Diabetes og ansattes rettigheter | Healthline

Beskrivelse

Å leve med type 2 diabetes er allerede ganske vanskelig. Men hva skjer hvis forholdene dine påvirker arbeidet ditt eller måten folk behandler deg? Informer om dine forretningsrett som en person med diabetes.

Diabetes regnes som et funksjonshemning i henhold til Americans med funksjonshemmede handlinger (ADA). Denne loven gjelder for enhver arbeidsgiver i USA som har 15 eller flere ansatte. Det gjelder også for:

 • fagforeninger
 • Blandede arbeidsstyringskomiteer
 • Ansettelsesbyråer
 • Alle arbeidsgivere i statlig regjering og lokal

Hvis du er ansatt eller be om en jobb med en av disse organisasjonene, beskytter’ADA beskytter deg mot diskriminering. En arbeidsgiver kan ikke nekte å anta basert utelukkende på din diabetes. Faktisk har du ikke engang L’lovlig forpliktelse til å informere en potensiell arbeidsgiver av din tilstand. Når du har blitt ansatt, krever ADA & # 8217 også din arbeidsgiver å gi rimelige innkvartering. Disse inkluderer endringer på arbeidsplassen din eller din rutine som kan hjelpe deg med å håndtere din tilstand.

Du kan også være beskyttet i henhold til rehabiliteringsloven hvis du jobber på føderalt nivå. Avhengig av hvor du bor, kan flere statlige lover dekke mindre arbeidsgivere eller tilby bredere beskyttelse.

Diabetes bør ikke hindre deg i å fungere

I de fleste tilfeller kan en arbeidsgiver ikke bruke diabetes som en grunn:

 • ikke ta
 • ikke å markedsføre
 • å brenne deg

L’Det eneste unntaket er hvis tilstanden din representerer en direkte trussel mot din helse eller sikkerhet eller for andre. For eksempel har du ofte hypoglykemi-episoder som kan forstyrre dine oppgaver? Disse episodene kan få deg ikke i stand til å ikke bruke tungt maskineri. Dette kan sette livet ditt i fare. I dette tilfellet har en arbeidsgiver rett til ikke å ta deg for en rolle som krever at du bruker maskinen.

Etter å ha mottatt A’jobbtilbud, er du gjenstand for de samme medisinske kravene til mennesker uten diabetes. For eksempel krever enkelte arbeidsgivere nye ansatte å gjennomgå en medisinsk undersøkelse. Eller kan be om at du gir din medisinske historie. Spørsmål kan oppstå om muligheten for å utføre en jobbsikker. Ditt tilbud kan kun trekkes tilbake hvis en erfaren lege i diabetes undersøkt deg og har fastslått at din tilstand representerer en direkte trussel mot helse eller sikkerhet. Også i dette tilfellet må arbeidsgiveren gi rimelig innkvartering på arbeidsplassen for å håndtere denne trusselen, om mulig, før du samler tilbudet.

Du trenger ikke å avsløre sykdommen din

Med mindre du er på utkikk etter en jobb som krever en medisinsk undersøkelse eller en historie for alle ansatte, trenger du ikke å informere arbeidsgiveren din om din diabetes. Men du kan motta beskyttelse i henhold til anti-diskrimineringsloven bare hvis de er klar over din tilstand. Hvis du vil ha overnatting på arbeidsplassen, må du avsløre diabetes.

Din arbeidsgiver må tilby rimelige innkvartering

Avhengig av tilstanden din og arbeidet ditt, kan det hende du trenger noen endringer i arbeidsmiljøet eller din rutine. Hvis du er dekket av’Ada, din arbeidsgiver må gjøre rimelige innkvartering. Dette er endringer som er utformet for å hjelpe deg med å administrere diabetes mens du utfører arbeidsoppgaver. For eksempel kan du spørre din arbeidsgiver om:

 • De lar deg holde mat og aksjer for diabetikere
 • Tillat deg å gjøre regelmessige pauser for å kontrollere blodsukkernivået, lage en matbit, ta medisiner eller bruk på badet
 • Gi et privat sted for å teste blodsukkernivået og administrere insulin
 • Gi et trygt sted å hvile til blodsukkernivået normaliseres etter en episode av hypoglykemi
 • Unn deg fritid for å motta medisinsk behandling for diabetes eller å ta tilbake til diabetesrelaterte komplikasjoner
 • Endre arbeidsprogrammet ditt, hvis de forventede skiftene forstyrrer evnen til å administrere tilstanden din
 • De lar deg bruke en spesiell stol eller avføring eller ta en snarvei hvis du har problemer med å stå eller gå på grunn av diabetisk nevropati
 • Gi en storskjerm dataskjerm eller andre hjelpemidler hvis du har synproblemer forårsaket av diabetes

Ditt behov for arbeidsplass innkvartering bør evalueres på individuell basis. De fleste rimelige innkvartering innebærer få utgifter for arbeidsgivere og forårsaker noen ulempe på plass. Hvis tildeling av en overnatting representerer en uønsket vanskelighetsgrad for arbeidsgiveren, kan det ikke bli bedt om å gjøre endringen. Dette inkluderer ekstremt dyrt eller forstyrrende innkvartering som skal implementeres. Også i dette tilfellet må arbeidsgiveren prøve å finne et praktisk kompromiss.

Du kan ta en medisinsk permisjon

Har du noen gang hørt om familie- og medisinskloven (FMLA)? Hvis arbeidsgiveren din har mer enn 50 ansatte eller er en statseide arbeidsgiver, er du dekket av FMLA. Denne loven krever at arbeidsgiveren gir deg opptil 12 uker med medisinske helligdager ALL’år for å styre en alvorlig helsetilstand. Dette inkluderer medisinsk permisjon som kreves for diabetesrelaterte forhold eller komplikasjoner. Du kan ta alle 12 ukers ferier på en gang. Eller du kan fjerne den i stykker for å håndtere kortsiktige problemer.

Noen jobber kan være forbudt

Hvis du behandler din diabetes med insulin, vil du ikke være egnet for noen jobber. For eksempel, hvis du vil jobbe som pilot, kan du få medisinsk sertifisering av tredje klasse aviator FAA. Men du kan ikke få den første klassen sertifisering som trengs for å pilot store kommersielle fly. Hvis du vil jobbe i # 8217; hæren, kan alternativene dine være begrenset. Dine prospekter vil avhenge av den militære grenen du blir med, fra dine forventede oppgaver og dine forhold. Også L’Inngang til andre spesifikke felt kan kreve tilfredsstillelse av visse kriterier.

Det er mye informasjon der ute

Hvis du har spørsmål, har forskjellige byråer svarene. For å lære mer om arbeidstjenesten, besøk disse nettstedene:

Ta ansvar

Du kan bidra til å sikre suksess på arbeidsplassen ved å tilstrekkelig administrere diabetes. Spør legen din som du kan klare tilstanden din ved hjelp av kosthold, trening, narkotika og selvtimalisering under arbeidet. Dette kan være spesielt viktig hvis du jobber med roterende skift eller i lange timer.

Så vurder å avsløre tilstanden din til din arbeidsgiver. Spør alle innkvarteringene du trenger for å holde deg trygg og sunn mens du jobber. Hvis de har 15 ansatte eller mer, eller jeg er en regjerings arbeidsgiver, må de respektere & # 8217;.