din ikke klarer å produsere eller bruke insulin. L’insulin er et hormon som bukspyttkjertelen slipper ut når du spiser. Tillater at cellene dine absorberer sukker. Cellene dine bruker dette sukkeret til å produsere energi. Hvis kroppen din ikke klarer å bruke eller absorbere dette sukkeret, akkumuleres det i blodet. Dette øker blodsukkernivået.

De to typer diabetes er type 1 og type 2. Folk med begge former for diabetes opplever mange av de samme symptomene og komplikasjonene. En av disse komplikasjonene er diaré. Av 22 prosent av personer med diabetes lider av hyppig diaré. Forskere er ikke sikre på om dette er relatert til problemer i # 8217; Tenuous tarmen eller i tykktarmen. Det er ikke klart hva som forårsaker den vedvarende diaré hos mennesker som har diabetes.

De fleste har lidd av diaré på et tidspunkt i ens liv. Personer med diabetes kan ofte trenge å overføre en betydelig mengde myke avføring om natten. Også L’manglende evne til å kontrollere en tarmbevegelse eller # 8217; inkontinens er vanlig hos personer som har diabetes.

Diaré kan justeres eller veksles til perioder med regelmessige tarmbevegelser. Det kan også alternere med forstoppelse.

Tilleggsinformasjon: Diabetes og forstoppelse: Hva er forbindelsen? »

Hva forårsaker diaré til personer med diabetes?

Årsaken til sammenhengen mellom diabetes og diaré er ikke klar, men Undersøkelser antyder at nevropati kan være en faktor. Neuropati refererer til nummenhet eller smerte som kommer fra skade på nerver. Hvis du har diabetes, kan høyt blodsukkernivå skade nervefibre. Dette skjer vanligvis i hendene eller føttene. Problemene med nevropati er vanlige årsaker til mange av de komplikasjonene som følger med diabetes.

En’annen mulig årsak er sorbitolen. Folk bruker ofte dette søtningsmiddelet i diabetisk mat. Sorbitol har vist seg å være en kraftig avføringsmiddel i antall opptil 10 gram.

Selv en ubalanse i det enteriske nervesystemet (ENS) kan forårsake diaré. Din ENS regulerer funksjonene til ditt gastrointestinale system.

Forskerne undersøkte også følgende muligheter:

 • Bakteriell proliferasjon
 • Pankreatisk esokrine insuffisiens
 • Fekal inkontinens som kommer fra anorektal dysfunksjon
 • Cøliaki
 • en utilstrekkelig nedbrytning av sukker i # 8217; mykt tarm
 • Pankreatisk insuffisiens

Personer med diabetes kan også ha samme utløsende faktorer for folks diaré uten diabetes. Disse utløserne kan inkludere:

 • Kaffe
 • alkohol
 • meieri
 • fruktose
 • for mye fiber

Risikofaktorer å vurdere

Personer med type 1 diabetes kan ha økt risiko for vedvarende diaré. Dette gjelder spesielt for de som sliter med deres behandlingsregime og ikke klarer å holde blodsukkernivået konstant.

Eldre med diabetes kan oftere eksperimentere hyppig diaré. Dette skyldes at sannsynligheten for diaré øker for personer som har en lang historie med diabetes.

Når du skal se legen din

Du bør konsultere legen din dersom du lider av hyppig diaré. De vil se helseprofilen din og vil evaluere blodsukkernivået. De kan også lage en kort fysisk eksamen for å utelukke andre medisinske forhold.

Før du starter et nytt stoff eller et annet behandlingsregime, vil legen være sikker på at du ikke har noen andre gastrointestinale problemer.

Hvordan diaré behandles?

Behandlingen kan variere. Legen kan foreskrive Lomotil eller Imodium først for å redusere eller hindre fremtidige diaréangrep. De kan også råde deg til å endre dine spisevaner. Inkludert fiberrike matvarer i kostholdet kan bidra til å begrense symptomene.

Legen kan foreskrive antibiotika hvis testresultatene foreslår overdreven vekst av bakterier i mage-tarmsystemet. Du kan også trenge antispaid-stoffer for å redusere antall tarmbevegelser.

Avhengig av evalueringen, kan legen lede deg til en gastroenterolog for videre undersøkelse.

Hva kan du gjøre nå

Siden nevropati antas å forbinde diabetes og diaré, forhindrer muligheten for nevropati, kan redusere sannsynligheten for vedvarende diaré. Neuropati er en vanlig diabetes komplikasjon, men det er ikke uunngåelig. Du kan bidra til å forhindre nevropati ved å praktisere oppmerksom og flittig kontroll av blodsukker. Vedlikehold av konstant blodsukkernivå er en grunnleggende måte å forhindre nevropati.