Diabetes og depresjon: hva du trenger å vite

C’er en forbindelse mellom depresjon og diabetes?

Noen studier viser at med diabetes dobbelt Risikoen for å utvikle depresjon. Hvis helseproblemer dukker opp med diabetes, kan risikoen for depresjon øke ytterligere. Det er ikke klart nøyaktig fordi dette er. Noen forskere tyder på at dette kan skyldes den metabolske effekten av diabetes på hjernens funksjon og koster den daglige ledelsen kan be om.

Det er også mulig at personer med depresjon er mer sannsynlig å utvikle diabetes. Av denne grunn er det tilrådelig at folk som har en depresjonshistorie, blir utsatt for diabetes.

Les videre for mer informasjon om sammenhengen mellom diabetes og depresjon, samt informasjon om diagnose, behandling og andre.

Hva sier forskningen

Selv om videre forskning er nødvendig for å forstå sammenhengen mellom diabetes og depresjon, er det klart at det er en forbindelse.

Det antas at endringer i diabetes-relatert hjernekjemi kan være relatert til utviklingen av depresjon. For eksempel, skader som skyldes diabetisk nevropati eller fra’obstruksjon av blodkar i hjernen kan bidra til utviklingen av depresjon hos personer med diabetes.

Tvert imot kan endringer i hjernen på grunn av depresjon forårsake økt risiko for komplikasjoner. utdanning De viste at personer med depresjon har større risiko for diabetes komplikasjoner, men det var vanskelig å avgjøre hva som forårsaker. Det ble ikke bestemt om depresjonen øker risikoen for komplikasjoner eller omvendt.

Depresjonssymptomer kan gjøre det vanskeligere å lykkes med å håndtere diabetes og forhindre diabetesrelaterte komplikasjoner.

TIL 2011 studie Han fant ut at folk som har type 2 diabetes og manifesterte symptomer på depresjon, har ofte høyere blodsukkernivåer. Videre, resultatene av en separat 2011 studie antyder at folk som begge har forholdene er 82 prosent Mer sannsynlig å lide et hjerteinfarkt.

Symptomene på depresjon er forskjellig for personer med diabetes?

Det eneste forsøket på å ta opp og håndtere en kronisk sykdom som diabetes kan virke overveldende for noen. Hvis du føler deg deprimert og din tristhet ikke er lettet i løpet av noen få uker, kan du lide av depresjon.

Vanlige symptomer inkluderer:

 • Finner ikke mer glede i aktivitetene du en gang likte
 • lider av søvnløshet eller sov for mye
 • tap av appetitt eller benk
 • Konsentrasjonsmessig manglende evne
 • Letargy følelse
 • føl deg alltid engstelig eller nervøs
 • Følelse isolert og alene
 • Følelse av tristhet om morgenen
 • Følelse av & # 8220; aldri gjøre noe riktig & # 8221;
 • ha selvmordstanker
 • skade deg

En dårlig ledelse av diabetes kan også forårsake symptomer som ligner på depresjonen. For eksempel, hvis blodsukkernivået er for høyt eller for lavt, kan du prøve en økning i følelser av angst, rastløshet eller lav energi. Lavt blodsukkernivå kan også få deg til å føle skjelvende og svette, som er lignende symptomer. Angst.

Hvis du opplever symptomer på depresjon, bør du konsultere legen din. Kan hjelpe deg med å avgjøre om depresjonen forårsaker symptomene dine og gjør en diagnose, om nødvendig. De kan også jobbe med deg for å utvikle en behandlingsplan som passer best for dine behov.

Tilleggsinformasjon: 10 myter på diabetes ‘diett »

Hva er årsakene til depresjon hos personer med diabetes?

Det er mulig at ledelsen trenger en kronisk sykdom som type 2 diabetes fører til depresjon. Til slutt kan dette føre til vanskeligheter med sykdomsforvaltningen.

Det virker sannsynlig at begge sykdommene er forårsaket og påvirket av de samme risikofaktorene. De inkluderer:

 • Familiehistorie av begge forholdene
 • fedme
 • hypertensjon
 • inaktivitet
 • Dysfunitet av’koronar arteria

Det er imidlertid mulig at depresjonen din gjør deg vanskeligere å håndtere din diabetes fysisk, mentalt og følelsesmessig. Depresjon kan påvirke alle nivåer av selvhjelp. Kosthold, trening og andre livsvalg kan påvirkes negativt hvis du lider av depresjon. I sin tur kan dette føre til dårlig blodsukkerkontroll.

Diagnose av depresjon hos personer med diabetes

Hvis du opplever symptomer på depresjon, bør du gjøre en avtale med legen din. De kan avgjøre om symptomene er resultatet av en dårlig styring av diabetes, depresjon eller knyttet til et annet helseproblem.

For å gjøre en diagnose, vil legen din først evaluere din medisinske profil. Hvis du har en familiehistorie av depresjon, sørg for at du informerer legen din akkurat nå.

Legen din vil da lede en psykologisk vurdering for å lære mer om dine symptomer, tanker, atferd og andre relaterte faktorer.

De kan også utføre en fysisk undersøkelse. I noen tilfeller kan legen utføre en blodprøve for å ekskludere andre underliggende medisinske bekymringer, for eksempel skjoldbruskkjertelproblemer.

Hvordan kurere depresjon

Depresjon behandles generelt gjennom en kombinasjon av narkotika og terapi. Noen livsstilsendringer kan også bidra til å lindre symptomene og fremme generelt velvære.

Dressing

Det er mange typer antidepressive stoffer. Sertonina (SSRI) Selektive repetementhemmere (SSRI) og Serotonin Reuptation Inhibitors Norepinefrin (SNRI) er mer vanlig foreskrevet. Disse stoffene kan bidra til å lindre symptomer på depresjon eller angst som kan være til stede.

Hvis symptomene ikke forbedrer eller blir verre, kan legen din anbefale et annet antidepressivt stoff eller et kombinert fly. Pass på at du diskuterer potensielle bivirkninger av medisinering som anbefales av legen din. Noen stoffer kan ha mer alvorlige bivirkninger.

Psykoterapi

Også kjent som Word-terapi, kan psykoterapi være effektiv for å håndtere eller redusere symptomer på depresjon. Ulike former for psykoterapi er tilgjengelige, inkludert kognitiv adferdsterapi og mellommenneskelig terapi. Legen din kan jobbe med deg for å finne ut hvilket alternativ som passer best til dine behov.

Samlet, L’Psykoterapi mål er:

 • Gjenkjenne potensielle utløsende faktorer
 • Identifisere og erstatte usunn oppførsel
 • Utvikle et positivt forhold til deg selv og andre
 • Fremme sunne problemløsende ferdigheter

Hvis depresjonen din er seriøs, kan legen gi deg råd til å delta i et ambulant behandlingsprogram til symptomene forbedres.

Endringer i livsstilen

L’Regular trening kan bidra til å lindre symptomer ved å øke kjemikalier og føles bra & # 8221; i hjernen. Disse inkluderer serotonin og endorfiner. Videre utløser denne aktiviteten veksten av nye hjerneceller på samme måte som antidepressiva medisiner.

L’Fysisk aktivitet kan også hjelpe til med diabetesbehandling ved å redusere vekt og blodsukkernivå og øke energi og motstand.

Andre livsstilsendringer inkluderer:

 • Spis et balansert kosthold
 • Hold et vanlig søvnprogram
 • Arbeid for å bedre redusere eller administrere stressfaktorer
 • Leter du etter støtte fra familie og venner

Takle diabetes og depresjon

Spørsmål:

Hvordan kan jeg håndtere hvis jeg lider av diabetes og depresjon? Hva burde jeg gjøre?

TIL:

Først av alt, vet at det er svært vanlig for personer med diabetes for å oppleve depresjon. Snakk med legen din og sørg for at du følger behandlingene som anbefales er grunnleggende. Mange tror de burde rett og slett dra opp fra deres bootstrap & # 8221; og tro at de enkelt kan være, overvinne & # 8221; L’vær trist. Det er ikke slik det er. Depresjon er en alvorlig medisinsk tilstand og må behandles som sådan. Hvis du ikke føler deg trygge å snakke med legen din, snakk med en kjære for å få støtte. Det er grupper tilgjengelige online og personlig som også kan hjelpe deg med å utforske de beste behandlingsalternativene som er tilgjengelige, som du kan diskutere med legen din.

Peggy Pledetcher, MS, RD, LD, CDEANSWers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.

Outlook

Å gjenkjenne risikoen for depresjon er det første skrittet for å få en behandling. Først diskutere situasjonen og symptomene med legen din. Kan jobbe med deg for å gjøre en diagnose, om nødvendig, og utvikle en passende behandlingsplan for deg. Behandlingen inkluderer vanligvis psykoterapi og noen form for antidepressivt stoff.

Les videre: Endringer i livsstil for depresjon »