Diabetes og dessert: hva du trenger å vite

Spis søtsaker med diabetes

En populær misforståelse på diabetes er at det er forårsaket av å spise for mange sukkerholdige matvarer. Selv om desserter kan påvirke og påvirke blodsukkernivået, forårsaker de ikke diabetesutvikling.

Men når du har diabetes, må du overvåke karbohydratinntaket nøye. Dette skyldes at karbohydrater er ansvarlige for # 8217; økt blodsukkernivå.

Selv om du kan nyte sukkerholdige matvarer når du har diabetes, er det viktig å gjøre det i moderasjon og med en viss forståelse av hvordan det kan påvirke blodsukkeret ditt. Dette inkluderer sukker tilstede i desserter.

Typer sukker i mat

Når du har diabetes, er kroppen din ikke i stand til å bruke insulinet riktig eller ikke kan gi en tilstrekkelig mengde insulin. Noen mennesker med diabetes opplever begge disse problemene.

Problemer med insulinet kan forårsake akkumulering av blodsukker siden insulinet er ansvarlig for # 8217; hjelp sukkeret for å bevege seg fra blodet til kroppens celler.

Matvarer som inneholder karbohydrater øker blodsukkeret. Karbohydrater må justeres når du har diabetes for å hjelpe deg med å håndtere glukose.

På ernæringsmåler, begrepet & # 8220; karbohydrater & # 8221; Inkluderer sukker, komplekse karbohydrater og fibre. I desserter kan du legge til en rekke ingredienser med en søt smak for å forbedre søtheten.

Mens noen matvarer, som frukt, inneholder naturligvis sukker, har de fleste desserter noen form for tilsatt sukker. Mange dessert etiketter liste ikke & # 8220; sukker & # 8221; som en viktig ingrediens. I stedet vil de liste ingrediensen som ett eller flere av følgende:

 • dextrose
 • fruktose
 • Maissirup med høyt fruktosenivå
 • laktose
 • malt sirup
 • sukrose
 • Hvitt granulert sukker
 • honning
 • Agave’s Nectar
 • glukose
 • maltodextrin

Disse kildene til sukker er karbohydrater og glykemi øker. De kan bli funnet i kjeks, kaker, kaker, puddinger, godteri, iskrem og andre desserter.

Siden disse enkle sukkerene fordøyes mye raskere enn normale karbohydrater, har de potensial til å påvirke glukose veldig raskt enn andre matvarer som inneholder mer komplekse og mindre forseggjorte karbohydrater.

Disse enkle sukkerene inneholder ofte også mange karbohydrater for en liten del. Begge disse tingene kan påvirke din evne til å holde kontroll over blodsukkernivået.

For å møte behovene til den stadig økende befolkningen av personer med diabetes, har matprodusenter introdusert alternative kilder til sukker. Disse kunstige eller modifiserte søtningsmidler påvirker ikke signifikant blodsukkeret av en persons «8211; eller de gjør det ikke i det hele tatt.

Disse matvarene kan hjelpe deg med å holde deg innenfor anbefalt daglig karbohydratrekruttering uten å påvirke blodsukkeret negativt, hvis det er forbruket i moderasjon. Eksempler inkludert:

 • Kunstige søtningsmidler, som like eller søte’n lav
 • Sukkeralkoholer, som maltitol
 • naturlige søtningsmidler, som truvia eller til og med bort

Kjenn forskjellen mellom mat som inneholder sukker og de med mindre sukkerinnhold kan hjelpe til med diabetesforvaltning.

Virkning av sukkeralkoholer og kunstige søtningsmidler

Mange forskjellige typer sukkersubstitutter kan vises i desserter. Det kan være vanskelig å avgjøre hva som vil påvirke blodsukkeret i forhold til hva nei.

Du må lese matetikettene nøye for å avgjøre hva som kan påvirke blodsukkeret. Nedenfor er tre eksempler på modifiserte sukkerarter du kan finne eller legge til desserter.

Kunstige søtningsstoffer

Kunstige søtningsmidler er syntetiske sukkersubstitutter som har blitt endret for ikke å påvirke glukose. Eksempler er Acesulfame-kalium, Aspartam, Neotame, Saccharina og Sucralosio. Disse søtningsmidlene kan ha en ettersmak.

De fleste kan kjøpes i en matbutikk for bruk i hjemmelagde oppskrifter. Imidlertid kan de være søtere enn typiske sukkerarter, så du må kanskje justere beløpet som skal legges til.

Noen kan ikke oppvarmes, og sørg for at du følger instruksjonene på # 8217;. Disse søtningsmidlene legger ikke til kalorier eller karbohydrater.

Sukkeralkoholer

Sukkeralkoholer kan være tilstede i naturen eller bli syntetisk produsert. I motsetning til kunstige søtningsmidler, er de ikke søtere enn sukker og inneholder kalorier.

Imidlertid inneholder de bare 2 kalorier per gram mot 4 kalorier per gram for normale karbohydrater. Dette betyr at sukkeralkoholer vil øke blodsukkernivået, men ikke så mye som vanlige karbohydrater.

Eksempler er glycerol, laktitolo, maltitle, mannitol, sorbitol og xylitol. De er vanligvis lagt til ferdigpakket mat merket som & # 8220; uten sukker & # 8221; O & # 8220; sukkerfri tilsatt & # 8221;.

Det er kjent at forårsaker en økning i forekomsten av gass og myke avføring. Dette gjelder spesielt når en mat inneholder 10 til 50 gram sukkeralkoholer, ifølge Mayo Clinic.

Naturlige søtningsmidler

Naturlige søtningsmidler brukes ofte til å erstatte sukker i oppskriftene. Inkludere nektar, fruktjuicer, honning, melasse og sirup d’Maple. Naturlige søtningsmidler påvirker blodsukkeret akkurat som andre sukker søtningsmidler.

A’Unntak til denne regelen er Stevia, som den amerikanske mat- og narkotikaradministrasjonen (FDA) anerkjenner som A & # 8220; mat additiv & # 8221;. Stevia er et ekstrakt som kommer fra Stevia Rebaudiana-anlegget. Stevia kan legges til hjemmelagde desserter.

Noen produkter, for eksempel brus, har begynt å legge til Stevia. Stevia er betydelig søtere enn sukker og øker ikke blodsukkernivået. Brand produkter som produserer Stevia inkluderer Truvia, også via og stevia.

Tips for å lese etikettene

Du kan ha en’ide om hvor mye en dessert kan påvirke blodsukkernivået ved å lese l’ernæringsmessige datamærer på baksiden av pakken. De tre viktigste områdene er størrelsen på delen, total karbohydrater og totale kalorier.

Del

Alle ernæringsmessige opplysninger på # 8217; etiketten beregnes ut fra størrelsen på den oppførte delen. Det er veldig viktig å merke størrelsen på delen av maten. Du vil beregne inntaket av karbohydrater og kalorier basert på hva du mener å spise.

For eksempel, hvis størrelsen på delen er to kaker og spiser bare en kjeks, vil du halvere antall karbohydrater og kalorier som er angitt på # 8217; etiketten. Men hvis du spiser fire kaker, vil du doble mengden karbohydrater og kalorier.

Totalt karbohydrater

Delen av totale karbohydrater lister hvor mange karbohydrater som er tilstede i en del av den spesielle maten. Det er noen unntak fra dette nummeret hvis du teller gram karbohydrater for å håndtere blodsukker.

Du må trekke halvparten av den totale fiberen fra karbohydratstellingen hvis det er mer enn fem gram fiber per del. Det kan også være nødvendig å beregne # 8217; påvirkning av sukkeralkoholer.

Med mindre annet er angitt av legen, kan du bestemme virkningen av sukkeralkoholer ved å trekke halvparten av grams sukkeralkoholer fra totale karbohydrater.

For eksempel, hvis du har en 30 gram karbohydratlinje som inneholder 20 gram sukkeralkoholer, 10 fra 30 fjerning av 20 gram karbohydrater.

Totalt kalorier

Også kaloriinntaket er viktig. Mange lavt sukker eller kunstig søtet mat er fortsatt rik på kalorier og ofte med lav næringsverdi. Å spise dem for mye kan bidra til vektøkningen, noe som gjør blodsukkernivået vanskeligere.

Betraktninger for å spise desserter

Personer med diabetes kan fortsatt nyte noe søtt fra tid til annen. Det er imidlertid viktig å vite hvilken innvirkning som kan ha visse matvarer på blodsukkeret.

Nøkkelen er å administrere deler. Det er mange oppskrifter på nettet i dag som er velsmakende, lave karbohydrater og som ikke bruker kunstige søtningsmidler.

Eksempler på noen desserter for diabetikere som kan eller ikke kan ha kunstige søtningsmidler inkluderer:

 • Muesli (uten tilsatt sukker) og frisk frukt
 • Cracker Graham med valnøttsmør
 • Angel Food Cake
 • Varm sjokolade uten å sprinkle sukker av kanel
 • Fondant Icicle uten sukker
 • Sukkerbasert gelé med frisk frukt med sukkerfri dekket deksel
 • Sukkerfri pudding med sukkerfri deksel

Mange bedrifter produserer også sukkerfrie matvarer eller uten tilsatt sukker, inkludert informasjonskapsler, kaker og kaker. Husk imidlertid at bare fordi disse matene ikke inneholder sukker, betyr ikke at de er fri for karbohydrater eller kalorier. De må likevel nytes i moderasjon.

For å bidra til å moderere sukkerinntaket, bruker mange mennesker regelen om / # 8220; tre Morsi & # 8221; i hvilke tre biter av en dessert er smakt. Å ha en begynnelse, halvparten og en ende kan tilfredsstille ditt ønske om søtsaker uten å øke blodsukkernivået.